Presentades les II Jornades de Memòria Històrica a l’Alcoià i el Comtat

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica ha presentat la programació de les II JORNADES DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA A L’ALCOIÀ I EL COMTAT. En aquesta segona edició van dedicades a L’EXILI INTERIOR I EXTERIOR DE LES VÍCTIMES REPUBLICANES DE LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA I LA DICTADURA FRANQUISTA.

26 DE SETEMBRE – CENTRE CULTURAL EL TEULAR DE COCENTAINA

19:00H. Inauguració de l’exposició «La Desbandá, la carretera de la mort de Màlaga a Almeria», de la mà de l’Associació Sociocultural “La Desbandá”.

Conferència a càrrec de Rosa Pérez Garijo, exconsellera de Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Obertura de les “II JORNADES DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA A L’ALCOIÀ I EL COMTAT “, a càrrec d´Àlex Barber, president del FÒRUM. Intervindran els alcaldes d’Alcoi, Cocentaina i Muro. Tancarà l’acte José Salvador Tàrrega Cervera, director general de Transparència i Participació de la Generalitat Valenciana.

27 DE SETEMBRE – CENTRE CULTURAL EL TEULAR DE COCENTAINA

19.00H. Documental sobre “La Desbandá» i conferència per part del president de l’Associació Sociocultural “La Desbandá”, Rafael Morales.

30 DE SETEMBRE – CENTRE CULTURAL POLIVALENT DE MURO

19.00H. Inauguració i presentació de l’exposició dedicada a la depuració dels mestres, per part de 40 dones protagonistes de la València republicana i conferencia de la mà de Cristina Escrivà, presidenta de l´Institut Obrer.

20:30H. Documental “La presó de les dones. La repressió franquista”, el qual dona veu i vida a la memòria de les presoneres valencianes de Franco.

4 D’OCTUBRE – CENTRE CULTURAL EL TEULAR DE COCENTAINA

19.00H. Documental «ESPANYA, MEMÒRIA I TRANSMISSIÓ», dirigit per Emile Navarro en el 2010.

20:00H. Conferència d’Enric Garriga, president de l’Amical de Buchenwald i representant espanyol al Comité Internacional de Buchenwald: «La lluita per la memòria avui. Deportació, Cultura de Pau i Drets Humans».

6 D’OCTUBRE – ESPAI ÀGORA ALCOI

19.00H. Documental «L’ÚLTIM TREN A BOUARFA», dirigit per Rosa Brines i produït per CAMDE-PV.

20:00H. Conferència per Jose L. Morro Casas, escritor (Segorbe): «Los silencios del exilio español de 1939»

21:00H. Clausura de les jornades amb les intervencions de Francesc Jover, vicepresident de l’FMHDC-AC i Ángel Gonzalez, president CAMDE-PV.