El Sent-me Cocentaina 2022 presenta la seua programació de concerts

Les nits d’estiu al Palau Comtal de Cocentaina recuperen la programació de concerts d’alt nivell artístic que proposa el SENT-ME COCENTAINA, organitzat per l’Ajuntament contestà. Enguany, cinc concerts constitueixen la variada oferta Más »

L’Ajuntament de Muro organitza una nova recollida solidària de material per a Ucraïna

Davant de la situació de guerra a Ucraïna, que lluny de mitigar-se cada vegada és més cruenta, s’intensifiquen les necessitats tant al país de conflicte com les de les persones desplaçades. Per Más »

La Manco organitza unes xarrades informatives sobre la sol·licitud del bo lloguer jove

L’oficina d’habitatge Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat organitza unes jornades informatives obertes a la ciutadania en què es tractarà tots els passos necessaris per a sol·licitar el bo Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (25 MAIG)

Demà dijous, a les 20 hores, tindrem sessió de «Parlem de Llibres» en la Biblioteca Municipal. Xelo Cascant, regidora de Cultura.

 

Dissabte a les 19.30 hores torna el millor teatre al Centre Cultural Polivalent. Xelo Cascant, regidora de Serveis Socials.

 

Entrevista als regidors del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Muro.

El Sent-me Cocentaina 2022 presenta la seua programació de concerts

Les nits d’estiu al Palau Comtal de Cocentaina recuperen la programació de concerts d’alt nivell artístic que proposa el SENT-ME COCENTAINA, organitzat per l’Ajuntament contestà. Enguany, cinc concerts constitueixen la variada oferta de concerts.

En aquesta ocasió, visitaran la capital del Comtat orquestres com l’ADDA Simfònica d’Alacant oferint la 8a Simfonia de Dvôrak i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana que es presentarà en un format d’orquestra de cambra. També oferirà un concert la cantant Sheila Blanco en un íntim format en el qual ret homenatge a les poetes de la Generació del 27. La producció pròpia del SENT-ME COCENTAINA es materialitza en dos concerts: el que oferirà l’Ensemble de Corda SENT-ME COCENTAINA dirigit pel mestre Enrique García Asensio i una selecció d’alumnes de l’Encontre de Direcció, i el concert de clausura oferit per l’alumnat més menut de l’encontre, el SENT-MET, curs d’educació musical per a xiquets i xiquetes conduïts per Elena Huidobro. “Els concerts són d’entrada gratuïta o amb preus assequibles, mantenint la filosofia d’acostament de la música a tots els públics en què es recolza el SENT-ME COCENTAINA des de la seua creació”, declara el director artístic, Ignacio García-Vidal.

Cal recordar que el període de matrícula per a les diferents propostes didàctiques està obert fins al 30 de juny, i es pot consultar tota la informació en la web cocentaina.es/es/patrimonio-y-cultura/sent-me

PROGRAMACIÓ DE CONCERTS

*DILLUNS 11 JULIOL (22 hores). CONCERT INAUGURAL SENT-ME COCENTAINA 2022 al Palau Comtal amb l’Orquestra ADDA Simfònica sota la direcció de Beatriz Fernández. Obertura Egmont de L.V. Beethoven i Simfonia n. 8 op. 88 d’A. Dvôrak.

*DIMARTS 12 JULIOL (22 hores). SHEILA BLANCO CANTA A LES POETES DEL 27 al Palau Comtal.

*DIMECRES 13 JULIOL (22 hores). ORQUESTRA DE LA COMUNITAT VALENCIANA al Palau Comtal. “Els Arts amb tu” Orquestra de cambra.

*DIJOUS 14 JULIOL (22 hores). ENSEMBLE DE CORDA SENT-ME COCENTAINA I ENRIQUE GARCÍA ASENSIO al Palau Comtal. Concert de clausura de l’Encontre de Direcció Musical. Obres de Tchaikovski, Turina, Grieg, Purcell i Sibelius.

*DIVENDRES 15 JULIOL (19 hores). CONCERT DE CLAUSURA SENT-MET al Centre Cultural El Teular. Alumnat del SENT-MET.

L’Ajuntament de Muro organitza una nova recollida solidària de material per a Ucraïna

Davant de la situació de guerra a Ucraïna, que lluny de mitigar-se cada vegada és més cruenta, s’intensifiquen les necessitats tant al país de conflicte com les de les persones desplaçades.

Per tant, l’Ajuntament de Muro novament sol·licita la solidaritat de la ciutadania per a recaptar material que posteriorment es distribuirà a Ucraïna.

En aquesta ocasió se sol·liciten els materials següents:

  • Material sanitari de primers auxilis i ortopèdia.
  • Material d’higiene (tovalloletes humides, compreses femenines, maquinetes afaitar, pasta dents i raspalls, sabó…)
  • Material de refugi (sacs de dormir, tendes de campanya, escalfadors, piles, bateries, bancs d’energia, generadors, llanternes…)
  • Aliments no peribles (aigua potable, menjar enllaunat, fruita seca, xocolate sense llet, barretes energètiques, galetes, café i te. Menjar de bebés: potets, llet en pols…)
  • Altres materials (vaixella d’un sol ús com ara plats, culleres, ganivets, gots… Comunicacions: telèfons mòbils, tant nous com usats en bon estat, walkie-talkies, transmissors de ràdio, ràdios, portàtils i tauletes… Contenidors per a líquids amb capacitat de 10 i 20 litres. Motxilles resistents)
  • Preguem que NO es reculla ni s’envie roba.

Lloc de recollida: Centre Social Matzem, en horari de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 hores, fins el 10 de juny.

EL QUE VOLEM SABER (24 MAIG)

L’Ajuntament d’Alcoi i la Conselleria d’Economia han signat un conveni perquè la ciutat s’adherisca a la Llei d’Atracció d’Inversions Prioritàries del Consell. Toni Francés, alcalde d’Alcoi i Rafa Climent, conseller d’Economia Sostenible.

 

En marxa la 9a edició d’Activa Àgora. Alberto Belda, regidor d’Ocupació a l’Ajuntament d’Alcoi, Javier Expósito, representant de FEDAC i Ramón Ferrandis, director del CEEI Alcoi-València.

 

Entrevista a Saúl Serrano, portaveu del grup municipal Socialista a l’Ajuntament de Muro.

Benilloba cede al Consorcio Terra su ecoparque

El Ayuntamiento de Benilloba ha procedido a la cesión de las instalaciones de su ecoparque al Consorcio de Residuos Terra para su mejora y ampliación con el objetivo de integrarse en la red consorciada de ecoparques. El consorcio, una vez que ya se ha adjudicado el Proyecto de Gestión al grupo PreZero, asume su supervisión y puesta en marcha. El acto ha tenido lugar esta mañana en el ecoparque de Benilloba, y ha contado con la asistencia de la presidenta de Terra y alcaldesa de Xixona, Isabel López, y del alcalde de la localidad, José Ramón Martí.

El Plan Integral de Residuos de la Comunidad Valenciana (PIRCV) recoge las diferentes tipologías de ecoparques. El que se va a construir en Benilloba está catalogado como tipo B, con una previsión de recogida de 255.000 kilos de residuos cada año. En los márgenes de la explanada central se colocan los elementos necesarios para la gestión de las diferentes fracciones de residuos, entre otros seis contenedores de 9/18 m³.

El sistema integrado de gestión, la instalación de una zona cubierta para la recogida de residuos aparatos eléctricos y aceites usados, la construcción de una caseta de control, la informatización, un amplio horario de apertura (30 horas semanales) y una nueva señalización, son otras de las características que tendrá el ecoparque de Benilloba.

El ecoparque de Benilloba dará también servicio a los 3.000 ciudadanos de las poblaciones de Penáguila, Gorga, Millena, Benasau, Benifallim, Alcoleja, Balones, Almudaina, Quatretondeta, Benillup, Fageca, Benimassot, Famorca y Tollos. Sin olvidar que todos los vecinos podrán utilizar, a partir del 1 de julio, los ecoparques móviles y el ecoparque de Muro d’Alcoi mientras se adapta el hoy cedido.

Está previsto que la red consorciada de ecoparques comience a funcionar el 1 de julio tras la adjudicación del contrato de gestión el pasado mes de abril por un periodo de 20 años, además de un plazo de dos años para la ejecución de las obras y la obtención de las pertinentes autorizaciones administrativas. La estimación de recogida de residuos mediante la red de ecoparques es de más de 20.000 toneladas al año.

La presidenta del Consorcio Terra ha destacado “el trabajo que se ha hecho desde el ayuntamiento para la cesión de este ecoparque que va a facilitar mucho la vida a todos los vecinos y vecinas y pueblos de la zona”. Además, ha añadido que “después del trabajo de mucho tiempo vamos viendo el resultado final que es poner en valor los pueblos, ya que nos gusta vivir en ellos y que tenemos todo el derecho del mundo a contar con los mejores servicios e infraestructuras”.

Asimismo, Martí ha agradecido al consorcio “la oportunidad de ceder este ecoparque que supondrá para Benilloba una mejora de todas las instalaciones, de los contenedores y sobre todo dar un mejor servicio al pueblo de Benilloba y alrededores”.

El proyecto de gestión contempla una red integrada por 14 ecoparques fijos de diferentes tipologías en función del número de habitantes a los que presta servicio (7 de tipo D, 2 de tipo C y 5 de tipo B); hasta 6 ecoparques móviles y 5 áreas de aportación, considerando tal y como recoge el Plan Integral de Residuos de la Comunitat Valenciana (PIRCV) que los ecoparques no son instalaciones de uso exclusivo para cada municipio, sino que pasan a ser consorciadas y, por tanto, compartidas entre poblaciones cercanas de acuerdo a lo establecido en los planes zonales.

Caixa Ontinyent renova l’esponsorització de l’orquestra simfònica

Caixa Ontinyent i Ad libitum han signat la renovació de l’esponsorització de l’Orquestra Simfònica per a 2022, un projecte educatiu musical al qual l’entitat està donant suport des de 2015 i en el qual participen, cada any, més de 100 alumnes de les nostres comarques.

A través de la Fundació Caixa Ontinyent, l’entitat aportarà 16.000 euros que permetran impulsar accions formatives i culturals de caràcter musical destacant la seua programació de concerts, en els quals participen els seus alumnes i compten amb convidats de prestigi musical. Per a 2022, estan previstos quatre concerts: Sons d’Amèrica, Sóns d’Arpa, Sons de Beethoven i Sons del barroc al segle XXI.

L’acord ha sigut subscrit pel Director de l’Escola Musical Ad libitum, Lluís Muñoz, i el President de Caixa Ontinyent, José Pla.

El Director d’Ad Libitum ha manifestat el seu agraïment “per continuar comptant amb Caixa Ontinyent per a aquest projecte formatiu, un trampolí perquè els nostres joves músics puguen dedicar-se de manera professional”.

Per part seua, el President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat “la ferma aposta per la cultura de la nostra entitat, que es materialitza en el suport a projectes com aquesta orquestra, un projecte formatiu que permet als nostres joves formar-se al costat de grans professionals i que els ofereix una oportunitat de futur”.

Pla, ha recordat a més que Caixa Ontinyent “és l’única caixa d’estalvis de la Comunitat Valenciana, l’única que impulsa aquest tipus d’actuacions a través de la reversió dels seus beneficis en obres socials. I això suposa millorar la qualitat de vida de la nostra gent”.