La Xafigà i la Unió Musical de Muro omplin de música el pont de la Puríssima

La Xafigà ha organitzat un festival de música tradicional en memòria de Quico Rico, un dels impulsors del sac de gemecs i la tarota, que se celebrarà a Muro els dies 6 Más »

Inaugurada la 15ª Fira de Nadal de Xixona

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha inaugurat la 15a Fira de Nadal de Xixona al costat de l’alcaldessa, Isabel López. En este acte la delegada ha destacat “la sensibilitat i Más »

El comerç local tindrà un Mercat Nadalenc a Cocentaina

L’Associació de Comerç Local de Cocentaina, juntament amb l’Ajuntament de Cocentaina, ha organitzat un mercat nadalenc el dissabte 9 de desembre a la plaça del Pla des de les 10:00 a les Más »

 

PLENARI ORDINARI AJUNTAMENT DE MURO (07/12/2023)

La Xafigà i la Unió Musical de Muro omplin de música el pont de la Puríssima

La Xafigà ha organitzat un festival de música tradicional en memòria de Quico Rico, un dels impulsors del sac de gemecs i la tarota, que se celebrarà a Muro els dies 6 i 9 de desembre.

El festival arranca esta vesprada, a les 20.00 hores, amb el concert de Carlos Núñez en el Centre Cultural Polivalent presentant el seu últim treball «Celtic Sea». Les entrades estan a la venda en la web entradasatualcance.com

A més per a dissabte que ve s’ha organitzat la Trobada de Sacaires i Tarotaires del País Valencià que inclourà tallers i exposicions, així com una cercavila pels carrers de Muro amb diferents grups de les comarques que homenatjaran a Quico Rico. Finalment, a les 20.00 hores, Francesc Sans oferirà un concert en el Centre Cultural Polivalent, presentant el seu treball «L’Infinit».

Unió Musical de Muro

La música és la principal protagonista estos dies a Muro, i als actes organitzats per La Xafigà cal sumar als de la Unió Musical de Muro que tanca els actes en honor a Santa Cecilia divendres que ve 8 de desembre.

La banda realitzarà a les 8.00 hores la tradicional «despertà» pels carrers de Muro. A les 11.30 hores començarà la cercavila des de la seua seu fins al Centre Cultural Polivalent, lloc on tindrà lloc el concert especial que dediquen a la patrona dels músics.

Recorda que pots reservar la teua entrada en el següent enllace https://entrades.uniomusicalmuro.org

Cocentaina guanya el Repte Mapamundi d’Ecovidrio

Cocentaina, juntament amb Ibi i Alcoi, ha sigut un dels 3 municipis guanyadors del Repte Mapamundi, organitzat per Ecovidrio i el Consorci Terra dintre de la categoria de municipis amb més de 10.000 habitants.

El premi consisteix en la retolació de huit contenidors de vidre amb un disseny personalitzat, que compta amb aspectes destacats de Cocentaina vinculats a la cultura o la gastronomia. Els contenidors retolats es troben al Pla de la Font, Poble Nou de Sant Rafael, Plaça Anselmo Marti, Av. Les Moreres, C/ Músic J. Richart, Paquito el Xocolatero, Av. Ferrocarril i C/ Poeta Josep Carbonell.

La campanya del Repte Mapamundi té per objectiu incrementar el vidre reciclat a tots els municipis que formen part del Consorci Terre. A Cocentaina es van realitzar diferents jornades informatives, repartiment de fullets informatius i bosses de reciclatge, la col·locació d’un contenidor al carrer Literat Azorín i la difusió a través de les xarxes socials municipals.

Amparo Ferrer (Compromís), regidora de Residus, ha afirmat que «l’objectiu és fomentar el reciclatge del vidre i augmentar la separació correcta d’aquest residu. Les il·lustracions relacionades amb aspectes de la nostra cultura i gastronomia com els nanos o la corriola aporten als contenidors un aspecte més agradable per a l’arreplegada del vidre i són una bona mostra del compromís d’aquest govern amb la sostenibilitat i el reciclatge».

Inaugurada la 15ª Fira de Nadal de Xixona

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha inaugurat la 15a Fira de Nadal de Xixona al costat de l’alcaldessa, Isabel López.

En este acte la delegada ha destacat “la sensibilitat i el compromís del Govern d’Espanya” amb tots aquells sectors que participen en la Fira, entre ells, els de la producció del torró. Així, el Govern d’Espanya “conscient de les dificultats que es donen en la producció”, ha establit unes ajudes de 81 M€ per a productors de fruiters i de corfa. D’ells, quasi 13 M€ són per a la Comunitat Valenciana. Estes ajudes es començaran a pagar durant este mes.

El valor de la mel transcendeix a l’econòmic

Quant a la mel, “el seu valor transcendeix a l’econòmic, ja que l’apicultura és fonamental per a la conservació del medi natural”. La delegada ha recordat que “el Govern va aprovar el mes de juliol passat el Pla de Control Reforçat de la Qualitat de la Mel per a la campanya 2023, per a garantir l’eficàcia i eficiència en les inspeccions”.

A més, ha dit la delegada, el sector torroner “necessita mà d’obra i relleu generacional perquè perdure en el temps. Per això és “necessària una oferta formativa atractiva i de qualitat a través de la Formació Professional Dual, amb la imprescindible incorporació de les empreses del torró”. Bernabé ha recordat que 2022 va ser “un any molt bo per a la indústria del torró amb una facturació rècord, les seues exportacions van aconseguir els 67M€ i es va incrementar l’ocupació un 10%”.

Bernabé ha destacat que la Fira de Nadal de Xixona, amb més de 100 expositors de productes autòctons, és “un referent del turisme nadalenc i gastronòmic, motor econòmic de la província d’Alacant i de la Comunitat Valenciana”.

El comerç local tindrà un Mercat Nadalenc a Cocentaina

L’Associació de Comerç Local de Cocentaina, juntament amb l’Ajuntament de Cocentaina, ha organitzat un mercat nadalenc el dissabte 9 de desembre a la plaça del Pla des de les 10:00 a les 20:00 hores amb l’objectiu de celebrar i gaudir de l’època nadalenca, a més d’incentivar el comerç local.

Un mercat ple d’articles d’artesania, roba, complements, decoració nadalenca, contes, joguines, detalls nadalencs i gastronomia. A més a més, per als més menuts s’ha habilitat un servei de ludoteca per passar una estona divertida, la qual estarà acompanyada d’animació i música d’ambientació. D’altra banda, a les 12:00 hores es podrà gaudir del teatre infantil «La funció del dia de Nadal» i a les 18:00 hores del «Nurcrackers circus»

En paraules de Paco Payá (Compromís), regidor de Sectors Productius, «aquesta iniciativa sorgeix amb l’objectiu de continuar incentivant l’economia contestana en un període, el Nadal, especialment positiu per a les compres, sobretot al comerç local. Des de l’Ajuntament de Cocentaina estem segurs que el Mercat Nadalenc suposarà una reactivació del sector i un augment considerable en les vendes».

El Consell de Benestar Social de Cocentaina dona suport al Centre de Dia del projecte Somriures

El Consell de Benestar Social i Sociosanitari de Cocentaina és un òrgan consultiu i participatiu que dona cabuda i veu a totes les entitats amb finalitat social, el qual es va reunir en sessió ordinària el dijous 30 de novembre al Centre Social Real Blanc per tractar, entre d’altres assumptes, la inclusió d’un nou punt proposat a l’ordre del dia: la ubicació del Centre de Dia impulsat pel projecte Somriures.

De fet, l’associació Somriures va donar a conéixer la realitat a la qual s’enfronten i, per descomptat, va demanar el suport en nom de l’entitat al plenari del Consell de Benestar Social, així com a l’equip de govern de l’Ajuntament de Cocentaina, que ja ha iniciat els tràmits per reunir-se amb la Conselleria de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana per tractar d’aturar aquesta decisió tan negativa per a les persones amb diversitat funcional de les nostres comarques.

A aquest suport es va sumar la Protectora d’Animals de Cocentaina, AFAMA, l’associació de Pensionistes, les Mestresses de Casa, el Col·lectiu 8 de març, ACOVIFA, TEA Asperger, l’Associació de Veïns de Cocentaina, El Cedre, ASPROMIN, SOLC, AMICO, així com tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament (Compromís, PSOE, PP i Vox).

Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials i president del Consell de Benestar Social, ha assegurat que «l’òrgan que coordina a les entitats socials que treballen a Cocentaina no pot donar-li l’esquena a les persones amb diversitat funcional. Per aquest motiu, hem decidit donar-li suport al Projecte Somriures i, des de l’equip de govern, ens comprometem a continuar treballant per una Cocentaina sense barreres, inclusiva i amb recursos per a totes les persones».