MURO CELEBRA EL DIA DE LA PAU

Muro ha celebrat el Dia de la Pau. La Plaça del Matzem s’ha ompli’t per cantar, ballar i manifertar-se per una societat millor. Els alumnes dels col.legis El Bracal, Montcabrer i l’institut Más »

INTENSA AGENDA DE RAFA CLIMENT ARREU DE LES COMARQUES DE SUD

El candidat a cap de llista per la circumscripció d’Alacant Rafa Climent ha portat en les darreres setmanes, una intensa agenda d’actes arreu de les comarques del sud del País Valencià. Petrer, Más »

BODALCOY; EN LA UNIÓN ESTÁ LA FUERZA

Centro Boda, Tenim Boda y Kiero Eventos han unido esfuerzos y se han agrupado para crear una única feria de bodas, Bodalcoy. Los días 30, 31 de enero y 1 de febrero Más »

 

MURO CELEBRA EL DIA DE LA PAU

IMG_20150130_111336846

Muro ha celebrat el Dia de la Pau.

La Plaça del Matzem s’ha ompli’t per cantar, ballar i manifertar-se per una societat millor.

Els alumnes dels col.legis El Bracal, Montcabrer i l’institut Serra de Mariola han gaudit d’un matí carregat d’activitats i han aprofitat per reivindicar la pau.

Han sigut al voltant de 1.500 alumnes dels tres centres educatius de Muro els que han participat en les diferentes activitats.

Article d’opinió: Jordi Martínez (Regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Alcoi)

jordi_martinez_20141105105638Durant els últims dies estan acusant al Govern Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi d’actuar de forma electoralista, ja que hem anunciat les obres del Partidor, el pont de Sant Jordi, el projecte de el carrer Entença, o altres actuacions de manteniment de la nostra ciutat.

Si bé és cert que aquests projectes van a realitzar-se durant 2015, és convenient explicar el per què no s’han pogut dur a terme anteriorment. Quan aterrem en el govern al juny de 2011, ens trobem amb un deute de 38 milions d’euros, 38 milions d’euros! Es devien factures a molts proveïdors que ja no volien treballar per a l’Ajuntament perquè tardaven molt de temps a cobrar. Nou i deu mesos havien d’esperar aquests proveïdors. I sobretot, la vergonya que ens donava a alguns anar mendigant serveis amb menys diners i sabent que pagàvem tan mal.

En aquesta legislatura ens hem dedicat a tractar de pal·liar aquesta situació, sense descuidar als ciutadans, hem reduït el deute en quasi 10 milions d’euros, sent un dels deu ajuntaments d’Espanya que més l’ha reduït.

La teoria de Rafa Miró i Fernando Pastor que açò s’ha fet gràcies a les polítiques de Mariano Rajoy no té sentit, ja que en aquest cas tots els Ajuntaments d’Espanya hagueren reduït el seu deute. A més, ara els proveïdors cobren a menys de 30 dies, com ho acredita el certificat del Ministeri que posseïm.

També ens acusen de no haver fet res durant aquests anys i que per aquest motiu no hem gastat. És cert que la gent no veu grans projectes, grans projectes, com el Bulevard, com Serelles, com el fiasco de la Rosaleda, que per cert després cal veure qui paga i quan… Però cal tindre en compte que hem augmentant en més del doble els diners destinats a les ajudes socials, els ciutadans han sigut la primera prioritat. No hem deixat a ningú en la cuneta.

Hem creat noves ajudes per als impostos i taxes i hem complit amb l’objectiu que cap xiquet es quedara sense menjador escolar, ja que la forma de governar del PP en la Generalitat sí ha sigut la de retallar les ajudes socials. Per aquest motiu hem assumit alguna cosa que no era nostra competència, però molt necessari per a les famílies. Des del govern valencià del Partit Popular, en lloc d’ajudar, ens van negar la possibilitat de demanar un préstec que haguera permès portar avant aquests projectes amb anterioritat, no obstant açò amb la situació econòmica actual, amb una brillant gestió econòmica (a les dades em remet) en mans de l’Alcalde, ja ho podem realitzar.

Per als que creuen que fer açò no és res, també els podríem dir que hem ajudat a crear empreses i que fa pocs dies per exemple, vam lliurar les beques Alcoi iNMpuls a 47 nous projectes, 75 en dos anys. Però si segueixen insistint en les obres, podríem explicar, entre altres projectes, que s’ha arreglat i repintat l’asfalt d’alguns punts molt necessaris com el carrer Isabel La Catòlica, el barri de Batoi o el tram de Tirant Lo Blanc, que des de fa molts anys era un embolic per l’excés de línies pintades i repintades. També estem millorant els polígons industrials de la ciutat i ja hi ha fibra òptica en tots ells, o hem portat avant el projecte del carrer Sabadell, entre molts altres. Millora de voreres en tota la ciutat, amb subvencions que convoca la pròpia Diputació, carrer Verge del Pilar, nous claveguerams en el Viaducte, la pròpia concessió de la Generalitat Valenciana de 800.000 euros per a acabar el pont Francisco Aura…

Seria incomprensible que amb tants programes d’ajudes, amb tantes iniciatives per a Ajuntaments com Alcoi que han complit amb els compromisos econòmics i que han sanejat els seus comptes, amb una incipient recuperació econòmica, el Govern Municipal no s’acollira a realitzar aquestes iniciatives. I algunes d’elles no acabaran amb les eleccions. Però es quedaran en la nostra ciutat.

En lloc d’acusar-nos d’electoralistes haurien de tenir en compte que nosaltres paguem tot el que fem, cada vegada en menys temps: seria molt fàcil dir “Això ho pague jo”, però anar acumulant deute.

Com a regidor, i des de la humilitat, lamente, lamentem tot el Govern Municipal, no haver pogut realitzar abans tots aquests projectes. Però hem de congratular-nos perquè per fi els podem executar, gràcies a la política econòmica que hem disposat en aquesta legislatura. Gràcies a la gestió seriosa, equilibrada; sense oblidar que primer als ciutadans i després la resta.

Gorga celebra les festes de Sant Blai

pa beneit gorgaGorga es prepara per a celebrar a partir de demà divendres les festes en honor al seu patró, Sant Blai.

Al llarg del cap de setmana es podrà gaudir de xocolatada, processó i molta música. Però sense dubte, un dels actes més curiosos és el del pa beneït, en la que els veïns i festers porten pans d’entre 6 i 8 quilos a l’església per què siguen beneïts, i després el comparteixen entre tots.

Les festes arranquen divendres amb un sopar popular al Bar dels Vells, i després, passada la mitjanit, hi haurà discomòbil i la tradicional foguera a la Casa de la Cultura.

Dissabte hi haurà xocolatada popular i “l’enfarinà”, i per la nit discomòbil. Per als més valents, en acabar la discomóbil els espera una rostida.

Ja diumenge és el dia gran. A partir del migdia, diversos veïns i els festers (els joves que enguany han complit 18 anys) comencen una particular cercavila. Porten al cap tables amb pans de grans dimensions, d’entre 6 i 8 quilos, adornats amb sucre, i els porten a l’església, on seran beneïts. Ja en l’església, a les 12:30, hi haurà missa major en honor, i es besarà la relíquia. Per ultim, els festers d’enguany (Irene Monllor, Alejandro Calbo, Enrique Lloret i Antonio Boronat) repartiran el pa beneït entre tots els veïns.

Les festes finalitzen diumenge de vesprada amb la processó en honor a Sant Blai, a partir de les 18 hores.

INTENSA AGENDA DE RAFA CLIMENT ARREU DE LES COMARQUES DE SUD

rafa

El candidat a cap de llista per la circumscripció d’Alacant Rafa Climent ha portat en les darreres setmanes, una intensa agenda d’actes arreu de les comarques del sud del País Valencià.

Petrer, Benissa, Altea, Finestrat, Ibi, Novelda, Elx, Alcoi, Ondara, Pedreguer, San Joan, La Nucia, El Campello, Agost, Alacant han estat els diferents punts on Rafa Climent ha compartit amb ciutadans i ciutadanes les preocupacions i necessitats. La necessitat de fer un canvi real, d’apropar la política a la gent, de que els polítics siguen vertaderes eines útils per solucionar els problemes de la gent i no per crear-ne de nous.

Junt a altres candidats a les primàries de Compromís i amb un programa comú, Rafa Climent ha defensat els seus propòsits i les seues prioritats. Extrapolar el bon fer i la gestió que s’ha fet els darrers anys a Muro ara també a les Corts Valencianes ha estat una de les propostes de Climent. També ha ressaltat l’alcalde de Muro que cal tornar la dignitat a totes les valencianes i tots els valencians, i que per això, el primer que s’hauria de fer, es dignificar a les víctimes del metro de València. Una auditoria a tots els nivells (econòmic, social, medioambiental), la planificació i priorització d’accions a curt, mig i llarg termini en educació, serveis socials, sanitat, teixit productiu, investigació, pla de xoc contra la desigualtat i la pobresa, han estat algunes de les propostes plantejades si és ell la persona triada per encapçalar la llista de Compromís per la circumscripció d’Alacant. El municipalisme, cal que entre de ple a les Corts Valencianes, al apropar la política a la ciutadania i cal que totes les ciutadanes i tots els ciutadans siguen actor i actrius principals del canvi al País Valencià.

Cal recordar que totes les persones inscrites podran votar per internet fins el dia 30 de gener, o presencialment el dissabte 31 als diferents punts que els col·lectius de Compromís han habilitat per a l’ocasió.

La Costa Blanca se refuerza en la red para captar a nuevos clientes en Fitur

Fitur-2El Patronato Provincial Costa Blanca, organismo autónomo de la Diputación de Alicante, se lanza en Fitur, que arranca hoy, a la «captura» del turista internacional reforzando su promoción online, según avanzan fuentes de la corporación provincial. Esta nueva edición de la Feria Internacional de Turismo (Fitur), la trigésimo quinta, se celebrará hasta el domingo y se inicia hoy con un completo calendario de presentaciones y actividades paralelas por parte del Patronato.

Este año, como novedad, el Patronato Provincial Costa Blanca contará con un total de 28 informadores turísticos, apostará por la promoción online y reforzará el turismo de interior.

Las 141 localidades de la provincia coparán el protagonismo en la primera jornada de este certamen que, bajo el paraguas Costa Blanca, presentarán sus numerosas propuestas turísticas, culturales, gastronómicas o deportivas. Además, el Patronato ofrecerá una atención personalizada, tanto a los profesionales como al público en general, mediante un grupo de informadores municipales que, uniformados con una camisa blanca en la que se especifica el nombre de su municipio, atenderá las solicitudes, dando una imagen de unidad y equipo, pero respetando la identidad de la población a la que representan.

Mañana jueves, el Patronato presentará el Plan de Marketing 2015 de la provincia de Alicante, en el que la apuesta por las nuevas tecnologías adquiere un protagonismo especial, redoblando los esfuerzos en las campañas online, con el objetivo de mejorar el posicionamiento de la marca Costa Blanca. En este sentido, el organismo continuará con su estrategia de profesionalización del producto y difundirá su vídeo promocional en castellano, subtitulado en inglés.

El espacio expositor del Patronato de Turismo en Fitur 2015, de 180 metros cuadrados, estará ubicado en el pabellón 7, dentro del espacio de la Comunitat.

Una gran pantalla desde la que se proyectarán vídeos y fotografías de la Costa Blanca y con la que se llevarán a cabo distintos juegos y actividades de realidad aumentada con el público asistente, un punto interactivo de atención al visitante y un gran dispensador de folletos serán algunos de los atractivos con los que contará esta zona.

“Show cookings” en directo

Durante los cinco días que dura el certamen, diversos municipios desarrollarán presentaciones de la oferta turística, cultural, gastronómica, deportiva y festiva de sus localidades. También realizarán ‘show cookings’ para mostrar sus platos típicos y llevarán a cabo actividades, representaciones teatrales, actuaciones y desfiles.

La acción promocional de la Costa Blanca está justificado. No en balde, el gasto de los turistas extranjeros en la Comunitat Valenciana ha ascendido a 5.388 millones de euros en 2014, el 3,4 % más que el año anterior, según la encuesta de gasto turístico (Egatur) difundida por el Instituto de Estudios Turísticos.

Reino Unido continúa siendo el mercado que más volumen de gasto generara, con un total de 1.537 millones de euros, ha destacado la Generalitat. Los principales mercados extranjeros que han contribuido al incremento del gasto turístico en 2014 son Francia, que registra una subida del 16,7 %; Alemania, que aumenta un 24,1 %; Italia, con un aumento del gasto del 5,4 %; y Bélgica, que lo ha incrementado un 9 %. Por su parte, Rusia acumula un incremento del 23,9 %. La encuesta muestra que el gasto medio del turista que visita la Comunitat Valenciana asciende a 864 euros y el gasto medio diario, a 78, un 3,1 % más que en 2013. La Generalitat dice que estos datos son acordes a los publicados la semana pasada.

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, nou projecte de l’obra social de l’entitat

DSC_0298El Centre Cultural Caixa Ontinyent ha acollit la presentació de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, un projecte impulsat i gestionat per l’Associació AD LIBITUM.

En realitat, l’Orquestra va nàixer l’any 2000, i ha cobert fins hui un cicle important, en el que ha contribuït a consolidar una formació de qualitat en estes comarques de tan llarga tradició musical. A partir de 2015, Caixa Ontinyent assumix la seua esponsorització a fi d’impulsar-la i potenciar la seua capacitat. Així, l’Orquestra, que continuarà baix la direcció de Saül Gómez, passarà de 47 a 60 músics, revitalitzarà el projecte formatiu que porta associat, disposarà d’un més ampli repertori i podrà oferir un nombre més gran de concerts.

El President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha insistit en el caràcter formatiu i educatiu del projecte, “no pretenem tindre una orquestra professional sinó oferir als nostres jóvens l’oportunitat que mostren el seu potencial actuant junt amb professionals de primera línia en una orquestra simfònica de gran qualitat, única i referent en les nostres comarques”.

Per la seua banda, des d’AD LIBITUM, els seus representants Lluís Muñoz i Toni Revert destacaven el seu agraïment a Caixa Ontinyent per “haver confiat en este projecte que contribuïx a la formació de molts jóvens músics alhora que ens ajuda a consolidar la nostra ciutat d’Ontinyent com un pol d’atracció cultural de les nostres comarques centrals”. Toni Revert afegia “no volem oblidar-nos de les xicotetes i mitjanes empreses i dels abonats particulars que cada any recolzen este projecte, així com de l’empresa ATRIVM que tant ens ha ajudat des de fa 15 anys i que continuarà col·laborant activament”.