Más de 100.000 personas han superado el Covid en la Comunitat Valenciana desde que comenzó la pandemia

La Comunitat Valenciana ha registrado 1.419 nuevos casos de Covid, que sitúan la cifra total de positivos en 104.976 personas. Desde la última actualización, se han registrado 1.780 altas. De esta forma, Más »

L’Ajuntament de Muro debat els pressupostos de 2021

El Ple de l’Ajuntament de Muro abordarà, en sessió extraordinària aquest dijous 3 de desembre, a les 19.30 hores, l’aprovació inicial del pressupost municipal per a 2021. ORDRE DEL DIA 1.- PROPOSTA Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (3 DESEMBRE)

PLE DE L’AJUNTAMENT DE MURO (2/12/2020)

Cocentaina porta la poesia al carrer col·locant una placa al Pla de la Font per a recordar el poeta Vicent Valls

Una de les múltiples propostes que la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Cocentaina porta en el seu programa és traure la música i la poesia al carrer a través de diferents iniciatives.

En aquesta ocasió, ha sigut el Pla de la Font, plaça emblemàtica i que compleix enguany 200 anys de la seua construcció, el lloc elegit per a col·locar una placa que ret homenatge al poeta contestà Vicent Valls, qui ens va deixar, malauradament, en 2014, fa ara just sis anys.

El poema, inclòs en el poemari titulat «Els baladres de la nit» i publicat a Alacant en l’any 2003, parla justament del Pla de la Font i descriu l’aspecte de la plaça en els mesos de tardor. El poema es combina sobre una preciosa imatge de fons que mostra la font de la plaça i la vista del Castell des d’aquest punt, una estampa que forma un decorat inigualable per a apreciar de manera íntima i entranyable els versos de Vicent Valls.

El regidor de Promoció Lingüística, Ivan Jover, anima a tot el poble a visitar el Pla de Font i a gaudir, com diu Vicent Valls, del silenci i de la secreta tranquil·litat que s’hi respira. Així mateix, es mostra molt il·lusionat amb aquesta nova iniciativa de la Regidoria i avançava que «estem pensant que noves localitzacions al poble per a plasmar un fragment d’una obra, de manera que, a poc a poc, cada autor local tinga assignat el seu espai a Cocentaina».

La Manco organitza el taller «Una imatge val més que mil paraules?»

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, des del seu Departament de Joventut, organitza el taller «Una imatge val més que mil paraules?» per a treballar amb joves d’entre 12 i 26 anys la mirada crítica cap a les xarxes socials i potenciar l’autoestima.

Les sessions començaran el divendres 4 de desembre a Agres i també es desenvoluparan al llarg del mes de desembre a Beniarrés, Banyeres, Alcoi i Cocentaina.

El taller, que té una durada aproximada d’una hora i mitja, està impartit per les professionals de l’Associació El Bancal, Espai Respectuós, i reforçarà la capacitat crítica per a ser menys influenciables i fer un ús conscients de les xarxes socials. L’assistència és gratuïta i l’aforament és limitat. Cal inscriure’s prèviament.

La pandèmia ha suposat un canvi dràstic a les possibilitats de socialització de la joventut i, per tant, en temps de restriccions les relacions socials mitjançant les xarxes socials han pres una major importància. Els continguts publicats a xarxes socials poden afectar a l’autoestima si no s’aborden des d’una perspectiva crítica, perquè sovint mostre vides ideals que poden distorsionar la visió de la realitat. L’objectiu del taller és fomentar que les interaccions i relacions en línia siguen sanes i positives.

A més de les relacions socials, la polarització i la sobreinformació a les xarxes socials pot influir a la visió que la joventut té del món, les seues opinions i ideologies i, per tant, cal desenvolupar una visió crítica i analítica cap als continguts que es consumeixen.

Programació del taller:

*Agres: 4 de desembre a les 18 hores al Casal Jove. Inscripcions al telèfon 635 818 198.

*Beniarrés: 11 de desembre a les 19 hores al Centre Cultural. Inscripcions a l’Ajuntament o al telèfon 96 551 50 59.

*Banyeres: 14 de desembre a les 16:30 hores a la Casa de la Cultura. Inscripcions al telèfon 685 400 822.

*Alcoi: 18 de desembre a les 18 hores al Centre Cervantes Jove. Inscripcions a joventut@alcoi.org o al telèfon 96 553 71 38.

*Cocentaina: 23 de desembre a les 18 hores a la Casa de la Joventut. Inscripcions a cocentainajove@cocentaina.org, o als telèfons 96 559 27 95 – 699 833 855.

Cocentaina celebra telemàticament la Junta de Seguretat Ciutadana

Amb motiu principal de l’aprovació del conveni per a la incorporació del cos de la Policia Local al Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere (VioGen), ahir va tindre lloc la Junta Local de Seguretat Ciutadana. L’encontre telemàtic va reunir a la subdelegada del Govern d’Espanya, a la cap de la Unitat Contra la Violència sobre la Dona de la Subdelegació, al coronel de la Guàrdia Civil d’Alacant, a l’inspector de la Unitat del Cos Nacional de Policia de la Comunitat Valenciana, així com a altres responsables de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, l’alcaldessa de Cocentaina i el regidor de Seguretat Ciutadana.

La Junta va aprovar per unanimitat el nou conveni entre el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament de Cocentaina que té com objectiu la creació d’una base de dades comú per tindre un coneixement permanent de les circumstàncies de les dones víctimes de violència masclista per a realitzar una valoració del risc objectiu de sofrir noves agressions i adoptar les mesures adequades. Aquest sistema de seguiment dels casos integra la informació policial, judicial i penitenciària per garantir el necessari seguiment i la coordinació per a donar protecció a la víctima.

El tercer punt del dia de la Junta parlava del procediment operatiu de coordinació i col·laboració entre la Guàrdia Civil contestana i la Policia Local per garantir el compliment de les mesures judicials de protecció de les dones víctimes de violència de gènere.

La cap de la Unitat Contra la Violència sobre la Dona de la Subdelegació, Modes Salazar, informava que actualment hi ha 15 dones de Cocentaina dins d’aquest sistema VioGen amb una ordre de protecció vigent i la denúncia feta contra l’agressor. Per altra banda, la coordinadora de Benestar Social, Nuria Carbonell, afegia que des del departament s’està intervenint amb 24 dones que patixen o han patit maltractament.

Acomiadaven la reunió la subdelegada i l’alcaldessa agraint a tots els representants presents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat la seua tasca fonamental durant els pitjors dies de la pandèmia i fent una crida a la seua important tasca de conscienciació durant les festes de Nadal que seran transcendentals per què la COVID-19 no s’estenga massivament.

Col·lectiu-Compromís veu positiu que Cocentaina s’adherisca al Circuit Cultural Valencià

El Col·lectiu 03820-Compromís considera una bona idea que Cocentaina s’adherisca al Circuit Cultural Valencià. El portaveu de la coalició a l’Ajuntament, Jordi Pla, explica que «fa molts anys que reivindiquem una programació cultural pròpia per al nostre poble. Volem una programació cultural de qualitat per a la nostra gent. Ens pareix una bona idea que Cocentaina forme part del Circuit Cultural Valencià. És una forma fantàstica de portar teatre, dansa i circ de companyies professionals valencianes. I més en aquest temps, on s’ha de promocionar la cultura, ajudar als sectors professionals i continuar programant perquè la cultura és segura».

A més a més, cal destacar que el cost de les programacions culturals seran del 50% per a l’Ajuntament i el 50% restant l’aporta l’Institut Valencià de Cultura.

El DOGV publica la asignación del Fondo de Cooperación Municipal para Municipios Turísticos

El Diario Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicado la asignación específica del Fondo de Cooperación Municipal para Municipios Turísticos de la Comunitat Valenciana correspondiente a cada entidad beneficiaria para el ejercicio presupuestario 2020.

El Fondo de Cooperación Municipal para Municipios Turísticos está dotado con 4,5 millones de euros del que se beneficiarán 252 localidades de la Comunitat.

Cabe señalar que los importes asignados se abonarán a cada entidad local beneficiaria en un único pago correspondiente al 100 % del importe total.

De acuerdo a la distribución del Fondo aprobada, nueve municipios de las comarcas de l’Alcoià i el Comtat i la Foia de Castalla recibirán compensación económica Agres 7.073 euros, Alcoy 9.583 euros, Banyeres 6.600 euros, Castalla 6.481 euros, Cocentaina 6.866 euros, Ibi 7.360 euros, Muro 7.675 euros, Onil 5.571 euros, Planes 5.801 euros, y Tibi 5.672 euros.