Muro acull “Converses amb Compromís, per una Europa de les persones” amb Jordi Sebastià i Enric Morera

Esta vesprada visitarà Muro Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot i candidat al Parlament Europeu per la coalició Primavera Europea -formada per la Coalició Compromís, EQUO, Chunta Aragonesista (CHA), Democracia Participativa (Participa), Por Un Mundo Más Más »

Agres tria les seues Reines de Festes 2014‏

Agres, mitjançant les seua Junta de Festes ha anunciat el nom de les Reines Infantil i Juvenil d’aquest 2014, i que gaudiran del seu reinat des del moment de la coronació al mes d’agost Más »

Agres mostra la seua preocupació davant la paralització de les obres del col·legi‏

Tant des de l’Ajuntament, com des de l’AMPA i la direcció del centre educatiu El Teix d’Agres mostren la seua preocupació per la paralització de les obres de reforma i condicionament del Más »

 

Muro acull “Converses amb Compromís, per una Europa de les persones” amb Jordi Sebastià i Enric Morera

cartell acte morera i sebastià

Esta vesprada visitarà Muro Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot i candidat al Parlament Europeu per la coalició Primavera Europea -formada per la Coalició Compromís, EQUO, Chunta Aragonesista (CHA), Democracia Participativa (Participa), Por Un Mundo Más Justo (PUM+J), Partido Castellano (PCAS), Socialistas Independientes de Extremadura (SIEX), Coalición Caballas i Socialistas por Tenerife (SxTf)-.

L’acompanyarà Enric Morera, Síndic i Portaveu de la Coalició Compromís a les Corts Valencianes.

A Muro mantindrà diferents reunions amb entitats del poble relacionades amb la promoció econòmica i també amb l’educació.

A les 19.30 hores tindrà lloc un acte obert en l’Espai d’Art Arpella de l’Arxiu Municipal de Muro. Baix el títol ”Converses amb Compromís, per una Europa de les persones” Jordi Sebastià i Enric Morera conversaran amb els assistents sobre la importància de les eleccions europees i com aquestes ens afecten en el dia a dia, sobre la necessitat d’exercir el dret a vot el 25 de Maig i allò que vol aportar Compromís a Brussel·les.

Al llarg del dia recorrerà diferents pobles de l’Alcoià, el Comtat i les Foies com Cocentaina, Castalla o Agres.

Diumenge 20 d’Abril, Fireta de productes típics i artesanals d’Agres‏

cartell fireta 20 d'AbrilAquest diumenge 20 d’Abril, des de les 10.30 fins les 14.30 hores, la Plaça del poble d’Agres reviurà una edició més de la seua tradicional fireta de productes típics i artesanals.

Tot allò que la terra aporta i que els veïns ofereixen als visitants, en un ambient de festa i germanor.

Per al comerç local, aquesta tradicional fira és molt important per donar a conèixer els seus productes i fer-ne promoció dels mateixos. Productes típics, artesanals, de la terra, fets a mà, que marquen la diferència i l’originalitat.

Agres tria les seues Reines de Festes 2014‏

Xelo Franc+®s Franc+®s-Reina Juvenil 2014

Agres, mitjançant les seua Junta de Festes ha anunciat el nom de les Reines Infantil i Juvenil d’aquest 2014, i que gaudiran del seu reinat des del moment de la coronació al mes d’agost i de ben segur les festes patronals del 2014 seran molt especials per a elles.

La Reina Juvenil 2014 serà Xelo Francés Francés i la Reina Infantil 2014 serà Eva Maia Sais Cambra. La presentació i coronació tindrà lloc al mes d’agost i des d’eixe moment seran les reines de les festes patronals en honor a la Mare de Déu d’Agres a principis de setembre, i en honor a Sant Miquel a finals del mateix mes.

El paper de les Reines de festes junt a les seues respectives Corts d’Honor és molt destacat, repetint-se any rere any. Participen, organitzen i coordinen junt a la Junta de Festes tots els actes tant de la Setmana Cultural, dels sopars dels sectors com de les pròpies festes.

La Reina Juvenil és triada entre les xiques del poble que han complit la majoria d’edat mentre que la Reina infantil és triada entre les xiquetes de 7 anys.

La X Setmana de la Joventut de Cocentaina ha oferit als joves un ventall d’opcions formatives i laborals

140416 setmana joventutMés de 500 joves han participat a les principals activitats que la Setmana de la Joventut els oferia amb l’obtectiu d’informar a la joventut de les diferents opcions formatives al seu abast o com millorar la seua recerca d’ocupació.

Les quasi trenta entitats presents a la Fira de la Joventut van rebre la visita de nombrosos joves que, be amb una visita organitzada amb el seu centre educatiu o be per lliure, es van informar dels plans d’estudi de les universitats o cicles formatius de formació professional. A més, associacions, sindicats i diverses entitats més els van oferir les seues propostes i informació.

D’altra banda, els tallers d’orientació laboral programats, Personal Branding i Treballar a Europa, facilitaren als participants tècniques i informació de cara a la seua incorporació al món laboral.

La solidaritat també ha estat present entre els joves amb aquesta Setmana de la Joventut. Més de 600 € i 300 quilos d’aliments han estat arreplegats amb destinació a diferents projectes solidaris.

Per a Saül Botella, Regidor de Joventut “La valoració inicial és possitiva. Hem aconseguit arribar als joves amb la major part de les propostes que els hem fet i ara és hora de fer valoracions i veure quines activitats no han cobert les expectatives i per què. En aquesta Setmana de la Joventut els joves ens han demostrat una vegada més que si els preocupa la seua formació i ocupació, és per això que aquests temes són els que definiran principalment les nostres línies de programació futures. Des de ja mateix estem treballant amb noves activitats per als joves de Cocentaina”.

Agres mostra la seua preocupació davant la paralització de les obres del col·legi‏

P

Tant des de l’Ajuntament, com des de l’AMPA i la direcció del centre educatiu El Teix d’Agres mostren la seua preocupació per la paralització de les obres de reforma i condicionament del centre educatiu.

La Direcció Territorial d’Educació ha comunicat a l’Ajuntament d’Agres la paralització de les obres de condicionament i reforma del centre educatiu degut a l’aparició d’uns imprevistos en el sostre del col·legi.

Aquestes obres tenien previst l’inici al mes de setembre, però no van començar fins al mes de febrer el que va provocar malestar veïnal ja que els xiquets i xiquetes d’Agres estan acudint a classe, dins del Centre de Cultura, compartint un espai reduït separat per panells llogats per l’Ajuntament i sense condicions per a un rendiment i seguiment normal de l’activitat escolar.

El poble no disposa d’altre centre lúdic per realitzar activitats ja que aquest està convertit en un centre educatiu improvisat el que limita molt l’activitat cultural i de les diferents associacions del poble, a més de suposar una important despesa imprevista per a les arques de l’Ajuntament que ve allargant-se mes rere mes.

Les obres de rehabilitació del centre han estat una reivindicació els darrers anys i per això es va mostrar gran satisfacció el dia que es van aprovar, però des de l’inici amb un gran retard de les obres, han aparegut molts imprevistos que s’han intentat portar endavant dins del pressupost previst augmentant-lo fins un 30%, el límit legal. Ara però, aquest nou imprevist al sostre ha provocat la paralització de les obres. L’alcalde, Josep Manel Francès, ha demanat informació a la Direcció Territorial i el termini més probable son al voltant de 10 setmanes de tramitació, però el temor està present donat el gran retard que ja acumulen les obres a data d’avui.

Des de l’AMPA, mostren la seua preocupació en que la burocràcia que comporta aquest entrebanc, allargue el procés i fins i tot puga quedar-se de manera permanent parat mentre els xiquets i xiquetes d’Agres estudien en un espai sense condicions per al seu desenvolupament.

Des de l’Ajuntament s’espera que aquesta paralització no es prolongue ja que tot sabent que els xiquets i xiquetes d’Agres no podran tornar al col·legi El Teix el que queda de curs lectiu, aquesta situació no pot allargar-se en el temps. És una prioritat per a l’Equip de Govern i pensen destinar tots els seus esforços per que la situació puga normalitzar-se de cara al proper curs acadèmic.

Tant des de la direcció del centre educatiu, com des dels pares i mares, i el mateix Ajuntament demanen a les diferents Administracions responsables que acurten al màxim els terminis, i que la rehabilitació del centre educatiu siga una realitat el més prompte possible per al benestar dels xiquets i xiquetes del municipi així com també per al desenvolupament normal de les activitats lúdiques i socials del poble d’Agres.

Cocentaina renovarà el paviment i les instal•lacions de l’avinguda Rei en Jaume I

140415 av rey D.JaumeL’Ajuntament de Cocentaina, mitjançant la Regidoria d’Obres i Serveis, té previst iniciar passada la Setmana Santa els treballs de millora en el paviment i parcial de les instal·lacions existent en l’avinguda Rei en Jaume I del poble.

Aquest projecte ha estat redactat per l’arquitecte municipal i comptarà amb un pressupost aproximat de 80.000 euros, finançat al 100% pel mateix Ajuntament de Cocentaina i a més comptant amb l’autorització pertinent de la Conselleria de Patrimoni al ser una zona afectada per l’entorn de la muralla.

Segons explicava el regidor de l’àrea Marcos Castelló, el termini previst per  l’execució d’aquestes obres és de dos mesos.