Bicicletes elèctriques per a un transport sostenible a Cocentaina

Amb motiu de les Jornades cap a la Sostenibilitat s’ha pressenta’t a l’Ajuntament de Cocentaina dos bicicletes elèctriques que han sigut adquirides per a la mobilitat. Amb aquesta iniciativa pretenen complir dos Más »

Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font

L’Ajuntament de Cocentaina ha aprovat una ambiciosa intervenció per a recuperar i posar en valor el llavador ubicat al Pla de la Font del municipi. Aquesta mesura s’emmarca dins dels Pressupostos Participatius Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (24 SETEMBRE)

Masiva protesta en Muro per a exigir la construcció del nou col.legi El Bracal.

 

Lectura del Manifest per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer.

 

UD Alginet 1 – Muro CF 0. Primera derrota de la temporada. Valoracions del tècnic, Cristian Ferrándiz.

 

Ple Extraordinari Muro.

Punt 7: PROPOSTA D’ACORD D’ALCALDIA RELATIVA AL RECURS DE REPOSICIÓ CONTRA ACORD PLENARI PRESENTAT PELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ QUE VAN VOTAR EN CONTRA DEL DIT ACORD.

Bicicletes elèctriques per a un transport sostenible a Cocentaina

Amb motiu de les Jornades cap a la Sostenibilitat s’ha pressenta’t a l’Ajuntament de Cocentaina dos bicicletes elèctriques que han sigut adquirides per a la mobilitat.

Amb aquesta iniciativa pretenen complir dos objectius: fomentar l’ús dels vehicles sostenibles i crear consciència.

Saúl Botella, regidor de Medi Ambient ha ressaltat que “el que està clar és que no consumeix combustibles fòssils, tant escassos i contaminants. A més amb l’autonomia que tenen les bicicletes elèctriques, que poden alcançar els 100 km, no és necessari carregar-les cada dia, ja que el recorregut que es fa amb bicicleta no sol superar els 20 km diaris”.

Per altra banda l’Ajuntament contestà ha aconseguit una subvenció per a que a principis de 2019 Cocentaina tinga llocs de càrrega per a vehicles elèctrics.

Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font

L’Ajuntament de Cocentaina ha aprovat una ambiciosa intervenció per a recuperar i posar en valor el llavador ubicat al Pla de la Font del municipi. Aquesta mesura s’emmarca dins dels Pressupostos Participatius contestans i agafa el testimoni d’un projecte iniciat a principis d’aquest mateix any des de la Regidoria d’Obres. La inversió prevista per a portar avant les diferents actuacions serà assumida íntegrament pel consistori local i ascendeix als 65.000 euros, tots provinents del romanent de tresoreria.

Per a l’elaboració del pla de recuperació s’han recollit les propostes i aportacions veïnals i s’han adaptat al projecte més adient, sempre respectant l’estat i les característiques inicials d’aquesta tradicional estructura contestana. Entre les actuacions previstes trobem la recuperació de les dos cobertes amb un tractament especial de la fusta, diferents actuacions de manteniment en les manises de les parets, l’habilitació de vies per a desviar l’aigua i així poder netejar més fàcilment el fons del llavador, així com la  impermeabilització total d’aquest per a evitar al màxim les fuites. També s’ha previst la col·locació d’unes noves baranes, integrades en l’estètica del llavador, que aporten una major seguretat als vianants, especialment els més menuts, que passen per la vorera i que queda a una alçada perillosa per a les caigudes.

Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars. Des de la regidoria d’Obres i Serveis, Marcos Castelló avança que s’estudiaran possibles actuacions a altres llavadors com el de Poble Nou de Sant Rafel i així potenciar aquestes infraestructures i aportar un “major atractiu a nivell patrimonial i turístic tant al poble com a les pedanies”. Al mateix temps, el regidor valora molt positivament que fruit de la iniciativa ciutadana s’haja donat un major impuls i consens a un projecte que ja venia desenvolupant-se des del consistori: “És molt positiu que administració i ciutadania trobem punts en comú i coincidim en assenyalar quines són les millores i les prioritats que el nostre poble necessita. Per una banda referma la idea que tenim com a Govern de mostrar-nos com l’administració més pròxima i útil per al ciutadà, al mateix temps que reivindica la importància de la implicació veïnal en la gestió pública”.

ESPECIAL SUPERCOPA ENDESA 2018

REAL MADRID – KIROLBET BASKONIA (80-73)

El Real Madrid se corona campeón de la Supercopa Endesa.

Los de Pablo Laso suman y siguen, conquistando su 5º trofeo tras un partido vibrante en el que superaron por 80-73 al Kirolbet Baskonia, con Sergi Llull como MVP Movistar.

Sala de prensa

Valoraciones de Ilimane Diop y Pedro Martínez (Kirolbet Baskonia)

 

Valoraciones de Sergi Llull y Pablo Laso (Real Madrid)

ESPECIAL SUPERCOPA ENDESA 2018

El jugador “taronja” Matt Thomas conquista el Concurso de Triples

¡Pletórico Matt Thomas!, el jugador del Valencia Basket ha conquistado el Concurso de Triples en una cancha que conoce muy bien tras una actuación soberbia de principio a fin; sumando 27 puntos en cuartos y semis, y 26 en la final frente al concursante popular Óscar Herrero (23).

La final, a punto

Disfruta desde las 19:15 horas de la gran final de la Supercopa Endesa entre Real Madrid y Kirolbet Baskonia, con ambos conjuntos persiguiendo el quinto trofeo en su palmarés.

ESPECIAL SUPERCOPA ENDESA 2018

REAL MADRID – KIROLBET BASKONIA: 5 APUNTES DE UNA FINAL INÉDITA

1-Reencuentro 95 días después. Se reencuentran sobre un parqué tres meses y tres días después de protagonizar el Playoff Final de la Liga Endesa 2017-18. En junio, fueron los de Pablo Laso los que se llevaron el gato al agua.

2-En busca de romper la mala racha. Son dos de los tres equipos con más Supercopas Endesa en sus vitrinas —cuatro cada uno, solo por detrás del Barça Lassa con seis—, si bien en las últimas temporadas no han tenido buenas experiencias en este torneo. Los blancos, que ganaron por última vez en Vitoria-Gasteiz 2014, no pasaban de semifinales desde entonces. Por su parte, los azulgranas levantaron este trofeo de manera consecutiva entre 2005 y 2008, pero no jugaban una final desde 2011.

3-La reaparición de Sergi Llull. Vuelve a liderar al Real Madrid. “Físicamente me siento muy bien, al cien por cien. La lesión ya está olvidada”. Prácticamente un año después de su calvario con la rodilla, Llull vuelve a ser el de antes.

4-El resurgir de Patricio Garino. La temporada de debut de Garino en Europa no fue nada fácil. El argentino sufrió demasiados problemas físicos y no pudo mostrar su talento con regularidad. Ahora, el “Pato” parece ser que resurge dejando atrás las lesiones. “Este es el jugador que debería haberse visto desde hace tiempo. Jugar con 10 dedos sanos y dos piernas sanas me da mucha confianza”.

5-El último duelo en Supercopa, para los blancos. El Real Madrid y el Kirolbet Baskonia se han enfrentado cuatro veces en Supercopa Endesa, todas ellas en semifinales. El balance es de 2-2, si bien en el último precedente, en Gran Canaria 2009, los blancos arrollaron a los azulgranas (62-87).

DECLARACIONES PREVIA FINAL

Pedro Martínez e Ilimane Diop (Kirolbet Baskonia)

 

Pablo Laso y Walter Tavares (Real Madrid)