DISMINUYE EL PARO EN LA COMARCA

Los datos del paro correspondientes al mes de noviembre, publicados por los Servicios Públicos de Empleo (SEPE) en la comarca indican que hay un descenso del desempleo en 66 personas lo que Más »

ZARZUELA EN MURO: LA VERBENA DE LA PALOMA

La compañía lírica-cultural “Maestro Alcaraz” de Muro, representará en el Centro Cultural, los días 16 y 17 de diciembre, a las 19 horas, la zarzuela La Verbena de la Paloma. Para este Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (12 DESEMBRE)

Entrevista a membres de la companyia lírica-cultural “Maestro Alcaraz” de Muro, amb motiu de la representació de la sarsuela La Verbena de la Paloma.

L’ORXA ES PREPARA PER AL NADAL

El proper dissabte 16 de desembre arranca un cap de setmana carregat d’activitats nadalenques al municipi de l’Orxa, per tal de donar inici i benvinguda al Nadal.

Tot donarà inici a les 18.30 hores a l’Església de Santa Maria Magdalena amb la celebració del XXVIé Concurs de Nadaletes; un certamen referent i consolidat a la comarca que novament acollirà diferents cors de centres escolars i municipis per tal d’interpretar les composicions més tradicionals de les dates que s’apropen.

Els premis consistents en 150€ per als segons classificats i 300€ per als primers, estaran distribuits en dues categories, una d’infantils i altra de juvenils.

La Coral de l’Orxa, organitzadora de l’esdeveniment, també realitzarà la seua actuació.

Per al diumenge també hi ha preparada una programació d’activitats per a tots els gustos: el Mercat de Canèssia celebrarà una nova edició amb una ruta al Castell de Perputxent i la presentació del llibre “El llop del Comtat” de Manel Arcos, i un conta contes infantil, a més de les parades que oferiran productes. De vesprada es realitzarà l’audició de Nadal de l’Escola de Música “A Tempo” a les 17 hores, i posteriorment es projectarà la pel·lícula “Las Normas de la Casa de la Sidra” a les 18.30 hores a l’Auditori Municipal.

DISMINUYE EL PARO EN LA COMARCA

Los datos del paro correspondientes al mes de noviembre, publicados por los Servicios Públicos de Empleo (SEPE) en la comarca indican que hay un descenso del desempleo en 66 personas lo que sitúa la cifra total de desempleados en 11.620.

En Alcoy ha sido donde el paro más ha disminuido con 46 personas menos y situándose la tasa en dicho municipio en 5.523,  así como en el municipio de Castalla la tasa del paro ha bajado en 25 personas con una tasa de desempleo se sitúa en  722.

En Muro el paro ha disminuido en 4 personas menos, situándose la cifra total en 700.

CONSELLERIA FINANÇA EL 80% DE LA MILLORA DELS POLÍGONS D’ALCOI

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, en companyia de la directora general de l’IVACE, Júlia Company, han visitat Alcoi per tal de conèixer en quin punt es troba l’aplicació del pla de millor dels polígons industrials. Climent ha aprofitat l’ocasió per anunciar que la Generalitat augmenta l’aportació econòmica a la ciutat fins al 80%, increment que es manifesta en una inversió de 2,7 milions d’euros.

Acompanyant al Conseller es trobava l’alcalde Toni Francés, qui ha recordat que, sumant l’aportació del Consistori, la inversió total ascendeix fins als 3,9 milions d’euros; “la de major envergadura en dècades realitzada a la ciutat, que dóna resposta a una antiga demanda i amb la qual es millorarà la competitivitat del teixit empresarial de la comarca”.

Les actuacions contemplen serveis essencials com la millora de l’accessibilitat als polígons, la instal·lació de nova senyalística vertical i horitzontal, o la disposició de major superfície de zones verdes. També s’instal·larà per exemple als accessos un sistema de càmeres web connectades a la policia. Tal com ha afirmat l’alcalde, els projectes hauran d’estar enllestits el 31 de desembre per tal que la Conselleria puga efectuar el pagament de la part proporcional que li pertoca.

CARLA REIG SEXTA EN EL CAMPEONATO DE ESPAÑA DE CAZA MENOR CON PERRO

La cazadora de Muro, Carla Reig, ha conseguido un meritorio sexto lugar en el Campeonato de España de Caza Menor con Perro en el Valle de la Serena (Extremadura).

Carla, destaca la primera que tuvo del cazadero como muy positiva. Ha participado con una bretona muy joven, de 15 meses. Hay que recordar que Carla ha participado en dos finales anteriores en Castillejo de Robledo y comenta que “este Campeonato me seducía por celebrarse en un cazadero nuevo y con caza totalmente salvaje”.

La cazadora murera admite que no ha sabido controlar sus nervios. “He fallado yo. He pinchado al comenzar una perdiz que no he encontrado, y a partir de ese momento, todo ha ido mal. No se si disputaré más finales, pero hay que destacar que Traca lo ha hecho muy bien a pesar de su juventud”.

Clasificación Damas

1. Emma Marín (Murcia)
2. Anabel Romero (Andalucía)
3. Pilar Lucena (Andalucía)
4. María Relaño (Andalucía)
5. Alfonsa Navarro (Andalucía)
6. Carla Reig (Comunidad Valenciana)
7. Manuela López (Comunidad Valenciana)
8. Gloria Álvarez (Cataluña)
9. Laia Sadurni (Cataluña)
10. Nati Peñate (Canarias)

EL QUE VOLEM SABER (11 DESEMBRE)

MURO, COMERÇ I SERVEIS ha presentat la campanya de Nadal i Reis.