Muro posa en marxa la iniciativa de sensibilització social “A Muro, Puja’t al Carro” amb motiu del 25N

Amb motiu del 25N, data en la qual es visibilitza la lluita per a l’eliminació de la violència contra les dones, la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi presenta: A Muro, PUJA’T AL CARRO, una iniciativa per a la sensibilització social mitjançant la cultura i el cinema, en col·laboració amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere del Ministeri d’Igualtat i la Diputació d’Alacant.

Muro va lligat de manera inequívoca a una icona de la cultura i el folklore de la Comunitat Valenciana, el Tio Pep i el seu “carro”. Amb aquesta activitat es pretén adaptar i actualitzar aquesta imatge per a connectar de manera directa amb els temes que hui en dia protagonitzen l’agenda social.

“Volem que els veïns i les veïnes de Muro pugen al carro d’aquesta activitat que abordarà qüestions com la igualtat entre homes i dones, la diversitat sexual o la inclusió social mitjançant projeccions audiovisuals dinamitzades, on generar debat i reflexió de manera entretinguda” ha comentat Rebeca Pérez, regidora de Benestar Social.

A Muro, PUJA’T AL CARRO proposa la projecció d’un cicle de curtmetratges i un llargmetratge, presentats per especialistes en la matèria. Obertes a col·loqui, aquestes projeccions volen convertir-se en espais on descobrir algunes de les claus sobre els temes a tractar, així com generar noves referències culturals mitjançant obres que no solen arribar a les sales.

L’alumnat d’ESO de l’IES Serra Mariola ha pogut participar ja en aquesta projecció-debat en la qual mitjançant 4 curtmetratges han pogut comprendre millor les causes d’aquestes violències i obtindre eines per a la seua prevenció i eliminació. En total, més de 500 alumnes van participar en aquesta activitat de prevenció i conscienciació.

El dia 24 és el torn per al públic adult. A les 19.30 hores, el Centre Cultural de Muro s’obri a tota la població per a gaudir de “Nudo Mixteco”, llargmetratge dirigit per la mexicana Ángeles Cruz. Una història protagonitzada per tres dones que s’enfronten amb valor als prejudicis i a les pressions d’una societat en la qual les seues vivències i desitjos no són respectats. La projecció anirà precedida d’una breu dinamització en la qual s’oferiran claus concretes per a gaudir de la pel·lícula amb més detall.

Per a més información sobre aquesta campanya pots visitar la web https://amuropujatalcarro.com/