Sanidad activa la alerta por calor alto

La Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública, según las predicciones del Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo CEAM, ha activado para este jueves el nivel alto o naranja (temperaturas que podrían Más »

L’Orxa es prepara per a les seues festes

L’Orxa celebra les seues festes patronals en honor a Santa Maria Magdalena. Del 19 al 23 de juliol la Comissio de Festes 2018 a preparat tot un seguit d’activitats per a menuts Más »

L’Ajuntament de Muro celebra ple extraordinari a petició d’Esquerra Unida i PSOE

El ple de l’Ajuntament de Muro es reunirà el pròxim dijous (19:30H) en convocatoria extraordinària per abordar dos punts a petició dels grups municipals Esquerra Unida i PSOE. 1. PROPOSTA DE DEBAT Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (19 JULIOL)

El que volem saber… edició express repasant l’actualitat del dia en l’Alcoià i el Comtat.

Sanidad activa la alerta por calor alto

La Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública, según las predicciones del Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo CEAM, ha activado para este jueves el nivel alto o naranja (temperaturas que podrían superar los 39º) en algunas zonas de las comarcas de La Ribera Alta, La Costera, La Vall d’Albaida, El Comtat, La Safor y La Marina Alta.

En concreto, los municipios comprendidos de las zonas climatológicas están detallados en el enlace siguiente: consultar aquí

La previsión para el viernes es que se mantengan las temperaturas en estas zonas. De esta manera, al producirse este aumento de temperaturas, se han activado las medidas para transmitir las recomendaciones de cara a prevenir los efectos del calor en la salud, en los colectivos más vulnerables, especialmente personas mayores, enfermos crónicos, personas socialmente aisladas, personas que trabajan en ambientes expuestos al calor y niños.

Sanitat pone a disposición del ciudadano en su página web [www.sp.san.gva.es/calor]consultar aquí toda la información y consejos de actuación ante una posible ola de calor, y recuerda el teléfono de emergencias (112) ante sospecha de riesgo para la salud.

Comença a prendre forma l’Art d’Ací 2019

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Muro volem recordar-vos que la XVIII edició de la mostra Art d’Ací enguany es farà sota el títol ReivindicArt: les arts plàstiques com a eina de transformació social.

L’objectiu és mostrar com l’Art d’Ací és una eina molt important de transformació social.

Convidem, doncs, a la reflexió i que els artistes plàstics compartisquen les seues obres i creacions, ja que crear és pensar i apreciar les creacions dels altres.

El termini de lliurament de les obres finalitzarà el 7 de setembre de 2018 i un any més us convidem a participar-hi.

Oberta la convocatòria del VII Premi de Composició de Música per a Banda

L’Ajuntament de Muro, en col·laboració amb la Societat Unió Musical de Muro, recorda que està oberta la convocatòria del VII PREMI INTERNACIONAL DE COMPOSICIÓ DE MÚSICA PER A BANDA VILA DE MURO 2019.

Un premi bianual que te l’objectiu de fomentar i enriquir el patrimoni musical i cultural de les bandes de música, i també per a estimular la creativitat dels compositors d’aquesta especialitat instrumental, i contribuir amb això a augmentar el catàleg de composicions per a orquestres de vent i percussió.

El premi és de 4.500 euros i la composició premiada serà editada per l’Ajuntament en col·laboració amb l’autor.

El termini de presentació de les obres està obert i finalitzarà el 31 d’octubre de 2018 a les 14 hores.

Triturat de restes agrícoles en finques privades

Amb la finalitat de reduir l’ús del foc a les finques agrícoles i considerant l’interès general dels propietaris de finques incloses en el Parc Natural de la Serra de Mariola, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, mitjançant el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, posa a disposició dels mateixos un servei de triturat de restes agrícoles.

CONDICIONS DEL SERVEI:

1. El servei de triturat va dirigit a propietaris de finques situades dins del Parc Natural de la Serra de Mariola i la seua zona d’influència.

2. El servei de triturat es refereix únicament a restes agrícoles.

3. El servei de triturat es realitzarà una vegada per temporada a cada finca, entre els mesos de novembre i abril (ambdós inclosos).

4. El propietari de la finca haurà de reunir les restes vegetals en un punt d’apilament concret proper a alguna pista forestal.

5. La formulació d’aquesta sol·licitud comporta l’autorització expressa al personal de la Brigada per accedir a la finca a realitzar els treballs.

6. La realització de les actuacions i la seva priorització es desenvoluparà sobre la base dels efectius existents (mitjans humans i materials), atenent a criteris d’eficàcia en la gestió, importància ambiental de les finques afectades, riscos per a la conservació o la seguretat, entre altres.

Els propietaris interessats poden emplenar i lliurar la sol·licitud al registre de l’Ajuntament de Muro fins el 10 d’agost de 2018.

Obra Social de Caixa Ontinyent edita el CD “Anem de festa II” a Oliva

Obra Social de Caixa Ontinyent ha editat “Anem de festa II”, un disc de temàtica festera fruit de la col·laboració entre l’Entitat i la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb motiu del desè aniversari de l’obertura de l’oficina de Caixa Ontinyent en la ciutat i coincidint amb la imminent celebració de les festes.

El disc es compon de 12 temes inèdits – pasdobles, marxes mores i marxes cristianes-, gravats el passat mes de juny en el teatre Olimpia de la població i interpretats per l’Associació Artístic Musical d’Oliva i la Colla de Dolçainers i Tabals Sarabanda, baix la direcció de Saül Gómez.

Es tracta del segon disc de música festera que Obra Social de Caixa Ontinyent edita a Oliva (el primer va ser en 2009) i s’emmarca en els objectius tendents a potenciar la recerca i divulgació de temes autòctons, revertint en cada població els beneficis allí generats.

Caixa Ontinyent és l’única caixa d’estalvis valenciana i, per tant, l’única que destina part dels seus beneficis a obres socials. Des de la seua arribada a la Safor, l’entitat ha tingut una presència activa en la seua societat i ha mantingut col·laboracions amb col·lectius i associacions, tant de caràcter cultural com a assistencial. És destacable també la participació en projectes formatius com la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia, de la qual és una dels principals patrocinadors.

Caixa Ontinyent disposa en l’actualitat de 5 oficines a la Safor, 3 d’elles a Gandia, una en el Grau i una altra a Oliva.