LA FIRA DE TOTS SANTS DE COCENTAINA OBTÉ LA DISTINCIÓ DE FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC INTERNACIONAL

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme s’ha pronunciat favorablement i ha distingit la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a Festa d’Interés Turístic Internacional. Així ho han fet públic l’alcaldessa contestana Más »

COCENTAINA APROVA UN PRESSUPOST DE 10,7 MILIONS D’EUROS

L’Ajuntament de Cocentaina ha aprovat per unanimitat el seu Pressupost Municipal per a l’any 2019, xifrat en un total de 10.712.834,89 euros, el que suposa un increment del 3,85% respecte dels comptes Más »

ALCOSSER S’ADHEREIX AL PROJECTE DE LA MANCO

Alcosser s’ha adherit a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. Amb la seua incorporació, la Manco suma ja els esforços de 15 municipis de les nostres comarques. Així ho han anunciat Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (19 ABRIL)

Entrevista amb representants del Club Handbol Muro (Sabina i Ximo), per a fer un repas a la temporada 2018/2019.

EL QUE VOLEM SABER (18 ABRIL)

La Fira de Tots Sants de Cocentaina obté la distinció de Festa d’Interés Turístic Internacional. Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, i Mariona Carbonell, regidora de Fira. 

 

Entrevista a Patricia Blanquer, número 2 de la llista del PSOE d’Alacant al Congrés dels Diputats.

 

Esquerra Unida Muro presenta la seua llista per a les pròximes Eleccions del 26M.

LA FIRA DE TOTS SANTS DE COCENTAINA OBTÉ LA DISTINCIÓ DE FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC INTERNACIONAL

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme s’ha pronunciat favorablement i ha distingit la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a Festa d’Interés Turístic Internacional. Així ho han fet públic l’alcaldessa contestana Mireia Estepa i la regidora de Fira Mariona Carbonell després de rebre la notícia per part de l’Agència Valenciana de Turisme. La Fira de Tots Sants de 2019, que arribarà a Cocentaina entre els dies 1 i 3 de novembre, gaudirà ja del reconeixement i projecció internacional en aquesta 673a edició del certamen. Val a dir, i així ho han destacat les representants de l’Ajuntament contestà, que aquesta Fira de Tots Sants és el primer certamen comercial d’aquestes característiques -en l’àmbit estatal- en ser reconegut com a Festa d’Interés Turístic Internacional després d’haver-se certificat el seu impacte i rellevància més enllà de la Comunitat Valenciana i del territori nacional. Recordem que ja va ser pionera en ser declarada com a Bé d’Interés Cultural Immaterial l’any passat.

Aquesta declaració com a Festa d’Interés Turístic Internacional, com apuntava la regidora de Fira Mariona Carbonell, suposarà una major projecció a escala mundial del certamen així com un major finançament per part de les administracions estatals, així s’espera des del consistori local.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ja avança que no esperaran l’arribada de la Fira de Tots Sants de 2019 per a celebrar aquest nou reconeixement, i anuncia l’organització d’un esdeveniment -encara per concretar- que involucre a tots els sectors implicats en la Fira, veïns i veïnes, comerciants i tot aquell qui vulga visitar Cocentaina per a prendre part de la celebració d’aquest reconeixement internacional. Estepa afirma que Cocentaina “mai ha rebut aquest tipus de reconeixement i el que farem és celebrar-ho amb tot el poble. Organitzarem algun tipus d’activitat per a compartir-ho amb tots els veïns i veïnes fer festa”.

“És un orgull per a tot el poble comptar amb aquesta declaració com a Festa d’Interés Turístic Internacional. És el fruit de la feina incansable de veïnes i veïns i dels diferents Governs que han passat per l’Ajuntament de Cocentaina, pel seu treball i per obrir les portes del nostre poble perquè quan arribe la Fira la gaudim amb els 5 sentits. El poble ha d’estar pletòric perquè aquest reconeixement va per a tots els veïns i veïnes, per als comerciants que venen cada any i per a tots els qui ens visiten”, apuntava Mireia Estepa.

Al mateix temps, tant l’alcaldessa com la regidora de Fira han volgut agrair de forma especial als tècnics encarregats d’elaborar la memòria pertinent que ara ha sigut ben valorada pel Ministeri, no sense ocultar la seua sorpresa perquè l’expedient s’haja resolt amb tanta celeritat per part tant de l’Agència Valenciana de Turisme com pel Ministeri pertinent. La notícia botava aquest dimecres de matí, però s’espera que en un parell de setmanes aquesta declaració ja estiga publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha finalitzat afirmant que “el 2019 serà un any crucial perquè Cocentaina siga coneguda arreu del món”.

COCENTAINA APROVA UN PRESSUPOST DE 10,7 MILIONS D’EUROS

L’Ajuntament de Cocentaina ha aprovat per unanimitat el seu Pressupost Municipal per a l’any 2019, xifrat en un total de 10.712.834,89 euros, el que suposa un increment del 3,85% respecte dels comptes de 2018. El Plenari extraordinari celebrat a l’Ajuntament aquest dimarts 16 d’abril va mostrar el seu suport majoritari al document presentat per l’equip de Govern socialista, que destina fins a 1 milió d’euros a les inversions, el que suposa un 38% d’augment respecte del pressupost de l’any anterior.

Marcos Castelló, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cocentaina, va voler destacar “l’esforç que hem fet alguns per tal d’acollir i sumar-se a aquest pressupost i a aquest projecte. Agraïsc molt que alguns hagen sabut separar les sigles partidistes, amb una cita electoral a la vista, i s’haja decidit posar per davant a les persones i el bé del poble. Aquest és el quart pressupost que aprovem per unanimitat amb un Govern en minoria, un pressupost que té darrere moltes hores de feina i intenses reunions entre els diferents partits, per això el retard en la presentació d’aquest. Però ben bé que pagava la pena aquest temps per a beneficiar a la gent del poble. Açò no haguera sigut possible sense l’aposta contundent d’aquest equip de Govern, que ha demostrat una vegada més que hem apostat pel diàleg i per sumar sensibilitats, sense descans ni línies roges, però sí que amb un projecte de poble molt clar i totalment compromesos amb ell. Hem apostat per aconseguir el màxim consens i des d’aquest moment ens comprometem a recuperar aquelles propostes que han hagut de quedar al marge ara per tal d’executar-les i portar-les avant en un futur pròxim, dins d’aquest any i a càrrec del romanent de tresoreria que estarà disponible en breu”.

Com déiem, les inversions previstes en el pressupost del 2019 superen el milió d’euros. Entre aquelles més destacades trobem els 350.430,89 euros per a adequar els Refugis Antiaeris i reformar el Torrejó del Castell; 204.726 euros en inversions de parcs i jardins, que enguany inclou fonamentalment la construcció d’un nou parc al Barri Sant Jaume; 61.000 euros per a la millora del Barranc el Sort, en el tram de Fraga; 70.000 euros per a inversions informàtiques; així com altres actuacions per a l’eliminació de barreres arquitectòniques, la xarxa i servei d’aigües potables, millores en la pista central del Poliesportiu Municipal, l’adquisició d’un vehicle elèctric per als serveis municipals i, també, la restauració d’obres artístiques i culturals entre altres.

Pel que fa a les despeses en béns i serveis corrents, es poden destacar algunes accions d’aquest capítol com ara la creació d’una partida amb un import de 18.847,11 euros per al programa del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, subvencionat per l’Estat en idèntica quantitat, així com l’augment significatiu de la partida destinada a Participació Ciutadana, passant de 32.500 euros a 50.000 euros per al 2019.

El regidor d’Hisenda, Marcos Castelló, ha recordat que actualment l’Ajuntament de Cocentaina ha aconseguit deixar a zero el seu endeutament amb les entitats bancàries, el que ha possibilitat augmentar el capítol de les inversions. “L’objectiu és continuar atenent amb garanties, com a mínim els mateixos serveis públics que es venien prestant i començar noves iniciatives dins de les nostres possibilitats financeres, les quals seran majors en aquest exercici gràcies a l’endeutament zero”, apuntava Castelló.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ha afegit que “l’Ajuntament de Cocentaina ha de continuar fent múltiples esforços per a complir amb les seues obligacions i competències pròpies, però, a més, ha d’assumir i suplir responsabilitats de l’administració provincial o autonòmica. Mostra inequívoca del nostre esperit de col·laboració, ha sigut l’acceptació de la delegació de la competència per part de la Generalitat Valenciana per a la construcció del nou col·legi Sant Joan Bosco, que implicarà ni més ni menys que gestionar la contractació i l’execució aproximadament de 6 milions d’euros, fet que comporta un gran repte i un esforç en incorporar aquests treballs dins de la gestió ordinària del nostre personal municipal, que ja ve, per si mateix, sobrecarregat de tasques per a aconseguir prestar els serveis públics adequadament i acomplir la cada vegada més exigent normativa”. “No obstant això”, apunta l’alcaldessa socialista de Cocentaina, “considerem que val la pena, amb la finalitat d’aconseguir que el nou col·legi després de 30 anys siga per fi una realitat. Pel que respecta a aquest projecte, s’incorporarà cada any mitjançant expedients de generació de crèdit, amb la finalitat de no desvirtuar l’import de les previsions inicials habituals del nostre pressupost municipal. Quant a la situació financera del nostre Ajuntament, val a dir que és una gestió econòmica responsable, fiable, i transparent recolzada fonamentalment en els nostres propis recursos, de la qual cosa dona mostra el nostre nivell d’endeutament, pràcticament del 0%”.

EL QUE VOLEM SABER (17 ABRIL)

Espai “Trama a Trama” organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Muro. 

En Radio Elite parlem de literatura amb professors del col·legi El Bracal.

 

Entrevista a Hilari Alonso amb motiu de la presentació del seu disc “A Prop”.

ALCOSSER S’ADHEREIX AL PROJECTE DE LA MANCO

Alcosser s’ha adherit a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. Amb la seua incorporació, la Manco suma ja els esforços de 15 municipis de les nostres comarques. Així ho han anunciat en roda de premsa el President i el Gerent de la Mancomunitat, Manuel Gomicia i Arnaldo Dueñas, junt amb l’alcalde del municipi, Arturo Abad.

Tots els presents s’han mostrat molt satisfets davant aquest fet, especialment pel que suposa que cada vegada siguen més els municipis que decidisquen sumar esforços. En aquesta línia, Arnaldo Dueñas explicava que «la unió és el que fa una Mancomunitat potent», afirmació amb la qual Manuel Gomicia coincidia: «la clau de l’èxit del projecte resideix en la unió de forces». Arturo Abad, alcalde d’Alcosser, destacava que als municipis amb menys població, la Mancomunitat els permet «viure millor gràcies als serveis que ofereix».

D’aquesta manera Alcosser s’uneix a Agres, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l’Alqueria, l’Orxa, Millena i Muro amb l’objectiu de treballar conjuntament per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

La col·laboració entre municipis i les noves adhesions –només en 2019 ja són dos els municipis que s’han integrat en l’entitat– permeten que la Mancomunitat continue creixent i puga oferir cada vegada més serveis als més de 90 mil ciutadans dels municipis que la componen.