IVAN JOVER, REGIDOR DE COCENTAINA, COMPARTIRÀ LA GERÈNCIA DE LA MANCO AMB ARNALDO DUEÑAS

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va celebrar ahir la sessió plenària en què va prendre possessió Iván Jover, qui serà Gerent de la institució a mitja jornada, junt amb Arnaldo Más »

EL PSOE GUANYA LES ELECCIONS A MURO

El PSOE va guanyar les eleccions a Muro. Els socialistes van aconseguir 1.285 vots; el PP 966; Unides Podem 857; Vox 722; Mes Compromís 572 i Ciutadans 312 vots. Si fem una Más »

EL CORO DIATESSARON DE MOLINA DEL SEGURA GANA EL 39 CERTAMEN CORAL FIRA DE TOTS SANTS

Dissabte passat es va celebrar en el Centre Cultural el Teular de Cocentaina la 39 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants. El Coro Diatessaron de Molina de Segura, Múrcia, va Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (12 NOVEMBRE)

El “Grupo Lírico Cultural Maestro Alcaraz” de Muro representa els dies 14 i 15 de desembre la sarsuela “Las de Villadiego”. Hui hem parlat amb Antonio Olcina, director d’escena, Juan Gadea, director de cors, Rafa Garcia Vidal, director musical i Eugenio Valls, actor.

IVAN JOVER, REGIDOR DE COCENTAINA, COMPARTIRÀ LA GERÈNCIA DE LA MANCO AMB ARNALDO DUEÑAS

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va celebrar ahir la sessió plenària en què va prendre possessió Iván Jover, qui serà Gerent de la institució a mitja jornada, junt amb Arnaldo Dueñas. Jover,regidor de Patrimoni, Cultura, Promoció lingüística i Turisme de Cocentaina substitueix com a vocal en la Mancomunitat a M.ª Eugenia Miguel.

D’aquesta manera, la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat disposa ja de tots els seus càrrecs polítics coberts. D’una banda, Blas Calbo, Alcalde de Gorga, com a President. D’altra, Arnaldo Dueñas, regidor a l’Orxa, i Iván Jover, regidor a Cocentaina, compartint la gerència.

Els tres representants seran els encarregats de continuar treballant per les comarques de l’Alcoià i el Comtat, posant el focus en oferir serveis que milloren la qualitat de vida dels ciutadans i buscant la incorporació de més municipis per a continuar sumant esforços.

Actualment, un dels projectes més ambiciosos de la Mancomunitat és el desenvolupament del polígon mancomunitat, que es troba en fase d’estudi amb la col·laboració de l’IVACE. A més, es continua treballant en la millora dels serveis en matèria de promoció econòmica, turisme, cultura, joventut i serveis socials, gràcies a l’ampliació de personal que s’ha produït mitjançant subvencions com l’EMCUJU, del Fons Social Europeu, i la Generalitat Valenciana, concretament de l’IVAJ, la Conselleria d’Igualtat i Labora.

EL QUE VOLEM SABER (11 NOVEMBRE)

Paco Vicedo, president de la Junta de Festes, ens ha fet un balanç del Mig Any de Muro.

 

El Coro Diatessaron de Molina de Segura, Múrcia, guanya el 39 Certamen Coral Fira de Tots Sants. Raúl Belda, coordinador del Certamen.

 

Educació autoritza FPA Beniassent a impartir un curs de preparació de les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà. Jaume Llopis, director FPA Beniassent.

 

Victoria balsàmica del Muro contra el Portuarios (2-3). Valoracions del tècnic, Cristian Ferrándiz.

EL PSOE GUANYA LES ELECCIONS A MURO

El PSOE va guanyar les eleccions a Muro. Els socialistes van aconseguir 1.285 vots; el PP 966; Unides Podem 857; Vox 722; Mes Compromís 572 i Ciutadans 312 vots.

Si fem una comparativa amb les ultimes eleccions (28A); El PSOE perd 61 vots; el PP en guanya 187; Unides Podem perd 208 vots; Vox en guanya 207 o Ciutadans en perd 532.

En la comarca i segons les dades oferides pel Ministeri de l’Interior, el PSOE ha guanyat en Alcoi, Alcoleja, Balones, Beniarres, Benilloba, Benimarfull, Benimassot, Cocentaina, Fageca, Gaianes, Gorga, Ibi, Lorxa, Millena, Onil, Penaguila i Quatretondeta.

El PP guanya en Agres, Alfafara, Almudaina, Banyeres, Benasau, Benifallim, Benillup, Castalla, Famorca, Planes, Tibi i Tollos.

Unides Podem va ser la força mes votada en Alcosser i l’Alqueria.

EDUCACIÓ AUTORITZA FPA BENIASSENT A IMPARTIR UN CURS DE PREPARACIÓ DE LES PROVES D’ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ

El director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manolo Gomicia, ha signat la resolució que autoritza FPA Beniassent a impartir un curs de preparació de les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.

El curs començarà el dia 19 de novembre i està adreçat a totes aquelles persones que volen accedir a un CFGM, no tenen el Graduat en Educació Secundària i tenen, com a mínim, 17 anys a 31 de desembre de 2019.

L’horari serà de matí a l’aulari de Cocentaina i tindrà la durada d’un curs escolar, és a dir, fins al mes de juny que és quan està previst que la conselleria convoque el procediment i realitze les proves d’accés.

A les comarques d’Alacant, només dos centres públics d’FPA (el d’Asp i el de Cocentaina-Muro) han obtingut l’autorització, cosa que fa que FPA Beniassent siga el centre pioner d’aquesta oferta en les nostres comarques.

La sol·licitud està motivada per la reflexió continuada del grup de professorat d’FPA Beniassent per a adaptar l’oferta educativa a les necessitats de la població. FPA Beniassent, en contacte amb els IES de les comarques de l’Alcoià-Comtat, ha detectat que hi ha un percentatge significatiu de població que no vol continuar els estudis en un IES, i alhora, no pot accedir a un CFGM perquè no té el Graduat en Educació Secundària. FPA Beniassent intentarà cobrir aquesta necessitat.

Els continguts del curs, comuns a tots els cicles formatius de grau mitjà, s’estructuren en tres parts: una part lingüística: llengua i literatura (castellana o valenciana; una part social: Ciències Socials, Geografia i Història; i una part científica-matemàticatècnica, coneixements de Matemàtiques, Ciències Naturals i tractament de la informació i competència digital.

FPA Beniassent recorda que la matrícula es podrà efectuar en l’horari de secretaria que es pot consultar al WEB mestreacasa.gva.es o en el telèfon 965533650.

EL CORO DIATESSARON DE MOLINA DEL SEGURA GANA EL 39 CERTAMEN CORAL FIRA DE TOTS SANTS

Dissabte passat es va celebrar en el Centre Cultural el Teular de Cocentaina la 39 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants.

El Coro Diatessaron de Molina de Segura, Múrcia, va aconseguir el Primer Premi dotat amb 3000€ per decisió del jurat, a més amb aquest premi va obtenir la classificació per a participar en el V PREMI FIRACOR, edició extraordinària del 40 Certamen Coral Fira de Tots Sants on concursarà amb els guanyadors dels últims dos anys. El Grupo Vocal “Amitié” de Langreo d’Astúries va ser creditor doble, el Segon Premi dotat amb 1.800 euros i el Premi de Públic dotat amb 600 euros. El Tercer Premi va recaure a la Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat de Barcelona, dotat amb 1200€.

Els tres cors van obrir la seua actuació amb l’obra obligada del compositor i director Josep Robert Sellés i Camps que va dedicar la peça al seu fill Robert. “Mareta, Mareta” està composta a partir de la cançó popular valenciana amb el mateix títol. Amb aquesta obra, l’organització i el compositor reten homenatge a la celebració del “V CENTENARI DEL MIRACLE DE LA MARE DE DÉU ” que Cocentaina celebra en honor a la seua Patrona la “MARE DE DÉU DEL MIRACLE”.

El públic que va omplir per complet l’aforament del Centre Cultural, va col·laborar amb la compra de la seua entrada amb una causa solidària, la recaptació íntegra de taquilla serà destinada al Projecte de Caritat del “V Centenari del Miracle de la Mare de Déu”, coordinat per les associacions locals PIA Unió i Càritas Interparroquial.