La Xaranga Bumm Bumm participa en el circuit de concerts «Músics amb Denominació d’Origen»

Demà divendres 14 d’agost la Xaranga Bumm Bumm, de la Unió Musical de Muro, ofereix un concert a l’aire lliure en la plaça Matzem, a partir de les 20.30 hores. Aquest concert Más »

L’Ajuntament de Cocentaina aconseguix un romanent positiu de 4 milions d’euros

Amb la liquidació de 2019 el consistori contestà obté els 4.091.000€ de romanent positiu, complint amb els paràmetres de la regla de la despesa i l’estabilitat, que la llei d’estabilitat i sostenibilitat Más »

El Director General d’IVAFIQ i l’alcaldessa de Cocentaina parlen del futur dels Serveis Socials al municipi

Enrique Ferrer, director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials i l’alcaldessa de Cocentaina es trobaven ahir telemàticament per parlar del contracte-programa de serveis socials que es Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (13 AGOST)

L’Ajuntament de Cocentaina aconseguix un romanent positiu de 4 milions d’euros. Mariona Carbonell, regidora d’Hisenda.

 

El director general d’IVAFIQ i l’alcaldessa de Cocentaina parlen del futur dels Serveis Socials al municipi.

 

Les Mancomunitats de l’Alcoià i el Comtat, i la de la Vall d’Albaida presenten la programació de «Senderisme entre Muntanyes».

 

La Xaranga Bumm Bumm participa en el circuit de concert «Músics amb Denominació d’Origen». Soraya Sanchis, presidenta de la Unió Musical de Muro.

La Xaranga Bumm Bumm participa en el circuit de concerts «Músics amb Denominació d’Origen»

Demà divendres 14 d’agost la Xaranga Bumm Bumm, de la Unió Musical de Muro, ofereix un concert a l’aire lliure en la plaça Matzem, a partir de les 20.30 hores.

Aquest concert forma part del circuit «Músics amb Denominació d’Origen» que organitza la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i la col.laboració de l’Ajuntament de Muro.

PROGRAMA DE CONCERTS CIRCUIT «MÚSICS AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN»

*Unió Musical de Muro (14 d’agost, 20:30 hores, plaça Matzem)

*Sociedad Musical Santa Cecilia de Macastre (14 d’agost, 23 hores, plaça de l’Esglesia)

*Unió Musical Eslidense (14 d’agost, 22 hores, plaça de l’Ajuntament)

*Societat Musical L’Illa de Benidorm (14 d’agost, 21 hores, parc Foietes)

*Unión Musical Sta. Cecilia de Enguera (15 d’agost, 22:30 hores, carrer Sant Jaume)

*SIM La Primitiva de Alborache -Valencia (15 d’agost, 20 hores, avinguda de la Música)

*Sociedad Musical «La Primitiva» de Rafelbunyol (15 d’agost, 19 hores, al carrer 25 d’abril)

*Associació Musical Filharmònica Rossellana (15 d’agost, 20 hores, carrer Concordia)

*Sociedad Musical Ayorense (15 d’agost, 22 hores, pati del CEIP Isidro Girant)

*Associació Musical Mestre Candel (15 d’agost, 19 hores, Espai Firal)

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida presenten la programació de Senderisme entre muntanyes 2020

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat torna a col·laborar amb la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per a oferir una completa programació de rutes guiades de setembre a desembre amb una nova edició de Senderisme entre muntanyes.

Després de l’èxit d’assistència de les anteriors edicions, les rutes tornaran el primer cap de setmana de setembre, amb una ruta pels poblets del riu a Sempere i la senda dels nevaters de Salem a la Barcella, i finalitzaran el 19 de setembre amb la ruta del solstici d’hivern a l’arc de Santa Llúcia a Penàguila.

Les rutes són gratuïtes però es requereix inscripció en línia mitjançant aquest formulari web, fins al dijous abans de cadascuna de les rutes. El nombre d’assistents és limitat.

Enguany la programació inclou un codi de colors amb què distingir el perfil al qual s’adreça cadascuna de les rutes, amb el color verd per a les rutes familiars (de fins a 5 kilòmetres), rutes estàndard de dificultat mitjana (de fins a 10 kilòmetres) i rutes nivell expert (de més de 10 kilòmetres).

El programa de Senderisme entre muntanyes té com a objectiu promoure el coneixement dels paratges i serres de les comarques veïnes, així com el seu patrimoni i la seua flora i fauna. A les rutes programades es podrà gaudir de rutes botàniques, ornitològiques o micològiques, i conéixer les caves de neu, els riuraus de la zona o els antics oficis vinculats al territori, entre altres.

Iván Jover, Gerent de Turisme de la Mancomunitat, destaca Senderisme entre muntanyes com “una oportunitat per a gaudir de la natura i practicar esport mentre s’aprofundeix en el coneixement dels recursos més importants de la nostra geografia”.

Es tracta de la tercera edició en què participa la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, enguany amb rutes a 8 municipis: Muro (10 d’octubre), l’Alqueria d’Asnar (11 d’octubre), Cocentaina (14 de novembre), Alcoleja (28 de novembre), Banyeres de Mariola (5 de desembre), Agres (6 de desembre), Alcoi (13 de desembre) i Penàguila (19 de desembre).

Les rutes començaran a les 9 del matí des de l’Ajuntament del municipi, excepte en els casos en què s’especifique un altre punt o horari a la programació. Es recomana que els assistents duguen esmorzar, aigua, gorra, protector solar i roba i calcer adequats.

L’Ajuntament de Cocentaina aconseguix un romanent positiu de 4 milions d’euros

Amb la liquidació de 2019 el consistori contestà obté els 4.091.000€ de romanent positiu, complint amb els paràmetres de la regla de la despesa i l’estabilitat, que la llei d’estabilitat i sostenibilitat pressupostaria ens marca a les entitats locals i un superàvit en termes de comptabilitat nacional de 500.822,23€.

D’aquest superàvit cal tindre en compte l’últim Reial Decret 27/2020 del 4 d’agost de mesures financeres de caràcter urgent aplicables a les entitats locals, que serà el que ens marcarà la despesa del romanent, així com les pròximes decisions financeres i econòmiques de les entitats locals amb romanents de tresoreria positius.

La regidora d’Hisenda Mariona Carbonell explica “són moments d’incertesa a tots els nivells, podem dir que Cocentaina té una situació financera i de tresoreria favorable, però que amb la publicació d’aquest últim Reial Decret en el què cal prendre decisions per al futur econòmic del consistori contestà, sempre mantenint la bona estabilitat pressupostària que tenim”.

EL QUE VOLEM SABER (12 AGOST)

Ahir dimarts diversos carrers del poble de Muro es quedaren sense servei d’aigua a consecuència de diverses avaries sobrevingudes en la xarxa d’aigua potable de la població.  Xelo Cascant, alcaldessa en funcions.

 

Ja es poden demanar les beques d’estudis postobligatoris (universitat, batxillerat, idiomes, fp, música i dansa…) per al curs 2020/2021. Ens amplia la informació la regidora d’Educació, Xelo Cascant.

 

El pròxim divendres, a les 20.30hores, en la plaça Matzem la «Xaranga Bumm Bumm» ens ofereix un concert dins del cicle «Músics amb Demoninacó d’Origen». Soraya Sanchis, presidenta de la Unió Musical de Muro.

Contestano y Ye Faky sumen forces

CD Contestano i Ye Faky FS han signat un conveni amb la intenció d’unir esforços i treballar per objectius comuns. El CD Contestno afegirà al seu club una nova secció de futbol sala gràcies a aquesta annexió amb el Ye Faky FS que a partir d’ara es denominarà CD Contestano YF.

Totes dues entitats contestanes cerquen des de fa anys fomentar l’esport local des de la seua inicialització fins a l’etapa amateur i veuen en aquesta annexió una bona oportunitat per a unificar esforços i continuar treballant per millorar l’esport de Cocentaina en general i el futbol i futbol sala en particular.

Laura Blanes, com a presidenta del CD Contestano, liderarà aquest il·lusionant projecte i contarà amb l’ajuda del nou vicepresident de l’entitat i responsable de l’àrea de futbol sala, Saúl Lledó. Tots dos han incorporat a la seua estructura directiva un extens grup humà que treballarà en les àrees organitzatives, econòmiques i esportives, tant de base com de sènior, per a dotar a la nova secció de futbol sala de les millors prestacions possibles.

La secció de futbol sala del Contestano comptarà amb tres equips sènior: primer equip que militarà en la Segona Divisió B després del seu recent ascens, el filial que ho farà en el Grup 3 de Preferent i el femení que disputarà les seues trobades en el Grup 2 de lliga autonòmica.

Per part seua, amb la col·laboració de totes dues entitats comença a prendre forma el projecte #SENTIMENTROGET basat en l’educació a través de les dues escoles, “Rafael Blanes El Siso” de futbol 11 i “Juanvi Cardona Sanchis” de futbol sala. I també en el desenvolupament de l’obra social del club.

Totes dues escoles comptaren amb equips en totes les categories de la base. Actualment, la inscripció es troba oberta per a tot aquell xiquet o xiqueta que vulga practicar el futbol i/o el futbol sala.

El Sènior s’inscriu en la Segona Divisió B

El primer equip del CD Contestano YF de futbol sala va formalitzar dimarts passat 4 d’agost la seua inscripció en la Segona Divisió B i es troba a l’espera de conèixer tant el grup en el qual quedarà enquadrat com els seus rivals.

Fins avui, i segons el primer esborrany de calendari, es preveu que la lliga comence dissabte 26 de setembre. El club, en breu, farà públic renovacions i fitxatges tant del primer equip com del filial i femení.