RAFA CLIMENT, CONSELLER DE ECONOMÍA

Rafa Climent, exalcalde de Muro y actual diputado autonómico, ha sido nombrado conseller de Economía Sostenible, Industria, Ocupación y Turismo, a propueta de Compromís. El nuevo gobierno tomará posesión mañana martes. El Más »

DILLUNS PLE EXTRAORDINARI A L’AJUNTAMENT DE MURO

CONVOCATÒRIA a la sessió extraordinària del Ple de la corporació municipal que se celebrarà el dia 29 de juny de 2015, a les 19.00 hores. ORDRE DEL DIA 41/2015.- Proposta relativa a Más »

JAVI SANCHIS, NUEVO JUGADOR DEL MURO

El Muro CF presentó ayer a su primera incorporación para la temporada 2015/2016. Se trata del defensa Javi Sanchis, lateral derecho, aunque también puede actuar en banda izquierda. Jugador formado en el Más »

 

Muro s’adhereix al manifest de l’Orgull LGTB

IMG_20150626_084708Els regidors de Compromís i Esquerra Unida de l’Ajuntament de Muro han manifestat la seua adhesió a la iniciativa del col·lectiu Lambda. Així, en un acte simbòlic han penjat al balcó de la Casa Consistorial de la vila la bandera irisada, símbol de la comunitat LGTB.

Arreu del país i del món són moltes les institucions públiques que mostren el seu suport a les persones LGTB amb aquest acte simbòlic, mitjançant el qual, es pretén posar de manifest el suport als drets de les persones LGTB, que fins fa unes dècades eren perseguides a l’Estat i que encara ho són en molts països del món.

Fa només 25 anys l’homosexualitat era una patologia per a les autoritats sanitàries, actualment, s’han aconseguit, gràcies a la lluita de molts i moltes activistes, les lleis que reconeixen la dignitat i la igualtat que es mereixen com a persones. Enguany se celebren ja 10 anys de la llei del matrimoni igualitari que va obrir el camí d’aquests drets i 8 anys de la Llei d’identitat de Gènere que tornava a les persones trans un poc de la dignitat furtada.

És evident que les lleis són un canvi institucional necessari, encara que no suficient: la revolució de la visibilitat en la vida quotidiana és la palanca del canvi cultural que ja ningú pot parar en la nostra societat. I amb les lleis d’aquesta part, eixe canvi és sempre més fàcil, per això se seguirà reivindicant i treballant legislativa i socialment en la consecució de l’anhelada igualtat real per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

L’equip de govern conformat pels 3 regidors d’Esquerra Unida i els 4 de Compromís, juntament amb els 2 del Psoe, ha manifestat la seua adhesió al manifest del dia de l’Orgull, com la ferma desició de contribuir a la normalització del fet homosexual, tot reivindicant que les persones gais i lesbienes puguen gaudir dels mateixos drts que els ciutadans i ciutadanes heterosexuals, cosa que no passa en molts països i en bastants àmbits.

RAFA CLIMENT, CONSELLER DE ECONOMÍA

rafa

Rafa Climent, exalcalde de Muro y actual diputado autonómico, ha sido nombrado conseller de Economía Sostenible, Industria, Ocupación y Turismo, a propueta de Compromís. El nuevo gobierno tomará posesión mañana martes.

El nuevo Consell está formado por ocho Consellerias nombradas a propuesta del PSPV-PSOE y de Compromís, al frente de las cuales están cuatro hombres y cuatro mujeres, a las que se suma la vicepresidencia, que asume la dirigente de Compromís Mònica Oltra, quien llevará también la portavocía, Igualdad y Política Inclusiva.

A propuesta del PSPV-PSOE, el decano de la Facultad de Económicas de Valencia, Vicent Soler, ocupará la cartera de Hacienda, la exportavoz del Consejo General del Poder Judicial Gabriela Bravo se encargará de Justicia, la diputada autonómica María José Salvador de Vivienda y la diputada nacional Carmen Montón de Sanidad.

A propuesta de Compromís, Rafael Climent llevará Economía, el diputado autonómico y titulado en lenguas extranjeras Vicent Marzà Educación, la especialista en política agraria Elena Cebrián será la consellera de Agricultura y Manuel Alcaraz se encargará del área Transparencia.

De los diez componentes del gobierno autonómico, dos son de la provincia de Alicante, Rafa Climent y Manuel Alcaraz, los dos propuestos por Compromís.

DILLUNS PLE EXTRAORDINARI A L’AJUNTAMENT DE MURO

AJUNTAMENT

CONVOCATÒRIA

a la sessió extraordinària del Ple de la corporació municipal que se celebrarà el dia 29 de juny de 2015, a les 19.00 hores.

ORDRE DEL DIA

41/2015.- Proposta relativa a l’aprovació de la periodicitat de les sessions plenàries ordinàries.
42/2015.- Proposta relativa a la creació i composició de les Comissions Informatives Permanents.
43/2015.- Proposta relativa a nomenar representants de la Corporació en els diversos òrgans col·legiats.
44/2015.- Proposta relativa a la determinació de les assignacions per assistència a òrgans col·legiats.
45/2015.- Proposta relativa a la determinació de les dotacions econòmiques dels grups polítics de la corporació.
46/2015.- Proposta relativa al règim de dedicacions parcials.
47/2015.- Proposta relativa a la Constitució de la Mesa de Contractació d’Assistència al Ple, com a òrgan de contractació, en els contractes de la seua competència.
48/2015.- Dació de comptes sobre la constitució dels Grups Polítics i dels seus integrants i portaveus.
49/2015.- Dació de comptes sobre el nomenament de membres de la Junta de Govern Local.
50/2015.- Dació de comptes sobre la designació dels Tinents d’Alcalde.
51/2015.- Dació de comptes d’atribucions en regidors i en la Junta de Govern Local.
52/2015.- Proposta d’Alcaldia relativa a l’autorització de compatibilitat per a l’exercici de Càrrec electe en règim de dedicació parcial a la Funcionària Marta Amparo Signes Castellá.

JAVI SANCHIS, NUEVO JUGADOR DEL MURO

JAVI

El Muro CF presentó ayer a su primera incorporación para la temporada 2015/2016. Se trata del defensa Javi Sanchis, lateral derecho, aunque también puede actuar en banda izquierda. Jugador formado en el CF Torre Levante Orriols donde jugó en División de Honor juvenil, para luego debutar en  3ª división en el CD Llosa. Las dos últimas temporadas ha militado en el Ribarroja CF también en  3ª división.

A esta primera novedad, además de las renovaciones ya confirmadas de los defensas Jero y Bari; los centrocampistas Tasio, Alberto y Arnau; y el delantero Álex Torrella, hay que añadir la continuidad de tres jugadores destacados como son el central Cala, el centrocampista Cristian y el extremo Raúl Sánchez.

Además, también se ha confirmado que se contará con Rafa Hernández esperando que esta temporada tenga más fortuna, ya que cabe recordar que se incorporó a mediados de noviembre, pero no llegó a debutar debido a una grave lesión. Se trata de un polivalente futbolista que aunque suele jugar en el centro del campo también puede ocupar otras posiciones.

Todos estos nombres, con el objetivo inicial de asegurarse la permanencia cuanto antes, a la espera de concretar alguna renovación más y de terminar de apuntalar la plantilla en las posiciones que consideren necesarias, iniciarán la pretemporada el 23 de julio, teniendo ya fijado el primer amistoso  el clásico de pretemporada Muro – Alcoyano está programado para el 1 de agosto, mientras que otros rivales con los que se enfrentarán serán el Contestano y el Llosa, aunque por el momento no se han concretado sus fechas.

L’11 de juliol comença el Bus de la Festa

Cartell Bus de la FestaEl Bus de la Festa és un servei d’autobusos que es posa en marxa des de la Regidoria de Joventut i Serveis Socials de Muro a les festes dels pobles dels voltants. L’objectiu és, per un costat, evitar els accidents de trànsit pels desplaçaments i, per un altre, conscienciar els joves de la importància de gaudir d’unes festes amb responsabilitat.

El lema d’aquesta edició és “Compta amb el bus. Compta amb els teus fills”, amb la intenció de fer reflexionar els progenitors sobre la importància de la comunicació amb els menors. Per tal que els menors d’edat puguen anar amb el bus necessàriament han de dur una autorització signada per sa mare, son pare, el tutor o la tutora. I que hagen nascut l’any 2000 o abans.

Jaqueline Cerdá, la regidora de Joventut, ha destacat la importància d’aquesta activitat que s’ha consolidat any rere any. Així, va destacar que “…enguany, com a novetat, els pares i les mares dels menors d’edat que vulguen utilitzar el bus, rebran un díptic amb informació sobre l’activitat, amb la intenció de fer-los reflexionar sobre la comunicació amb els fills”.

Com és habitual, els tiquets es vendran exclusivament al Centre Jove, pel matí, la mateixa setmana del servei corresponent.

Per enguany aquests són els pobles, i les dates:

MILLENA 11 JULIOL

L’ORXA 25 JULIOL

BENIMARFULL 1 AGOST

BENIARRÉS 15 AGOST

ALCOSSER 29 AGOST

GAIANES 5 SETEMBRE

El Muro CF ficha a Javi Sanchis

javi sanchisEl Muro CF hace pública la contratación del defensa Javier Sanchis Calatayud.

Javi Sanchis, es un lateral derecho que procede del Ribarroja CF, y que anteriormente ha militado en equipos como el CF Torre Levante Orriols, y el CD Llosa.

El acto de presentación está previsto para esta tarde, a partir de las 19 horas, en las oficinas del Campo Municipal La Llometa.