Transparencia pondrá en marcha una oficina PROP en Alcoy

La Conselleria de Transparencia, Responsabilidad Social, Participación y Cooperación pondrá en marcha una oficina PROP a principios del próximo año que dará cobertura a unas 150.000 personas de las comarcas centrales. La Más »

Cocentaina trasllada a Conselleria l’expedient per declarar la Fira de Tots Sants com a BIC

El plenari de l’Ajuntament de Cocentaina, durant la sessió ordinària celebrada aquest dilluns dia 24 d’octubre, va aprovar per unanimitat demanar a la Conselleria de Cultura que s’inicie l’expedient perquè la Fira Más »

Inaugurades les exposicions de la Fira de Tots Sants

El Pati d’Armes del Palau Comtal ha acollit la presentació oficial de les 10 exposicions de la Fira Tots Sants de Cocentaina. A la presentació s’ha fet una breu introducció als principals Más »

 

Muro organitza les Jornades per la Sobirania Alimentària

sobiraniaLa regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Muro organita les “I Jornades per la Sobirania Alimentària” amb una serie de tallers de cuina saludable i de proximitat.

PROGRAMACIÓ DE TALLERS:

5 de novembre: VERDURES.

26 de novembre: LLEGUMS.

17 de desembre: CEREALS.

28 de gener: SUCRES.

El preu de cada taller es de 10 euros, i seran impartits per Marta Feliu, de Cuina Viva!.

La Unió Muscal de Muro convoca el 1er Concurs del cartell anunciador Santa Cecília

bandaInvolucrada en la cultura del nostre poble i la nostra terra, la Unió Musical de Muro ha convocat un concurs per al cartell que donarà imatge a la festivitat més important per als músics, que no es altra que Santa Cecília.

El termini de presentació de dissenys serà el divendres 4 de novembre.

Les base es poden descarregar en www.uniomusicalmuro.org

Activitats del 24 al 30 d’octubre

mes-cuidadorMES DEL CUIDADOR “TALLER RELAXACIÓ”

Dijous 27 d’octubre, a les 17.30 hores en la Casa de Ferro.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS “ASSEMBLEA OBERTA”

Dijous 27 d’octubre, a partir de les 20 hores en la Casa de Ferro.

JORNADA VOLUNTARIAT AMBIENTAL “GRANOTES I RENOCS”

Divendres 28 d’octubre, a les 19 hores en la Font del Baladre.

POQUELIN TEATRE REPRESENTA “ESTIMATS MONSTRES”

Divendres 28 d’octubre a les 18.30 hores en el Centre Cultural Polivalent.

Transparencia pondrá en marcha una oficina PROP en Alcoy

ajuntament-alcoi

La Conselleria de Transparencia, Responsabilidad Social, Participación y Cooperación pondrá en marcha una oficina PROP a principios del próximo año que dará cobertura a unas 150.000 personas de las comarcas centrales.

La secretaria autonómica de Transparencia, Zulima Pérez, y el alcalde de Alcoy, Antonio Francés, han firmado el convenio de colaboración entre la conselleria y el ayuntamiento para que la ciudad disponga de una Oficina PROP mixta.

Zulima Pérez ha afirmado que “se trata de un servicio que lleva esperando la localidad más de 15 años y que por fin va a ser una realidad, con el objetivo de ir completando el mapa de oficinas PROP de la Generalitat”.

La secretaria autonómica de Transparencia ha señalado que “tanto por el número de habitantes como por la importancia que tiene la ciudad de Alcoy, era necesario poner en marcha una oficina PROP que diera servicio a los ciudadanos de las comarcas centrales”.

Por su parte, el alcalde de Alcoy, Antonio Francés, ha subrayado que “es necesaria una oficina PROP en la ciudad que ayude a agilizar los trámites del ciudadano con la administración, una administración más cercana y que presta un mejor servicio”.

El alcalde de Alcoy ha indicado que la puesta en marcha de la oficina “es una antigua reivindicación de la ciudad” y ha hecho hincapié en que “ha sido el nuevo Gobierno valenciano el que ha tenido la sensibilidad y la voluntad política de hacerlo realidad”.

Cocentaina trasllada a Conselleria l’expedient per declarar la Fira de Tots Sants com a BIC

ajuntamentcocentaina

El plenari de l’Ajuntament de Cocentaina, durant la sessió ordinària celebrada aquest dilluns dia 24 d’octubre, va aprovar per unanimitat demanar a la Conselleria de Cultura que s’inicie l’expedient perquè la Fira de Tots Sants de Cocentaina siga declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC).

Aquesta memòria, que ha estat redactant-se durant els últims mesos per la tècnica de patrimoni i treballada des de la Regidoria de Cultura, serà completada quan passe la presenta edició de la Fira de Tots Sants 2016. Amb tot, com avançava l’alcaldessa Mireia Estepa, “hem acordat demanar que s’inicie l’expedient per avançar en els tràmits”.

A partir d’aquest moment són els tècnics de la Conselleria de Cultura els qui hauran de valorar la documentació aportada per a, si escau, declarar la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a BIC. És molt possible, tot i que està en mans de l’òrgan autonòmic, que la Fira de Tots Sants 2017 ja puga comptar amb aquesta distinció.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, apuntava que la Fira de Tots Sants seria “la primera fira d’aquestes característiques en ser declarada BIC”.

La memòria que s’ha elaborat durant els últims mesos recull tots els avals que certifiquen la importància i distinció de la Fira, aportant documentació història sobre el passat del certamen, el present i l’evolució experimentada les últimes dècades.

EL QUE VOLEM SABER (25 OCTUBRE)

Especial El que volem saber… parlan de les exposicions de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Deu propostes, entre les que s’encontra un concurs nacional de bonsais, conformen el programa de la Fira.