L’Ajuntament de Cocentaina exigeix a la Generalitat la millora del transport a València

El nou govern de Cocentaina és conscient de la problemàtica que sempre ha acompanyat les connexions entre el nostre poble i València. No obstant això, el recent canvi en la concessió del servei d’autobús que transita per la CV-302 ha empitjorat considerablement les condicions dels usuaris.

A més de modificar el recorregut original, s’han canviat per complet els horaris i no s’ha informat degudament la ciutadania. Així mateix, com era d’esperar, el temps del trajecte ha augmentat considerablement i s’han reduït les parades a València. Concretament, s’han eliminat dues parades que el consistori contestà considera «fonamentals» per als usuaris com són la de l’Hospital de la Fe i la de la Plaça d’Espanya.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Cocentaina ha enviat una carta a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, encapçalada per Salomé Pradas (del PP), amb l’objectiu de revertir aquesta decisió tan negativa per a Cocentaina i les comarques centrals i trobar una solució efectiva que pose punt final a la problemàtica de les connexions que el Comtat porta arrossegant des de fa molts anys.

Jordi Pla (Compromís), alcalde de Cocentaina, ha assegurat que «no podem quedar-nos de braços plegats mentre la Generalitat castiga les nostres connexions amb València. Cada setmana, centenars de contestans i contestanes utilitzen el servei d’autobús per motius essencials de caràcter laboral, acadèmic o mèdic i no mereixen que el Consell, ocupat per Vox i el PP, els tracte com a ciutadans de segona. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Cocentaina emplaça la Conselleria a una reunió per a millorar la nova concessió i, a més a més, trobar una solució conjunta a la problemàtica de les comunicacions del nostre poble amb la capital del País Valencià. De manera urgent, s’ha de revertir i que tornen a haver-hi parades d’autobús a l’Hospital la Fe i a la Plaça Espanya».