L’AURORA I ELS “COMBREGATS” MARQUEN LA CELEBRACIÓ DE SANT VICENT A BENILLOBA

Benilloba no ha faltat amb la seua tradicional cita amb l’Aurora el dia de Sant Vicent que s’ha escoltat en el recorregut dels carrers de Benilloba des de les sis del matí Más »

CEEI Y AYUNTAMIENTO DE MURO ESTRECHAN SUS LAZOS DE COLABORACIÓN

CEEI y Ayuntamiento de Muro acaban de renovar sus lazos de cooperación con la firma de un nuevo convenio marco de colaboración. La firma de este acuerdo permitirá la puesta en marcha Más »

COCENTAINA VALORA EN 1,3 MILIONS D’EUROS LES MILLORES A EFECTUAR EN ELS POLÍGONS DEL MUNICIPI

L’Ajuntament de Cocentaina ha presentat recentment la seua memòria on es recullen les principals accions a desenvolupar dins del projecte de millora dels polígons industrials del municipi. L’equip de Govern socialista ha Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (25 ABRIL)

Hui ens han visitat les amigues de la perruqueria i saló d’estètica “Tot per tu” per a presentar-nos la novetats de la campanya primavera-estiu.

En l’espai “La Festa”, hem tractat el tema de la problemàtica existent en la celebració del “dia dels trons”. Ens han parlat del tema Paco Vicedo, president de la Junta de Festes de Muro, i Rafa Payá, expresident de la Junta, i actual Cap de Filà dels Moros del Rif.

L’Angelet 2017, Ariadna Santonja, recità els versos de l’Advocat Senabre el passat diumenge en l’acte de “La Publicà”.

EL PIROTÈCNIC DEL “HORMIGUERO 3.0” DANIEL CLAVER VISITA LES ESCOLES DE MURO

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, i l’establiment de pirotècnia “Focs d’artifici Bac i Tro Pyro Shopping” han organitzat unes jornades de formació i demostració de l’ús de la pirotècnia als alumnes dels col·legis públics de Muro, Montcabrer i Bracal.

L’objectiu d’aquestes jornades formatives es fomentar el bon ús de la pirotècnia i evitar accidents de cara a les pròximes Festes de Moros i Cristians, que es celebraran del 12 al 15 de maig.

Les jornades es desenvolupen en dos parts una teòrica on els alumnes visualitzen com treballen els pirotècnics al programa “El Hormiguero 3,0”, i on coneixen la normativa per al ús del coets i les possibles conseqüències, i una segona part més pràctica on els xiquets han pogut aprendre a disparar de forma segura els coets acordes a la seua edat.

Aquesta iniciativa ha estat proposada per l’ empresa Pyroshopping, que compta amb una tenda a Muro, per a promoure la seguretat en l’ús dels seus productes en els xiquets i a banda fomentar una tradició tan nostra com es l’ús de la pirotècnia i la pólvora a les nostres festes.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Carol Ivàñez, ha declarat que “Aquestes iniciatives son importants per tal d’evitar accidents, i que els xiquets aprenguen a utilitzar de forma correcta els productes pirotècnics”.

“LA VOLTA A LA MARIOLA” VISITA COCENTAINA

L’associació Serra Mariola reprèn les visites guiades de “La volta a la Mariola” de primavera este dissabte 29 d’abril. Ho farà amb una ruta explicativa i teatralitzada viatjant per set segles d’història de Cocentaina: “De l’Edat Mitjana a l’Art Decó”. L’itinerari, pel municipi, començarà a les 10 hores, des del Palau Comtal.

Una iniciativa, “La volta a la Mariola”, que té com a objectiu apropar el patrimoni de les localitats a visitants i a veïns, i a la que s’ha sumat la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat.

De fet, les visites guiades, que van començar al mes de març, continuaran durant maig i juny i la propera cita serà a Alcoi. En aquesta edició, aposta per una ruta per mostrar la importància de l’aigua en el seu històric i rellevant desenvolupament industrial al llarg del temps (el 6 de maig).

Les visites són gratuïtes però que caldrà reserva pel caràcter limitat de les places disponibles. La inscripció es podrà efectuar a les adreces electròniques de les oficines de turisme d’Agres, Alcoi, Banyeres, Bocairent, Cocentaina i Muro.

L’AURORA I ELS “COMBREGATS” MARQUEN LA CELEBRACIÓ DE SANT VICENT A BENILLOBA

Benilloba no ha faltat amb la seua tradicional cita amb l’Aurora el dia de Sant Vicent que s’ha escoltat en el recorregut dels carrers de Benilloba des de les sis del matí per a cantar als sants que decoren el municipi en forma de taulellets.

La comitiva ha encetat els recorregut de l’Aurora a la Casa Abadia, on els membres de la Coral Parroquial i veïns han arreplegat el retor, qui els ha rebut amb beguda i pastes per agafar forces, després de la primera estrofa.

La comitiva s’ha desplaçat a casa de l’alcaldessa, Ana Delia Gisbert, a qui han dedicat la segona estrofa de tota l’Aurora i, com no, han agafat més forces encara amb el menjar i begudes típiques que els esperaven. Costum que és d’agrair, ja que l’Aurora de Benilloba compta amb 23 estrofes més, totes elles amb la mateixa tonada i diferents lletres.

A partir d’eixe moment, i fins passades les vuit del matí, el grup ha recorregut el carrers buscant els taulellets amb els sants que han rebut el respecte del poble de Benilloba en forma de música i cançons personalitzades per a cadascú d’ells.

L’Aurora, com és costum, ha finalitzat cantant “Las mañanitas” davant de l’església i després, no podia faltar l’esmorzar de germanor amb bunyols i xocolata calenta.

Poc abans de les deu del matí, la processó dels “combregats” ha encetat el seu recorregut per dur la comunió a casa d’aquells que no poden assistir a l’església i al migdia, les instal·lacions de les antigues escoles, han acollit la tradicional “torrà”, en la qual bona part del poble es dona cita per a dinar a l’aire lliure carn a la brasa.

CEEI Y AYUNTAMIENTO DE MURO ESTRECHAN SUS LAZOS DE COLABORACIÓN

CEEI y Ayuntamiento de Muro acaban de renovar sus lazos de cooperación con la firma de un nuevo convenio marco de colaboración. La firma de este acuerdo permitirá la puesta en marcha en común de proyectos relacionados con el emprendimiento y la consolidación empresarial, dado que el Ajuntamentde Muro, a través de su Agencia de Desarrollo Local, promueve iniciativas empresariales y apoya la puesta en marcha de proyectos emprendedores.

Para Francesc Valls, Alcalde de Muro, “La firma de este convenio refuerza el trabajo que realizamos para apoyar la puesta en marcha de nuevas empresas. Las jornadas Impulso que celebramos desde 2015 dirigidas a emprendedores, la prestación de un servicio de atención especializado que se presta desde la Mancomunidad de Municipios en Muro con la intervención del CEEI y los servicios que desarrollamos desde la ADL suponen un apoyo importante para el lanzamiento de nuevas iniciativas empresariales”.

El acuerdo adoptado permitiráestimular el espíritu emprendedor e impulsar la creación de nuevas empresas, asesorando a las nuevas iniciativas empresariales, facilitando su posterior consolidación y permitiendo que sean más competitivasen el mercado.

Para Jesús Casanova, Director General del CEEI, “Con la firma de este acuerdo de colaboración trasladamos la actividad del CEEI al territorio. Afianzar los procesos de colaboración para el desarrollo local y la creación de nuevas empresas en los municipios de nuestro ámbito de actuación es uno de los objetivos principales del centro en esta nueva etapa, por lo que ya son varias las administraciones y entidades con las que estamos colaborando y llegando a acuerdo en este marco, como pueden ser la Mancomunidad, el Ayuntamiento de Alcoy y ahora el de Muro”.

COCENTAINA VALORA EN 1,3 MILIONS D’EUROS LES MILLORES A EFECTUAR EN ELS POLÍGONS DEL MUNICIPI

L’Ajuntament de Cocentaina ha presentat recentment la seua memòria on es recullen les principals accions a desenvolupar dins del projecte de millora dels polígons industrials del municipi. L’equip de Govern socialista ha determinat en aquest ambiciós pla que totes aquestes actuacions per mantenir i posar al dia els polígons tenen un valor aproximat d’1.300.000 euros. Aquest document serà remés ara a l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), l’òrgan autonòmic competent en matèria industrial.

Aquests treballs de millora afectaran diferents polígons contestans, com són Les Jovades, Sant Cristòfol i els Algars. En total, els metres quadrats de sòl industrial que es comprenen abasten el 1.000.000m2.

Aquesta detallada memòria ha estat elaborada pels mateixos tècnics de l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament de Cocentaina, sempre a partir de les necessitats que s’han detectat prèviament. Les actuacions plantejades es centraran -bàsicament- en la millora de tots els serveis existents actualment als polígons, d’acord amb les necessitats actuals de les indústries que ja treballen al nostre poble, així com facilitar les infraestructures per a la implantació de noves indústries que puguen arribar a Cocentaina en un futur.

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Cocentaina Mireia Estepa afirma que “Aquest és un projecte que s’ha desenvolupat a instàncies de la Generalitat Valenciana. Considerem que serà molt beneficiós i -de fet- el tenim marcat com a prioritari per a l’equip de Govern socialista. Anys enrere la nostra població ha sigut menyspreada pels governs autonòmics del Partit Popular, tot i ser un fet constatable el potencial industrial que Cocentaina ha tingut i segueix tenint, malgrat les circumstàncies adverses que han afectat principalment a la indústria. Cocentaina té capacitat per acollir noves empreses, modernes i competitives, però també per a oferir a les que ja estan ací tots els instruments per seguir creixent al nostre entorn. Sempre que anem de la mà, com ara és el cas, de les administracions superiors com la Generalitat Valenciana”.