L’Ajuntament de Muro celebra demà sessió ordinaria de Ple

CONVOCATÒRIA a la sessió ordinària del Ple de la corporació municipal que se celebrarà el dia 1 d’ octubre de 2014, a les 11:00 hores, en primera convocatòria, i dos dies després, Más »

Muro organitza per al dissabte 4 d’octubre el Bus de la Festa a Planes

Des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Muro, després de la bona acollida que ha tingut enguany el Bus de la Festa, i tenint en compte les propostes fetes pels Más »

Muro prepara per als dies 3, 4 i 5 d’octubre la X edició de la Fira Gastronòmica

Muro celebrarà la X edició de Fira Comercial del Sector Agroalimentari i Gastronòmic els pròxims dies 3, 4 i 5 d’octubre de 2014. La Fira, com en les edicions passades, es concentra Más »

 

Conferència VIDA I OBRA DE PACO ESTEVE

paco esteve confeLa Unió Musical de Muro conjuntament amb l’Ajuntament, li retren un merescut homenatge a la il·lustre figura del mestre i compositor murer Francisco Esteve Pastor.

Com ja es va anunciar, s’han preparat doncs, una sèrie d’activitats que comencen amb la celebració dels 25 anys de la desaparició (2014) i acabaran amb la celebració dels 100 anys del naixement (2015).

Dins de les activitats programades en commemoració del 25é aniversari de la desaparició del músic Paco Esteve, el proper dia 8 d’octubre José Rafael Pascual-Vilaplana i Elia Gozàlbez Esteve ens parlaran sobre la figura de l’insigne compositor murer, tant des de la vessant musical com des de la personal, a la conferència que tindrà lloc el dia 8 d’octubre.

Una oportunitat per apropar-se i endinsar-se en la vida i obra de l’ artista murer que tan bona música ha donat al panorama musical nacional i més concretament al gènere dels moros i cristians. Compositr de peces com “La Penya el Frare”, “ A mi Muro”, “Brisas de Mariosa”, “Juanjo”, “Homenaje”, “Entre moros va la cosa”, Ben-Amen” i un llarg etcétera.

L’Ajuntament de Muro celebra demà sessió ordinaria de Ple

ple

CONVOCATÒRIA

a la sessió ordinària del Ple de la corporació municipal que se celebrarà el dia 1 d’ octubre de 2014, a les 11:00 hores, en primera convocatòria, i dos dies després, a la mateixa hora, en segona convocatòria, en compliment del que disposa l’article 90, del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial Decret 2.568/1986, de 28 de novembre, amb subjecció al següent

ORDRE DEL DIA:

64/2014.- Aprovació de l’acta de la sessió que va tenir lloc el dia 30 de juliol de 2014. (Exp. S-2014/11.01/08)

65/2014.- Proposta de l’alcaldia relativa a l’informe favorable de segona activitat a favor de Susana Miró Vicens. (Exp. S-2014/15/16)

66/2014.- Proposta de l’alcaldia relativa a l’aprovació i adjudicació del programa d’actuació aïllada de l’àmbit de sòl urbà zona i industrial per a l’execució del vial carrer del carrer marbre i la seua corresponent cessió, així com la dotació dels serveis urbanístics necessaris de l’Ajuntament de Muro de Alcoy. (Exp. S-2013/23/08).

67/2014.- Proposta de l’alcaldia relativa a l’aprovació del compte general corresponent a l’exercici 2013. (Exp. I-2014/02/04)

68/2014.- Proposta de l’alcaldia relativa a l’amortització parcial del préstec derivat del RDL 4/2012 de 24 de febrer, aprovat en sessió plenària 9 de maig de 2012, i formalitzat el 29 de maig de 2012. (Exp. I-2014/09/02)

69/2014.- Donar compte de l’execució del pressupost corresponent al segon trimestre de 2014. (Exp. I-2014/07/07)

70/2014.- Dació de comptes de les resolucions d’Alcaldia.

.- Despatx extraordinari.

.- Precs i preguntes.

El Muro sigue invicto como visitante

CrevillenteCrevillente y Muro firmaron tablas en un partido muy disputado. No se hizo mucho de rogar el primer gol de la tarde, cuando después de unos primeros avisos en cada portería, en el minuto 11 se produjo un penalti de Iván sobre Vendrell que Alcolea no desaprovechó.

Fueron transcurriendo los minutos con el Crevillente siendo superior aunque sin muchas ocasiones, destacando un remate alto de los locales, y un disparo del murero Álex Torrella que se marchó muy cerca del poste. No fue hasta el minuto 42 cuando llegó el empate, obra de Alberto tras un tiro desde fuera del área que superó a Raúl Poveda tras golpear en un defensa.

Tras el paso por los vestuarios, el Muro se apoderó del centro del campo, pero el primer aviso fue para el Crevillente. El insistente Alcolea, a punto estuvo de marcar un gol olímpico, pero, el travesaño escupió su tiro desde la esquina.

A partir de ahí dominio y ocasiones para el Muro; la primera de Raúl, que obligó a Raúl Poveda a realizar una soberbia parada; la segunda de Álex Torrella que de nuevo interceptó el arquero local, y la más clara la tuvo Lucas quien estrelló un remate de vaselina en el larguero.

Crevillente Deportivo: Raúl Poveda, Linares, Cristian Navarro, Keko, Jesús Planelles, Alcolea, Rubí (Richard, 76’), Vendrell, Inarejos, Abraham Gomis (Pablo, 67’) y Abraham Mas (Sergio Poveda, 83’).

Muro CF: Francesc; Escobar, Garrido, Cala, Iván (Dani Fdez, 46’), Arnau, Tasio, Lucas (Jero, 87’), Alberto, Raúl y Álex Torrella (Quico, 73’).

Goles: 1-0 Alcolea (11’); 1-1 Alberto (42’).

Nova edició de la ruta històrica literaria per Cocentaina i contacontes a Muro

Maria-a-Muro-copiaDiumenge 5 d’octubre, a les 11 hores, es convoca una nova edició de la ruta històrica i literària per Cocentaina. L’historiador Rafa Enguix i l’escriptor Francesc Gisbert actuaran de guies d’una ruta basada en la història de Cocentaina, a partir de la novel·la “La  llegenda del corsari”. L’itinerari comença a les 11 hores, davant del Palau Comtal, i recorre els carrers de la Vila Cristiana i del Raval Morisc.

Hi ha diferents parades en què es contaran anècdotes històriques i llegendes relacionades amb Cocentaina. La ruta és gratuïta, dura un parell d’hores i està oberta a tots els públics.

Dins dels actes de la Coordinadora pel Valencià, també hi haurà un  espectacle de contacontes el dissabte 4, a les 11:15 hores, a la Biblioteca Mpal. Francesc de Paula Montblanch de Muro. Rosanna Espinós es convertirà en “Maria L’Espantall” per a explicar històries als més menuts, basades en el llibre “La Maria no té por”. L’entrada també és lliure.

Nous punts d’informació per al visitant en les deu zones d’estacionament de Fira Cocentaina

sandovalL’organització de Fira de Tots Sants de Cocentaina ha introduït una sèrie de millores, per a l’edició de 2014, en les àrees destinades a estacionament, que beneficiaran tant a visitants com a expositors.

Les zones d’aparcament que s’habiliten per a la Fira són el primer contacte del visitant amb Cocentaina i punt de partida per a començar la visita a la fira. És per això que enguany s’instal·larà en cada una d’estes àrees d’estacionament un punt d’informació que disposarà de tot  tipus de documentació sobre qualsevol tema relacionat amb l’esdeveniment. D’esta manera, tots els visitants podran realitzar les seues primeres consultes tot just abaixen del cotxe. A més, enguany per primera vegada, hi haurà un grup d’informadors itinerants que realitzaran, per sectors, recorreguts per la fira per a ajudar i informar tot aquell que ho sol·licite.

“Que el visitant reba una completa i adequada informació sobretot el que es pot veure i fer en fira és fonamental”, hi ha assenyalat el regidor de Fira, Vicent Sandoval. “Son molts els sectors comercials, les activitats, les actuacions i els servicis que ofereix este gran esdeveniment i per això hem considerat oportú que el visitant puga rebre tota la informació que precise tot just arribe i aparque el cotxe. Per descomptat en el recinte de Fira estaran els punts d’informació habituals, més els itinerants que també són novetat este any”.

Als nou punts de pàrquing per a visitants (Centre Comercial, Ronda Sud, Ferrocarril, Lorxa 4.4, Riera, Puntarro, la Sénia, Cementeri i Estació Nord) , cal afegir-li un nou espai en Beniassent que suma 11.361 m2 més i eleva a un total de 139.000 els metres quadrats disponibles per a aparcament en la present edició. A més, els expositors també disposaran de més metres d’aparcament per al seu ús, amb capacitat per a un centenar més de vehicles i ubicat en la part sud del municipi.

Baby Àrea

Les famílies amb xiquets menuts que visiten la Fira de Cocentaina comptaran amb un nou servici que facilitarà la seua estada. S’ha creat una Baby Area en el centre de la fira (passatge junt amb el col·legi Sant Joan Bosco) . Es tracta d’un mòdul portàtil que funcionarà com canviador, per a la neteja de bebés i una zona de lactància, independent, d’ús exclusiu per a mares amb xiquets lactants.

Els punts de WC també augmenten en esta 668é edició, amb nous servicis en zona Gourmet, Plaça l’Església i en l’aparcament de l’Estació Nord.

“Es tracta de fer la Fira de Tots Sants el més còmoda i accessible per a tot tipus de visitants, evitar molèsties als veïns i facilitar al màxim el treball als expositors que cada any renoven la seua fidelitat amb la nostra fira”, ha indicat Vicent Sandoval.”

AIXÒ HO PAGUE JO!!!

dependentsCOMUNICAT DE PREMSA PLATAFORMES EN DEFENSA LLEI DE DEPENDÈNCIA CV/PV

ALBERTO FABRA, UN PRESIDENT DISFRESSAT DE REI MAG VOL PRENDRE EL PEL ALS VALENCIANS I VALENCIANES !!!

“La forma d’actuar del Consell ha sigut d’abús immoral als dependents, no creiem en les seues promeses”

“Les nostres reivindicacions i protestes van a continuar, el que ha de fer Fabra és complir la Llei”

Una mescla de “riure” e indignació és el que ens va córrer pel cos el passat dimarts en escoltar al president Alberto Fabra anunciar en el debat de la Comunitat Valenciana que impulsarà un pla especial que incorporarà 18.000 nous beneficiaris al Sistema d’Atenció a la Dependència (7.000 este any i 11.000 en 2015), que afectarà especialment a menors de 18 anys i a grans dependents, i que aprovarà un decret llei, aquest mateix divendres, per tal de garantir els serveis socials municipals. I diem “riure”, que no gràcia, perquè no es poden sinó empassar aquestes declaracions del president de la Generalitat i alhora saber quina és la vertadera forma d’actuar del consell de la GV i quin és l’abús al que s’està sometent als Dependents en esta comunitat. Un abús que, a més, traspassa la barrera de la moralitat i arriba fins la il·legalitat, i així venen corroborant-ho els tribunals en aquells casos que han hagut d’anar a la justícia perquè se’ls reconeguen els Drets que la Llei atorga als Dependents. I es que, quan acabem de conèixer l’últim informe de l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, en el qual es denunciava la passada setmana que “el Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència ha perdut un beneficiari cada cinc minuts en l’últim mes –30.106 menys en el que va d’any– i 179.000 persones amb dret a prestació no es estan ateses”, no podem deixar de sentir indignació front a les declaracions del president Fabra, perquè som sabedors que aquestes no són més que una cortina de fum per tal d’ocultar la vertadera realitat: que les mesures de reforma adoptades pel govern estan tenint com a resultat “la destrucció del Sistema i la tràgica desatenció a les persones en situació de dependència i a les seus famílies”.

Els Dependents de la CV no esperem del president del GV que un matí qualsevol s’alce amb la pell de “rei mag” i ens regale les orelles amb promeses i gestos, no sabem si amb la finalitat de contrarestar el maltractament al que durant els quasi vuit anys de vida de la Llei de Dependència ens ha sotmès. El dia a dia d’un Dependent i els seus familiars és molt més dur si no sols ha de lluitar per la seua autonomia personal i batallar pels seus Drets, eixos que el Sr. Fabra i tots els consellers i presidents que li han precedit li han negat i furtat, sinó que a més ha d’escoltar falsedats com la del passat dimarts al debat de la CV. La paràlisi manifesta del Sistema de Dependència perfectament estudiada, planificada i instrumentada pel govern del PP, amb les continues retallades pressupostàries i reiterades legislacions, copagaments, etc., ens fan pensar que aquestes declaracions no són més que una espècie de placebo per frenar les nostres protestes i redibuixar la sensació d’absolut desemparament i abandonament que sentim per part dels governs central i autonòmic. Els fets es contraposen amb les seues paraules, i vostè, Sr. President, no aconseguirà minvar la nostra més absoluta indignació mentre no faça allò que venim reivindicant en tot moment i que considerem just en una societat que protegeix els més vulnerables: destine els recursos adients per al Sistema d’Atenció a la Dependència, reconega als Dependents els seus Drets i faça complir la Llei.

“Tots podem ser Dependents”