COCENTAINA ESTRENA NOVA PROGRAMACIÓ DE VISITES GUIADES

A partir del pròxim 1 d’abril la regidoria de Turisme de Cocentaina obri el cicle de visites guiades, que enguany inclou novetats. Cada dissabte a les 10 hores des del Palau Comtal, Más »

FPA BENIASSENT REBRÀ ELS SOCIS DEL PROJECTE ERASMUS+

FPA Beniassent serà este cap de setmana el centre amfitrió del projecte Europeu Erasmus+ que està realitzant junt a d’altres 9 socis de 8 països d’Europa: (Alemanya, Turquia, Grècia, Xipre, Itàlia, Romania, Más »

LA DIPU EDITA EL PRIMER MAPA-GUIA PER A SENDERISTES SOBRE LA RUTA DE LES CAVES DE MARIOLA

La Diputació d’Alacant ha editat el primer mapa-guia de la ruta de les caves per la Serra Mariola dirigit a senderistes. La publicació veu la llum quan s’acompleix exactament un any de Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (24 MARÇ)

José Fenollar, director del Centre de Salut Pública d’Alcoi, ens ha parlat del Programa de Prevenció del Càncer Colorrectal de la Comunitat Valenciana.

EL QUE VOLEM SABER (23 MARÇ)

La filà de la Mare de Déu ha organizado para el sábado 25 de marzo, el acto de presentación de su Capitán 2017. Hoy nos ha visitado, el Capitán, Marcos Rodríguez, acompañado de Miquel Senabre, Vicent Reig y Ana Calatayud, miembros de la Junta de la filà.

La Unión Musical de Muro va a celebrar el próximo domingo, a las 18 horas, en el Centro Cultural su Concierto en Honor al Socio. Nos amplía la información la presidenta de la banda, Soraya Sanchís.

EL CONCIERTO EN HOMENAJE AL SOCIO DE LA UNIÓN MUSICAL DE MURO SERÁ EL DOMINGO

La Unión Musical de Muro va a celebrar el próximo domingo 26 de marzo, a las 18 horas, en el Centro Cultural Polivalente su Concierto en Honor al Socio.

La presidenta de la banda, Soraya Sanchís Mogino, nos ha explicado que con este concierto han querido homenajear a uno de los activos más importantes de cualquier asociación como son sus socios, que en este caso se caracterizan por su participación, fidelidad y predisposición a ayudar.

El director de la banda, Rafa García Vidal ha sido el encargado de dar a conocer el programa del concierto que cuenta con dos partes diferenciadas.

1ª PARTE

EL OLMO (2013) Francisco José Martínez Gallego

MEDI TERRANEUM (2013) José Rafael Pascual-Vilaplana

FIFTY SHADES OF E (2016) Johan de Meij. Obra ganadora en el “VI Premi Internacional de Composició de Música per a Banda Vila de Muro”

2ª PARTE

EL OLIMPO DE LOS DIOSES (2014) Óscar Navarro

I. Hermes
II. Artemisa
IV. Poseidón
VI. Hefesto
VII. Apolo
IX. Ares y Atenea
X. Zeus y Hera

COCENTAINA ESTRENA NOVA PROGRAMACIÓ DE VISITES GUIADES

A partir del pròxim 1 d’abril la regidoria de Turisme de Cocentaina obri el cicle de visites guiades, que enguany inclou novetats.

Cada dissabte a les 10 hores des del Palau Comtal, tindran lloc les eixides per a conèixer els llocs i fets històrics més emblemàtics de la Vila Comtal, a través de dues rutes diferents que s’alternaran entre l’1 d’abril i el 28 d’octubre.

La primera ruta, “De l’Edat mitjana a l’Art Decó” consistirà en una visita guiada i teatralizada, continuació de l’estrenada l’any passat, en la qual, a través d’explicacions i representacions teatrals, els participants coneixeran fets esdevinguts al llarg de sis segles d’història.

“Testimonis del Temps: castells de Cocentaina”, és el nom de la nova ruta guiada que arribarà en minibús fins al castell de Cocentaina i el castell de Penella, emblemes de la història medieval contestana.

Les rutes tindran una durada aproximada de dos hores i mitja. Les places són limitades, i cal  reservar contactant telefònicament, fins a 24 hores abans de l’eixida, amb l’Oficina de Turisme local.

Tota la informació i condicions està disponible en la xarxa d’Oficines Tourist Info i en www.turismococentaina.com

FPA BENIASSENT REBRÀ ELS SOCIS DEL PROJECTE ERASMUS+

FPA Beniassent serà este cap de setmana el centre amfitrió del projecte Europeu Erasmus+ que està realitzant junt a d’altres 9 socis de 8 països d’Europa: (Alemanya, Turquia, Grècia, Xipre, Itàlia, Romania, França, Bulgària).

El projecte Jocs i matemàtiques en educació per a adults té tres fases en les quals s’estan elaborant materials didàctics per a l’estudi lúdic de les matemàtiques amb una sèrie de jocs tradicionals que ha recopilat cada país.

A hores d’ara ja estan editats els materials de l’alumnat Jocs de matemàtics. Compendi de jocs populars i tradicionals i els materials del professorat Jocs matemàtics. Guia d’aprenentatge d’aritmètica, en 9 idiomes, i tots ells es poden descarregar des de la pàgina WEB del projecte www.vmsmedien.de/mathgames/index.php/en

La reunió d’este cap de setmana servirà per a planificar la tercera part del projecte que pretén crear equips que puguen demostrar en cursos reals i seminaris que els jocs entre persones amb diferents habilitats ajuden també a la integració social. El resultat d’esta tercera fase serà la publicació del manual Jocs matemàtics. Curs de formació per a docents.

FPA Beniassent també aprofitarà la visita del socis europeus per a donar-los a conéixer les nostres tradicions, la nostra gastronomia i el potencial turístic dels nostres pobles.

EL QUE VOLEM SABER (22MARÇ)

Cocentaina celebra la tradicional festa dels Nanos al barri del Raval. Escoltem la regidora de Tradicions Susana Reig, i l’alcaldessa Mireia Estepa.

Arriba a Alcoi el VII Campionat d’Espanya de Patinatge Grup Show. Ens amplien la informació Alberto Belda, regidor d’Esports; Salvador Catalá, president de le Federació Valenciana de Patinatge; i Rafa Priego, membre de l’organització.