Cocentaina acull les VI Jornades cap a la Sostenibilitat

L’Ajuntament de Cocentaina aposta per l’ecologia, les polítiques verdes i la defensa de la naturalesa. És per això que acollirà les VI Jornades cap a la Sostenibilitat, les quals s’iniciaran el dilluns 18 de setembre amb el Taller de Consum Responsable i Educació Ambiental que es durà a terme a l’IES Pare Arques. El mateix dia, a les 19 hores, l’expert en canvi climàtic i crisi energètica, Juan Bordera, oferirà una xarrada a la Biblioteca Municipal.

D’altra banda, també es comptarà amb una Campanya d’Ecoparc Mòbil el dimarts 19 i el dijous 21 de setembre de 9 a 13 hores a la Plaça Venerable Escuder (més coneguda com a Plaça del Mercat) i al recinte de la fira de la Plaça del Teular, respectivament.

El dijous 21 de setembre l’alumnat dels centres educatius participarà en la visita als Horts Urbans l’Alcavonet i, a les 18 hores, hi haurà una nova xarrada a la Biblioteca Municipal a càrrec de Gabriel Martínez, el coordinador d’aquest projecte ecològic.

Una nova xarrada omplirà la programació del divendres 22 de setembre, declarat com a Dia Sense Cotxes. La conferència, a càrrec de Nando Albors, començarà a les 19 hores a la Biblioteca Municipal i versarà sobre plantes medicinals i tradicionals.

L’Associació de Comerciants de Cocentaina se sumarà el dissabte 23 de setembre amb el Comerç al Carrer. El mateix dia, de 10 a 12 hores, Sergio Sánchez i Miquel Vives oferiran el taller de construcció de refugis per a fauna silvestre amenaçada a l’Àrea Recreativa Sant Cristòfol. Els interessants hauran d’inscriure’s enviant un correu a paisatge_serpis@gva.es o telefonant al 669 089 692.

El diumenge 24 de setembre es posarà punt final a les Jornades amb l’Escape Room Missió Espacial a la Plaça Venerable Escuder i amb l’activitat Amb Bici per la Via Verda, que eixirà de l’Avinguda del Ferrocarril vora les 9 del matí.

Segons d’Amparo Ferrer, regidora de Transició Ecològica, «l’Ajuntament de Cocentaina té un compromís ferm amb la sostenibilitat i, amb aquestes jornades, volem conscienciar i visibilitzar aquesta problemàtica de forma lúdica i interessant».

Adrián Botella, regidor d’Esports i Medi Ambient, ha afegit que «és molt important que la gent prenga consciència. Anime a tot el món a participar en aquestes jornades. Entre tots, farem de Cocentaina un lloc millor on viure».