Agres trasllada les seues festes a cap de setmana

La iniciativa va sorgir a partir de les nombroses peticions que va rebre l’Ajuntament per part d’entitats i associacions en les quals demanen el trasllat dels festejos, els dies centrals dels quals Más »

Representació teatral de l’Aparició de la Mare de Déu d’Agres

Agres celebra el proper divendres i dissabte a les 23 hores en la plaça de l’Assut la representació teatral de l’Aparició de la Mare de Déu, dut a terme pel grup de Más »

 

Agres trasllada les seues festes a cap de setmana

mare de deu agres

La iniciativa va sorgir a partir de les nombroses peticions que va rebre l’Ajuntament per part d’entitats i associacions en les quals demanen el trasllat dels festejos, els dies centrals dels quals tenen lloc sempre el 7 i 8 de setembre, al dissabte i al diumenge per a afavorir una major assistència de visitants així com d’habitants del municipi que resideixen fora.

Les votacions es van dur a terme en la Casa Consistorial i la participació va ser considerable des de primera hora del matí. Finalment el resultat del procés va ser favorable al canvi per 247 vots a favor del total de 347 sufragis emesos i després de ser ratificada aquesta decisió pel plenari de l’Ajuntament,  ‘’les festes d’Agres en honor a la Mare de Déu del Castell seran en 2016 durant el cap de setmana”, afirma Josep Manel Francés, alcalde d’Agres.

Recordar que en la consulta van poder participar els majors d’edat empadronats en el municipi, els que pertanyen a col·lectius locals i tots aquells que paguen algun tipus d’impost en la població.

Amb tot des de la Junta de Festes s’informa que el proper 28 d’agost serà el Dia de la Vinguda, amb la tradicional pujada al Santuari per fer l’ofrena de flors, el 2 de setembre serà el Dia del Farolet amb el pasacarrer acompanyat dels cabots i les dansaes, amb la llum dels farolets fets amb meló pels xiquets i xiquetes.

El dissabte 3 de setembre serà el dia gran de les festes d’Agres ja que serà el Dia del Pastoret amb la emotiva Ambaixada del Pastoret i per la nit la solemne processó, dos actes que concentren nombrosa assistència de persones de poblacions i comarques veïnes. El diumenge 4 serà el Dia de la Mare de Déu amb la pujada de nou al Santuari i el canvi de capità de la Filà dels Pastorets. El dilluns 5 serà el Dia d’Acció de Gràcies.

Els diumenges del mes de setembre després de festes seguiran combregant nombrosos peregrins en les tradicionals romeries a la Mare de Déu d’Agres.

Las escuelas de Agres tienen historia

agresLas escuelas de todos los pueblos tienen su historia. Faltaría más. Lo que ocurre es que generalmente esa historia aparece escondida o al menos desdibujada. Se conocen cuatro cosas, seguramente lo que uno ha vivido o ha oído contar a sus padres o quizá a sus abuelos. Es una imagen desdibujada, pues se basa muchas veces en algunas experiencias personales, experiencias del que las vivió o de quien las contó. Por supuesto que esta manera vivencial de conocer el pasado de nuestras escuelas es muy rica. Pero hay también una imagen escondida. Una imagen guardada en documentos antiguos, conservados en archivos municipales, provinciales, parroquiales, escolares, etc. Una imagen más alejada de las vivencias personales actuales, pero que está al alcance de quien quiera conocerla.

Quienes ahora deseen saber cómo es la historia de las escuelas de Agres lo tienen más fácil. Dentro de sus actividades de investigación, el cronista de la villa de Agres ha ido recopilando desde hace años cuantas referencias ha encontrado en diversos documentos antiguos sobre las escuelas y los maestros de Agres. El trabajo ha dado lugar a un libro que recoge lo más significativo que el autor ha podido localizar sobre el tema, desde el primer dato que aparece sobre las escuelas referido al año 1584, hasta que se cerró la información en el mes de julio de 2015.

El día 7 de agosto en la Casa de Cultura de Agres, en el pintoresco paraje de l’Assut, se hizo la presentación del libro “Les escoles de la vila d’Agres al llarg del temps”, editado por el propio Ayuntamiento de Agres gracias a la colaboración de la Diputación Provincial de Alicante. Al acto acudió un buen grupo de vecinos de Agres, al que se unieron también los tradicionales veraneantes que cada año pasan una temporada de descanso en este encantador pueblo de montaña.

Abrió el acto el alcalde de la población, Josep Manel Francès, quien, tras unas palabras de introducción, cedió la palabra al autor del libro, Rafael Reig, cronista de la villa de Agres. Utilizando diapositivas basadas prácticamente en las fotografías que aparecen salteadas a lo largo del libro, el autor mostró cómo eran y dónde estaban situadas las escuelas en Agres, desde la primera localización que se les conoce. Se expuso cómo se encontraban esos locales y los medios o materiales escolares que contenían.

AFA Muro rep 5.000 euros de Diputació

AFAMUROLa Diputació Provincial d’Alacant ha concedit tres subvencions a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Muro per un import total de 5.051 euros.

1ª SUBVENCIÓ

La Diputació ha resolt favorablement la sol·licitud de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer per al programa d’Intervenció Terapèutica en Malalts d’Alzheimer, gràcies al qual oferim diferents tallers psicoestimulatius a les persones amb malaltia d’alzheimer.

2ª SUBVENCIÓ

Dins de la Convocatòria de Promoció de la Convivència a través de l’oci i el temps lliure ens ha concedit la quantitat de 1.340 euros per a les despeses de desplaçament de les activitats del Programa Recreatiu o Sociocultural de l’Associació d’Alzheimer.

3ª SUBVENCIÓ

La Institució Provincial convoca subvencions dirigides a Associacions i Entitats privades sense ànim lucratiu per a la realització d’activitats de caràcter formatiu, terapèutic i/o rehabilitador. AFA Muro va presentar 2 activitats les quals han sigut resoltes favorablement:

1-TALLER DE LOGOPÈDIA PER A MALALTS D’ALZHEIMER I DEMÈNCIES PRONTOTEMPORALS: destinat a fomentar i augmentar conductes que  puguen millorar la seua participació en la vida quotidiana, en les activitats de la vida diària i en la interacció amb els altres. Aquest taller ha sigut subvencionat amb un import de 2.211 euros.

2-TALLER CUIDAR SIN DESCUIDARSE, que pretén donar informació en matèria sanitària per a afrontar els problemas amb els que s’enfronten diàriament els familiars. La quantitat concedida ha sigut de 1.500 euros.

Representació teatral de l’Aparició de la Mare de Déu d’Agres

agres

Agres celebra el proper divendres i dissabte a les 23 hores en la plaça de l’Assut la representació teatral de l’Aparició de la Mare de Déu, dut a terme pel grup de teatre l’Aparició i sota la direcció d’ Eric Francés Reig.

L’obra va ser escrita per Francesca Beneito i es tracta d’una obra molt rica en tradicions i folklore popular retratant l’època en qué es va apareixer la Mare de Déu a Agres al segle XV (1484), així com també rica en aspectes místics. A l’obra hi ha un moment culminant que és quan la Mare de Déu se li apareix a un pastor manc i li torna el braç.

L’essenari és natural utilitzant la Mariola com a lloc d’actuació, així com també el desplegament en mitjans tècnics és molt gran utilitzant recursos tant a nivell de só (micròfons sense fils, ambients sonors,…) com de maquillatge i atrezzo, així com també recursos d’il·luminació que aconsegueixen que l’aparició de la Mare de Déu siga espectacular. Un gran esforç per part de tota la gent involucrada (vora 50 actors, més al voltant de 30 persones involucrades en que tot isca bé)

Aquesta representació és ja tradició a Agres donat que als anys 40 ja hi havia un text on es contava el miracle i es representava al poble.

Cal dir que actualment acudeixen a veure la representació al voltant de 1500 persones entre les dues representacions.

La música de guitarra i violí protagonitzen la darrera setmana d’agost a Benilloba

benillobaLa música del guitarrista Fernando Espí i el violinista Joaquín Palomares ompliran l’Auditori de Benilloba el pròxim dijous 25 d’agost, en un concert gratuït, organitzat per l’Ajuntament de Benilloba amb la colaboració de la Diputació d’Alacant, que oferiran tots dos músics a duo en el marc del I Curs d’Estiu de Guitarra de Benilloba.

Els dos reconeguts músics, catedràtics dels Conservatoris de Múrcia i Alacant, interpretaran diferents peces a Benilloba, en un programa que inclou tangos d’Astor Piazzola, danses brasileres de Cels Machado, variacions sobre la Jota de Francisco Tàrrega, la milonga número 5 de Fernando Tavolaro i Amasia de Laurent Boutros.

Curs de Guitarra

Entre el 24 i el 26 d’agost, Benilloba acull el I Curs d’Estiu de Guitarra a càrrec del catedràtic del Conservatori Superior de Música d’Alacant, Fernando Espí, adreçat a estudiants de grau elemental, mitjà i superior.

Divendres, els alumnes del curs oferiran una audició a l’Església de Benilloba a partir de les 20 hores, on interpretaran diferents peces de guitarra en un acte amb assistència gratuïta per a tot el públic.

La era Seligrat arranca con victoria

ALCOYANOVictoria ajustada del combinado alcoyanista en el feudo del Mallorca gracias al tanto anotado por Gato en el primer tiempo. Los de Toni Seligrat controlaron el partido y mantuvieron una seriedad defensiva durante todo el choque.

Mallorca “B” y Alcoyano iniciaban su andadura en la liga 2016/17 enfrentándose en un encuentro matinal. Un encuentro que ha tenido lugar a las 11:00 horas de la mañana de hoy en el Estadio de Son Moix. Ambos equipos llegaban a este primer partido de temporada con varias caras nuevas y con la intención de ver el nivel con el que llegan de nuevo a la competición tras las vacaciones y pretemporada.

Un encuentro que iba a comenzar con una gran ocasión de gol para los alcoyanistas; José García recibía un balón a media altura dentro del área y tras su fantástico control con el pecho armaba una volea que era detenida por el guardameta Valens. Con el trascurso de los minutos el Alcoyano se hizo con el control del juego, elaborando jugadas moviendo el balón de banda a banda y marcando el ritmo del partido. Así pues, rozábamos la media hora de juego cuanto el atacante blanquiazul Gato recibía un pase interior dentro del área y se encargaba de batir al cancerbero en el mano a mano, poniendo de este modo el 0-1 en el marcador.

Al filo del descanso el Mallorca tuvo la oportunidad de igualar el resultado, pues Cortés aprovechaba un mal despeje de la zaga para fusilar al guardameta rival desde dentro del área, pero Marc Martínez evitó ese tanto ejecutado una fantástica parada.

Tras el paso por los vestuarios el encuentro mantuvo el mismo guion respecto al primer tiempo. El Alcoyano trataba de mantener posesiones largas mientras que el Mallorca se mantenía bien posicionado esperando su opción de contra. Estos últimos 45 minutos estuvieron también marcados por la lesión del jugador alcoyanista Mariano, que en su primera intervención tras sustituir a David Torres se lesionaba en su hombro derecho y tenía que marcharse en camilla. Ya en la recta final del encuentro el conjunto balear trató de buscar ese gol del empate a base de colgar balones al área, pero sin éxito.

Tras esta victoria el Alcoyano suma sus tres primeros puntos de la temporada y esperará mantener este dinámica en su próximo partido ante su afición, que será el próximo final de semana cuando reciban a la UD Cornellà. Por su parte, el Mallorca “B” buscará inaugurar su casillero de puntos en su visita al Atlético Baleares.

Ficha técnica:

RCD Mallorca “B”: Valens, Juanjo, Sastre, Raúl, Antoine, Tià Satre, Cortés, Stephen (Enzo, 57’), Ángel Sánchez, Fernando Cano y James (Rodado, 65’).

CD Alcoyano: Marc Martínez, José García (Jorge Hernández, 55’), Álvaro, Jony, Mario Fuentes, Fran Miranda, Gato, Navarro, Ruso, David Torres (Mariano, 72’; Devesa, 76’) y Barreda.

Goles: 0-1 Gato (29’).

Árbitro: Sánchez Aparicio. Amonestó con cartulina amarilla al local Fernando Cano, así como a los visitantes Jony, Navarro, Fran Miranda Jorge Hernández, David Torres y Álvaro.