Josep Tomás, subcampió d’España Sub 23 en ruta

Unai Aznar (Navarra) és el nou campió d’España Sub 23 de ruta. Josep Tomás (Comunitat Valenciana) ha sigut segon i Fran Muñoz (Catalunya), tercer.

Espectacular la carrera del ciclista de Muro Josep Tomás (Brocar Alé). Primer es va anar amb Alain Suárez, Sergio Geerlings, Unai Aznar, Diego Uriarte i Hugo de la Calle, als quals es va unir Francisco Muñoz.

Després, en l’Alt de la Creu Verda amb Unai i Muñoz. Malgrat la reacció d’un grup des de darrere van saber mantindre l’avantatge i arribar a meta. Va resultar agònic. A cinc de meta tan sols tenia 20 segons sobre els seus perseguidors. En el mur final, el navarrés va demostrar el seu poder i Josep Tomás va entrar a continuació deixant clar que és un ciclista amb el qual cal comptar de cara al futur molt pròxim.

Josep Tomàs confessava amb la plata a la seua mà que «el navarrés (Unai Aznar) ha pujat molt ràpid l’empedrat final, però bé, estic molt content. Hem fet el que tocava quan tocava. Va faltar una mica de gas en rematar però no es pot demanar tot».

Pascual Orengo, seleccionador de la FCCV, destacava «el treball d’equip de tot el grup. Crec que els nostres xics han demostrat ser ciclistes i només em cal felicitar els xavals per la seua actitud».