S’aprova la declaració institucional en commemoració del 8 de març a Cocentaina

En el Ple Ordinari del dijous 22 de febrer, el consistori municipal de l’Ajuntament de Cocentaina va aprovar la declaració institucional en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona amb els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE i el PP; i amb el vot en contra de Vox, per la qual cosa no va poder obtindre’s la unanimitat.

Segons la moció, presentada conjuntament pels 3 partits que han votat afirmativament, l’Ajuntament reafirma el compromís amb la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i es compromet a continuar treballant en l’eliminació de totes les formes de discriminació, així com en promoure polítiques i accions que fomenten la igualtat d’oportunitats tant en l’àmbit laboral com en l’educatiu i el social.

Entre els compromisos que recull el text, trobem el d’afavorir l’autonomia de les persones i construir una societat igualitària en drets que es traduïsca en fets, acabar amb la bretxa de gènere, impulsar de manera eficaç el protagonisme de la dona al món rural, continuar treballant en l’atenció a les víctimes de violència contra les dones, i promoure la transversalitat de les polítiques d’igualtat a la resta d’àrees de gestió.

En paraules de Paula Sánchez (Compromís), regidora d’Igualtat, «estic molt satisfeta per l’aprovació d’aquesta moció, però lamente profundament que no s’aprovara per unanimitat. Tal com vaig remarcar a la regidora de Vox, si no fora per totes les dones que lluitaren pels nostres drets, ni ella ni jo podríem estar on estem. És difícil imaginar com poden votar en contra d’una declaració on es remarca la importància de continuar treballant per l’eliminació de totes les formes de discriminació, promoure polítiques que fomenten la igualtat, així com la voluntat de construir una societat més justa. Per desgràcia, la desigualtat es manifesta en tots els aspectes de les nostres vides i és important que, des de les institucions, mantinguem una perspectiva de gènere. I és que, al cap i a la fi, la igualtat de gènere no és cosa d’un dia, sinó un compromís permanent de tota la ciutadania i les institucions».