Novaterra atén a més de 100 persones i aconsegueix 53 insercions laborals en l’Alcoià i el Comtat

La Fundació Novaterra, que opera en l’Alcoià i el Comtat gràcies a un conveni signat amb la Mancomunitat, ha aconseguit més de 50 insercions laborals al llarg de l’any. Es tracta d’un Más »

La Manco s’incorpora a la Xarxa Jove mitjançant un conveni amb l’IVAJ

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat s’incorpora a la Xarxa Jove i crearà una Àrea de Joventut, en el marc del conveni signat amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per Más »

El paro baja en noviembre hasta 10.855 desempleados

Según los datos publicados por los servicios públicos de empleo (SERVEF) en la zona de la Muntanya el mes de noviembre finaliza con 10.855 parados registrados, una cifra que supone un descensos Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (11 DESEMBRE)

Entrevista al portaveu del PP en l’Ajuntament de Muro, Àngel Mollà.

Novaterra atén a més de 100 persones i aconsegueix 53 insercions laborals en l’Alcoià i el Comtat

La Fundació Novaterra, que opera en l’Alcoià i el Comtat gràcies a un conveni signat amb la Mancomunitat, ha aconseguit més de 50 insercions laborals al llarg de l’any. Es tracta d’un servei que treballa per la integració sociolaboral de col·lectius en situació o risc d’exclusió social, mitjançant accions formatives, programes d’intermediació laboral i activitats per a la promoció de l’ocupació.

Novaterra en l’Alcoià i el Comtat, que compta amb la seua seu en l’Àgora d’Alcoi però també es trasllada periòdicament a Muro i Banyeres, ha atés al llarg de l’any a un total de 107 persones, 53 de les quals han aconseguit trobar un treball.

L’objectiu de Novaterra és aconseguir la igualtat d’oportunitats. Treballa amb persones desocupades, derivades d’altres organismes, com Serveis Socials o Agències de Desenvolupament Local, per tal d’assessorar-les, formar-les i millorar la seua empleabilitat.  Des de la fundació es duen a terme itineraris d’inserció laboral, atencions individualitzades, entrevistes i seguiments, però també s’ofereix informació sobre com i on buscar treball i, a més, es desenvolupen activitats formatives, com tallers d’entrevistes, activitats per a treballar l’autoestima o tallers de xarxes socials.

Paral·lelament, des del mes de setembre, Novaterra treballa en la intermediació amb empreses, i ja col·labora amb 40 companyies de la zona per tal de desenvolupar conjuntament models d’inserció laboral adreçats als col·lectius més vulnerables.

Per Nadal, la fundació ha comptat amb la col·laboració de diferents centres educatius de les comarques per a la difusió de la campanya Flor Solidaria, que consisteix en la venda de flors de pasqua per a recaptar fons. La següent oportunitat per aconseguir-la serà en el mercat solidari de Nadal que se celebrarà el pròxim divendres en el col·legi José Arnauda.

EL QUE VOLEM SABER (10 DESEMBRE)

CF Tous 2 – Muro CF 1. Seguix la mala ratxa de visitants. Cristian Ferrándiz, tècnic del Muro.

 

Entrevista a Don Jesús Rodrigo, Vicari de Muro.

Cocentaina organitza diversos tallers d’orientació laboral per a més de 60 persones en risc d’exclusió social

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Cocentaina posa en marxa una nova acció formativa, en aquesta ocasió es tracta de tallers d’orientació laboral dirigits al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquestos és millorar la situació laboral d’aquestes persones eliminant les problemàtiques de discriminació que obstaculitzen el seu accés efectiu al mercat de treball. La metodologia dels tallers es basa en la mobilització i l’estímul per a la recerca d’ocupació.

Els tallers inclouen tant accions individuals com grupals, es van iniciar el 24 d’octubre i està previst que finalitzen el 14 de desembre, amb una duració aproximada de 150 hores.

Són més de 60 les persones que es beneficien d’aquestes accions que tractaran temes tan importants com l’historial professional de cadascú, la creació del perfil professional o la planificació de la recerca de cerca d’ocupació, entre molts altres.

Els tallers estan coordinats per l’equip social de base del departament de Benestar Social i compten amb dos orientadores laborals que s’encarreguen de desenvolupar els tallers i fer-ne el seguiment de l’evolució individual.

La regidora de Benestar Social, Mireia Estepa, apuntava que “el risc social va vinculat, majoritàriament, a la falta d’un treball digne” i explicava que “posem en marxa aquest programa per a dotar a les persones de ferramentes per trobar feina i així ajudar-los amb l’eixida de la situació-problema en què es troben. El nostre compromís amb la ciutadania és el seu benestar i per això posem al seu abast els recursos que els facen més fàcil trobar feina”.

La Manco s’incorpora a la Xarxa Jove mitjançant un conveni amb l’IVAJ

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat s’incorpora a la Xarxa Jove i crearà una Àrea de Joventut, en el marc del conveni signat amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a desenvolupar, integrar i coordinar polítiques públiques dirigides a la població jove, amb especial incidència en els municipis de menor grandària.

L’Àrea de Joventut de la Mancomunitat treballarà per crear adhesions, sinèrgies i compromisos, tant individuals com col·lectives i institucionals, amb un pla de treball que parteix de l’anàlisi de la situació juvenil al territori. Els objectius del conveni es dirigeixen, principalment, a coordinar i posar en contacte tots els agents involucrats en la intervenció en matèria de joventut per tal de crear xarxes sòlides i que perduren en el temps, així com difondre les accions de l’IVAJ.

Els joves de la Mancomunitat comptaran amb un servei que els permetrà rebre informació juvenil sobre recursos, serveis, activitats o convocatòries tant de la Generalitat com d’altres agents de les comarques. Per tal d’acomplir amb aquesta missió i donar a conéixer el nou servei, serà molt important la realització de campanyes informatives i educatives, així com la programació d’oci educatiu per a joves.

Amb aquestes actuacions, es pretén motivar als joves i articular els col·lectius del territori per tal d’incentivar la seua implicació i col·laboració amb l’IVAJ i entre les pròpies agrupacions. La intenció última és incentivar una joventut protagonista i activa, que treballe per promoure el desenvolupament social i cultural, ja siga mitjançant la creació d’associacions juvenils, la realització d’activitats de voluntariat, els fòrums joves o qualsevol altra forma de participació.

Cocentaina posa en marxa el programa EMCORD i EMCORP per a la contractació d’aturats

A través del programa “Avalem Experiència” l’Ajuntament de Cocentaina donarà l’oportunitat de treballar a dos aturats del municipi, duent a terme labors de manteniment, jardineria i adequació de les zones verdes.

La contractació es realitzarà abans que finalitze l’any, amb un contracte de mig any que finalitzarà en el mes de juny de 2019.

El Servef ha concedit una ajuda de 27.500 euros per a dur a terme el programa de foment d’ocupació que suposarà la contatación de dos persones. Una d’elles amb el programa EMCORD pel qual s’ha donat una ajuda de 13.700 euros i que contractarà a un desempleat que porte més d’un any en l’atur i que haja realitzat l’itinerari de formació del Servef. Per al programa EMCORP també s’han concedit 13.700 euros amb el qual es contractarà a un aturat d’almenys 30 anys.

La regidora de Promoció Econòmica, Mariona Carbonell, ha explicat que el consistori està buscant totes les ajudes que siga possible rebre per part d’altres administracions per a “facilitar l’accés a la vida laboral de les persones desocupades”.