ALCOI RECUPERARÀ LA CAPITANIA DE LA GUÀRDIA CIVIL

El plenari municipal votarà aquesta vesprada una modificació de crèdit per a una subvenció de 50.000 euros destinats a col·laborar en l’adequació de les instal·lacions de la Guàrdia Civil en Alcoi. El Más »

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE MURO AL VOLTANT DE LA SITUACIÓ DEL CEIP EL BRACAL

L’Ajuntament de Muro vol informar, que la primera tasca de Jacqueline Cerdà, com alcaldessa, va ser sol·licitar una cita amb la Conselleria d’Educació, per tal de conèixer de primera mà la situació Más »

MURO PRESENTA EL PROGRAMA “COMENÇA A EXPORTAR”

Muro acollirà el dijous 6 de juliol, a l’Arxiu Municipal, una jornada de presentació del programa “Comença a Exportar”, organitzada per IVACE Internacional i les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana. Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (27 JUNY)

José Fenollar, director del Centre de Salut Pública d’Alcoi ens ha presentat el programa de prevenció i atenció als problemes de salut derivats per les altes temperatures.

EL MURER JOSEP TOMAS S’ADJUDICA LA III VOLTA CICLISTA A VILAFRANCA

El corredor murer Josep Tomas de l’equip Eset Valencia Esports es va proclamar vencedor de la tercera edició de la Volta Ciclista a Vilafranca cinqué memorial Jofre Grau Biosca, prova de categoria cadet.

La classificació de la Muntanya la va guanyar Arnau Gilabert, la de les metes volants Josep Tomas, la general regional Josep Tomas, la general provincial Andreu Murla, la femenina Marina Garau i la classificació per equips el GD Llopis.

La volta tenia 2 etapes. El dissabte Castellfort-Vilafranca, amb un circuit urbà per Vilafranca. Diumenge, etapa Vilafranca-Vilafranca passant per Portell, Cinctorres i Castellfort.

Com a conseqüència d’aquestos grans resultats, Josep ha sigut convocat per la selecció valenciana per a participar en el Campionat d’Espanya de ciclisme en ruta que tindrà lloc a Àvila del 7 al 9 de juliol.

UN ALTRE ESTIU LES DANSES TORNEN ALS CARRERS DE L’ORXA

El proper dissabte, 1 de juliol, i per tal de donar inici a la setmana cultural de L’Orxa, el Grup de Danses Perputxent torna a organitzar la VI edició de la Dansà de l’Orxa, un nou aplec de danses tradicionals i populars en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Orxa. L’activitat programada arrancaràa les 19.30h des de la Plaça de l’Església amb una cercavila pels carrers del municipi, i en la qual es ballarà la tradicional Dansà de l’Orxa.

Una vegada finalitzada la cercavila, a la mateixa Plaça de l’Església es procedirà a realitzar balls i danses en rogle, ballant diferents jotes, valsos i cançons tradicionals, i convidant a participar en els balls a tots els veïns i visitants per tal de passar una bona estona i fomentar els balls tradicionals.

Finalitzada la demostració tindrà lloc un sopar de germanor a la mateixa Plaça. Aquest any l’aplec està dedicat en memòria d’Àngel Cloquell Seguí, músic del municipi i que col·laborava de forma activa acompanyant habitualment al Grup de Danses amb la percussió.

CRISTIAN FERRÁNDIZ NUEVO TÉCNICO DEL MURO

Con el cambio de directiva que ahora preside Víctor Gallego, el banquillo del Muro para la próxima temporada estará ocupado por Cristian Ferrándiz, quién ya terminó la temporada pasada como técnico, aunque ahora formando tándem en el banquillo con Roberto Navarro. Por el momento, el capítulo de altas o renovaciones se encuentra en su fase inicial por lo que todavía no se ha producido ningún movimiento en la plantilla en este sentido.

La nueva directiva confirmó que “va a ser muy difícil mantener el bloque después del descenso, y lo más probable es que tengamos que hacer un equipo prácticamente nuevo con el objetivo de estar en una zona tranquila para ir sentando bases de cara al futuro”.

De esta forma, el Muro ya tiene configurado el cuerpo técnico para empezar un nuevo proyecto. Y es que después del descenso a Preferente, el club de La Llometa ha vivido semanas de incertidumbre tras la salida de la anterior junta directiva presidida por Roberto Ferrándiz hasta la llegada días atrás del nuevo equipo gestor del club que lidera Víctor Gallego desde la presidencia y Tito Valarino como vicepresidente.

EL QUE VOLEM SABER (26 JUNY)

Programa especial pel 50 Aniversari de l’empresa Estampados Prato.

COCENTAINA COMMEMORA AMB ART I CULTURA L’ORGULL LGTBI

La localitat acull els dies 28 i 29 de juny unes jornades al voltant de la diversitat sexual des d’una perspectiva cultural amb conferències, art, tallers i projeccions, organitzades pel col·lectiu LGTBI MARIola i l’Ajuntament de Cocentaina

Els pròxims dies 28 i 29 de juny es commemora a Cocentaina el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb les jornades Orgull i Cultura LGTBIQ, que abordaran la diversitat d’orientació sexual i identitat de gènere des d’una perspectiva cultural. La cita constarà de conferències, tallers, exposicions, projeccions i altres manifestacions artístiques que mostraran com la diversitat i la inclusió en matèria afectivo-sexual i de gènere són possibles en tots els àmbits i entorns, des de grans ciutats fins a nuclis urbans mitjans i xicotets o zones rurals.

Amb aquestes jornades, organitzades en col·laboració entre LGTBI MARIola i l’Ajuntament de Cocentaina, es preten acostar a la població el context i el treball LGTBI, mostrant i posant en valor les manifestacions culturals i artístiques que es realitzen des d’aquest àmbit, i que al mateix temps constitueixen una forma d’activisme. Els actes es desenvoluparan en el centre cultural El Teular i la Casa de la Joventut de Cocentaina i comptaran amb la participació de diversos artistes i experts que abordaran la diversitat sexual a través de la cultura des de diferents punts de vista.

En la programació del dia 28 destaquen dues xarrades al Teular sobre il·lustració i fotografia des d’una perspectiva LGTBI. La primera comptarà amb la presència dels il·lustradors Pau Sanz i Vila i Fernando Fernández Torres ‘Fefeto’, així com amb l’artista Joaquín Artime. Els tres parlaran sobre l’edició i la il·lustració de còmics, llibres i fanzines al voltant de temàtiques LGTBI. Per la seua banda, en la conferència dedicada a la fotografia el ponent serà l’artista i professor de la Universitat Miguel Hernández (UMH) Javier Moreno, qui parlarà de la creació d’una imatge homoeròtica arran de l’estudi de tres fotògrafs del segle XIX. Joaquín Artime també realitzarà una intervenció artística al Teular. Així mateix, la també artista contestana Patricia Abad Moltó realitzarà una exposició en la Casa de la Joventut.

Per a la jornada del 29 de juny s’ha programat un Taller de Ploma i Voguing, un ball nascut en la dècada de 1980 a Nova York en col·lectius llatins i afroamericans gais i transsexuals, que més tard va inspirar la cançó i el ball de Madonna amb el mateix nom, Vogue. La sessió serà impartida per l’artista de Cocentaina Saúl Sellés, membre d’LGTBI MARIola.

Les jornades tenen un caràcter públic i estan obertes a totes les persones interessades en aquestes propostes. Des d’LGTBI MARIola i l’Ajuntament de Cocentaina s’anima a compartir aquesta celebració a tothom qui vulga mostrar el seu suport i el seu orgull a aquesta aposta per la diversitat i la inclusió, que defensa per sobre de tot l’amor i el respecte. Les activitats es desenvoluparan a partir de les 17.30 hores tant dimecres 28 com dijous 29 de juny.