El uso de mascarilla deja de ser obligatorio en el transporte público a partir de este miércoles

El uso de la mascarilla dejará de ser obligatorio este miércoles 8 de febrero, en el transporte público de la Generalitat, al igual que en el resto de España, por lo que Más »

La comarca cierra el mes de enero con un ligero aumento del paro

Los datos publicados por el Servicio Público de Empleo registrados en el mes de enero en la comarca marcan un leve aumento del desempleo en 22 personas respecto al mes de diciembre, lo Más »

Inscripcions obertes per a participar en el Concurs de Carnestoltes

L’Ajuntament de Muro informa a tots els interessats que ja poden inscriure’s en el XVII Concurs de la desfilada de Carnestoltes. Enguany es repartiran en total 950 euros, amb un primer premi Más »

 

El uso de mascarilla deja de ser obligatorio en el transporte público a partir de este miércoles

El uso de la mascarilla dejará de ser obligatorio este miércoles 8 de febrero, en el transporte público de la Generalitat, al igual que en el resto de España, por lo que las personas usuarias del metro, tranvía, trenes y autobuses de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló y Metrobus, autobuses y taxis, podrán desplazarse sin necesidad de cubrebocas, que hasta el momento era indispensable para viajar.

Esta decisión ha sido adoptada por el Consejo de Ministros del Gobierno de España, que considera que la actual situación sanitaria permite que no sea necesaria su utilización en el transporte. Con la publicación en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de esta resolución, prevista para este miércoles 8 de febrero, se hará efectiva esta decisión.

Con esta medida, el transporte público autonómico recobra la total normalidad en su funcionamiento y concluye la última restricción que se mantenía en vigor, dado que la obligatoriedad de llevar mascarilla hasta era únicamente aplicable para el interior de los trenes, tranvías y autobuses, y no en vestíbulos, escaleras o andenes.

La obligatoriedad del uso de la mascarilla para los usuarios y usuarias del transporte se remonta al 4 de mayo de 2020.

Los transportes públicos dependientes de la Generalitat han ido cumpliendo escrupulosamente con los sucesivos dictámenes y normativas de las autoridades competentes a aplicar en cada momento de la crisis sanitaria, que comenzó en marzo de 2020 y que ha experimentado distintas etapas, en cada una de ellas con diferentes restricciones y obligaciones para el sector del transporte.

Climent: “El programa Expornet_Lab de l’Ivace i l’EOI facilitarà la internacionalització digital de 50 pimes valencianes”

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i el director de l’Escola d’Organització Industrial (EOI), Raül Blanco, han presentat aquest matí el programa Export_Lab, un nou programa que permetrà a 50 pimes de la Comunitat Valenciana avançar en la seua internacionalització digital.

El conseller Climent ha explicat que “Expornet_Lab és un programa de formació i mentorització en línia que permetrà a les empreses la implementació d’un pla de Competitivitat Internacional” basat en la transformació digital, la innovació i la sostenibilitat.

Per al titular d’Economia Sostenible, les empreses “tenen el món al seu abast gràcies a les tecnologies” i poden portar els seus productes a clients potencials de tot el planeta, la qual cosa suposa “grans oportunitats per a les nostres empreses”.

Segons Climent “el client del segle XXI està acostumat al fet que la distància física no siga cap barrera ni per a comunicar-se ni per a comprar un producte.” Per això, ha indicat, les empreses “han d’optar per la digitalització, han de moure’s i ser competitives allí on es troben els seus clients”, ha indicat.

En la seua intervenció ha destacat l’aposta de la conselleria, a través de l’Ivace, per la internacionalització digital, que es reafirma amb la posada en marxa d’aquest nou programa que compta amb 60 hores de formació i 30 hores de mentorización perquè les empreses puguen treballar el seu propi Pla de Competitivitat Digital Internacional”, ha explicat.

En paraules de Raül Blanc, “aquest projecte dona continuïtat a les actuacions de l’Escola Organització Industrial amb l’Ivace, complementant els projectes que actualment s’estan desenvolupant amb el finançament de Next Generation EU, amb aquesta iniciativa de formació i acompanyament gratuït per a les pimes de la Comunitat”.

ExpornetLab està dotat amb un pressupost de 250.000 euros -aportats a parts iguals entre l’EOI i Ivace Internacional a través d’un conveni de col·laboració- per a oferir a les pimes de la Comunitat, de forma completament gratuïta, un programa de formació en continguts dirigits a implantar una estratègia seriosa de transformació digital que els permeta competir de manera avantatjosa en els mercats internacionals.

A més, aquest programa compta amb finançament europeu a través del Fons Social Europeu (FSE).

Per a aconseguir una major convocatòria d’aquest programa se celebraran el mes de febrer 3 esdeveniments empresarials de presentació del programa, un en cada província. Aquests esdeveniments tindran un format de *networking i en ells es presentaran els objectius del programa, continguts, etc.

El 7 de març és la data límit de presentació de sol·licituds i el 14 de març donarà principi aquest programa de transformació digital.

Característiques del programa

Durant les 60 hores de formació en línia, les empreses participants tindran accés a un claustre de docents i professionals que els facilitaran tota la informació i coneixement clau per a tindre una visió transversal de les oportunitats i eines tecnològiques disponibles.

En concret, podran conéixer metodologies àgils de treball com scrum, aprofundir en aspectes clau d’internacionalització (mitjans de pagament, logística internacional o duana digital, entre altres) i podran conéixer tecnologies clau com a Intel·ligència Artificial o Metavers.

El perfil d’empreses al qual està orientat aquest programa formatiu són pimes de la Comunitat Valenciana que tinguen més de 2 anys d’activitat i que tinguen una vocació d’Internacionalització. La convocatòria es troba oberta fins al dia 3 de març i les empreses interessades poden sol·licitar inscripció a través de la pàgina web d’Ivace  o del correu eoimediterraneo@eoi.es

EL QUE VOLEM SABER (7 FEBRER)

ÁNGEL MOLLÁ, REGIDOR DE FESTES I SEGURETAT CIUTADANA, ENS INFORMA DEL COM VAN ELS PREPARATIUS DEL CARNESTOLTES 2023.

La comarca cierra el mes de enero con un ligero aumento del paro

Los datos publicados por el Servicio Público de Empleo registrados en el mes de enero en la comarca marcan un leve aumento del desempleo en 22 personas respecto al mes de diciembre, lo que sitúa la cifra total de parados en 10.298.

Si analizamos los municipios, el descenso más significativo se ha producido en Ibi con 56 parados,  situando su tasa de desempleo en 1.775 parados. Sin embargo no ocurre lo mismo en la mayoría del resto de municipios. Alcoy suma 49 parados más, para un total de 4.715; le sigue Cocentaina con 22 parados, y un total de 899.

Por sectores, el paro ha registrado un descenso en los sectores de Industria, Agricultura y Sin Actividad en 39, 5 y 1 parado menos respectivamente. No ocurre lo mismo en los sectores de Servicios y Construcción, que aumentan el desempleo en 8 y 59 parados más respectivamente.

Cocentaina obri les inscripcions per a la II Cursa del Dia de la Dona

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cocentaia ja prepara la II Cursa del Dia de la Dona que es celebrarà el 5 de març i s’integra dins de la programació d’activitats pel 8 de març Dia Internacional de la Dona.

L’eixida serà des del Pla a les 9:30 hores i tindrà dos opcions, una de 5 km. per a aquelles persones que vulguen fer la marxa a peu, i altra de 10 km. per a aquelles que córreguen.

La cursa, a diferència d’altres, està oberta a la participació masculina i femenina i vindrà acompanyada d’activitats prèvies i posteriors a la seua finalització, amb entrega de trofeus per als corredors i corredores. El preu de la cursa popular és de 4€ i a més del dorsal i el segur corresponent, dóna dret a rebre una borsa amb el detall que l’Ajuntament de Cocentaina ha preparat. L’organització tècnica va a càrrec del Socarun, qui un any més treballa colze a colze amb la regidoria de Benestar Social per oferir un diumenge ple d’esport i reivindicació de la igualtat.

Mireia Estepa, regidora de l’àrea ens avança que «en uns dies confirmarem quines empreses i entitats col·laboraran en la cursa i donarem forma a les activitats paral·leles que estem preparant. La intenció és que siga una festa pel feminisme on puga participar tot el món. De moment, ja tenim la confirmació de l’ajuda que prestaran les Mestresses de Casa, Mónica Talens, l’Associació de Comerç i Carrefour i esperem poder-ne confirmar algunes més».

Des de l’Ajuntament conviden al veïnat de Cocentaina i a totes les persones interessades a inscriure’s i participar en un dia saludable i divertit. Ho podran fer a partir d’avui i presencialment en la Casa de la Joventut amb la seua targeta de crèdit o a la web sportmaniacs.com

Inscripcions obertes per a participar en el Concurs de Carnestoltes

L’Ajuntament de Muro informa a tots els interessats que ja poden inscriure’s en el XVII Concurs de la desfilada de Carnestoltes. Enguany es repartiran en total 950 euros, amb un primer premi de 400 euros, un segon premi dotat amb 300 euros, i el tercer premi obtindrà 250 euros.

Els criteris de valoració tinguts en compte pel jurat seran els següents:

  1. Imaginació i manualitats (fins a un màxim de 10 punts).
  2. Originalitat i creativitat (fins a un màxim de 10 punts).
  3. La disfressa i la música (fins a un màxim de 10 punts).
  4. Posada en escena (fins a un màxim de 10 punts).

Finalment cal recordar que la inscripció en el concurs és gratuïta, i haurà de fer-se mitjançant sol·licitud en model oficial i presentar-se al Registre d’Entrada de l’Ajuntament de Muro, dirigida a la Regidoria de Turisme. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el pròxim 16 de febrer.