Les inversions en matèria de benestar social marquen el Pressupost de Cocentaina

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Cocentaina va presentar, a finals de la setmana passada, les línies principals que regiran el Pressupost Municipal per a aquest 2016. El regidor socialista d’Hisenda Marcos Más »

Detenidos siete presuntos yihadistas

La Policía ha detenido a 7 presuntos integrantes de una célula que enviaba material logístico como armas a las principales organizaciones terroristas que operan en Irak y Siria, mediante contenedores que embarcaban Más »

Muro celebra la II Trobada de Sacaires i Tarotaires del País Valencià

El dia 13 de febrer La Xafigà, amb la coordinació de l’Escola de Música Tradicional de La Xafigà i el nostre professor de les especialitats Eduard Navarro, organitzem la 2ª Trobada de Más »

 

EL QUE VOLEM SABER 8 FEBRERO

En el programa de hoy lunes 8 de febrero hablamos de:

*Detenidos siete presuntos yihadistas.

*Valoraciones Carnestoltes de Muro.

*Especial Agenda Cultural: Actividades de Muro y comarca.

*Deportes: Resultados fin de semana.

Compromís proposa mancomunar el servei de recollida d’animals

12366392_10207003543945340_8027450726256436673_nCompromís ha posat damunt de la taula la possibilitat de mancomunar el servei de recollida d’animals. La formació valencianista presentarà mocions en els ajuntaments de de la comarca perquè s’engeguen durant aquest any els tràmits tècnics i administratius necessaris per tal de fer possible el servei mancomunat de recollida d’animals abandonats.

El portaveu comarcal de Compromís, Pep Jordà, ha explicat que “amb el pas del temps, la societat ha anat evolucionant cap a postures cada vegada més respectuoses amb el tracte digne, la protecció i la defensa dels animals. I les institucions públiques han de caminar decididament en la mateixa direcció”.

Des de Compromís recorden que l’Administració Local ostenta les competències sobre recollida d’animals abandonats en els termes de la legislació estatal i autonòmica i davant la situació en què es troben les instal•lacions de l’Alberg Caní Municipal d’Alcoi, al màxim de la capacitat permesa per la Conselleria per a eixe Nucli Zoològic, i atenent a l’actual increment en el nombre d’animals que dificultarà futurs convenis entre ajuntaments i la Sociedad Protectora de Animales y Ambiental d’Ibi, des de la coalició expliquen que “han reflexionat al voltant de ferrealitat el servei mancomunat de recollida d’animals”.

“Aquest servei compliria amb la finalitat de vertebrar i cohesionar les nostres comarques mitjançant la cooperació entre les diferents localitats. A més a més tindria una tasca social i mediambiental oferint un servei de qualitat i abaratint costos econòmics per als diferents municipis així com la dotació de serveis, continguts i utilitats d’aquestes mancomunitats”, explica Pep Jordà.

Les inversions en matèria de benestar social marquen el Pressupost de Cocentaina

ayto cocentaina

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Cocentaina va presentar, a finals de la setmana passada, les línies principals que regiran el Pressupost Municipal per a aquest 2016. El regidor socialista d’Hisenda Marcos Castelló es van reunir amb la resta de portaveus dels grups amb representació municipal, així com representants de l’equip d’Intervenció del propi Ajuntament contestà.

Dins de les línies mestres d’aquest Pressupost destaquen les inversions en temes socials, com ara la partida de 500.000 euros (la més quantiosa) que anirà destinada al projecte d’habitatges socials. Aquesta inversió actuaria sobre tres vessants: la social, la millora del centre històric i el foment en l’ocupació per a la construcció dels habitatges. En aquesta mateixa línia trobem altres propostes com ara els 120.000 euros per al PEIS (Programa d’Emergència i Inversió Social), la dotació d’una partida econòmica per a la nova Regidoria d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència (encapçalada per l’alcaldessa Mireia Estepa), l’habilitació d’un ascensor a la FEPA per a millorar la seua accessibilitat i el manteniment dels convenis amb Càrites, entre altres assumptes.

Igualment, també trobem importants inversions en temes de Promoció Econòmica, enfocades a l’ajuda de l’emprenedorisme, el foment de la contractació, l’impuls del comerç al centre històric, les rehabilitacions de façanes i cobertes així com la dinamització del Mercat Municipal. Al mateix temps, les parts proporcionals per al taller de treball i el Pla Ocupacional actual.

Altra de les inversions destacades és la destinada a la redacció del projecte de reconversió del Camp de la Via, com ja es va anunciar, amb la conformitat de la resta de grups polítics. La intenció és que estiga tot enllestit i es puga portar a efecte com a prioritat dins del romanent positiu del 2015. D’igual manera, es crearà una partida en Joventut per a premiar els millors expedients acadèmics, un projecte treballat conjuntament amb la Universitat d’Alacant i la Universitat Politècnica de València. I es farà front, en Educació, al segon pagament d’ajudes en els llibres de text de la Xarxa Llibres.

Marcos Castelló, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cocentaina, ha volgut destacar el compromís de l’equip de Govern amb totes aquelles qüestions relacionades amb el benestar social i la promoció econòmica, tot destacant que “seguim optimitzant recursos per poder fer front a la situació de dificultat actual, sent realistes i prudents, però sense deixar de fer inversions i millorant la vida dels nostres veïns i veïnes i les infraestructures del nostre poble”.

Per últim, cal destacar altres aspectes també importants d’aquest Pressupost: Es mantenen les partides de Fira, Festes, Pedanies, Turisme, Participació Ciutadana entre altres, es creen unes ajudes per als regants del Real Blanc, s’aposta de nou pel certamen musical ‘Sent-me’, es crea una partida per adequar un espai de co-working a una de les plantes superiors de l’edifici del Mercat, una forta inversió per millorar l’equipament tècnic de Ràdio Cocentaina…

Per la part referent als ingressos, cal destacar que es mantindrien les previsions actuals, fins i tot la rebaixa de l’IBI en un 10% finalitzada la imposició del Govern Central durants aquest últims 4 anys. Sí que serà necessari, per fer front a les fortes inversions plantejades, recòrrer a un préstec de 300.000 euros. Tot i així, quan finalitze l’any 2016 el nivell d’endeutament del poble de Cocentaina estarà per davall dels nivells actuals.

“És un Pressupost raonable que atén les necessitats més urgents i ho fa amb garanties de poder complir-les, sense desatendre altres necessitats del dia a dia. Esperem que la resta de grups el valoren com mereix i comptem amb la col•laboració de tots i totes per seguir avançant”, concloïa Marcos Castelló.

Detenidos siete presuntos yihadistas

islam

La Policía ha detenido a 7 presuntos integrantes de una célula que enviaba material logístico como armas a las principales organizaciones terroristas que operan en Irak y Siria, mediante contenedores que embarcaban en diferentes puertos españoles disimulados como ayuda humanitaria.

Con esta operación, que se ha desarrollado en diferentes localidades de las provincias de Alicante y Valencia así como en la ciudad autónoma de Ceuta, la Policía Nacional ha conseguido desmantelar esta célula internacional dedicada además a la financiación y al blanqueo de capitales, según ha informado hoy el Ministerio del Interior.

Entre los arrestados hay cinco españoles de origen sirio, jordano y marroquí, y dos extranjeros residentes, de nacionalidades siria y marroquí.

Las detenciones se han practicado en las localidades alicantinas de Crevillente, L’Alquería D’Asnar, Muro d’Alcoi, Alcoy y Alicante, así como en Ontinyent (Valencia) y en Ceuta.

En total se han efectuado doce entradas y registros en los domicilios de los detenidos, así como en los locales y naves donde desarrollaban sus negocios ilícitos.

La operación policial se ha desarrollado bajo la dirección del juez de la Audiencia Nacional Eloy Velasco y en coordinación con la Fiscalía de la Audiencia Nacional.

L’Àrea de Salut i l’Ajuntament d’Alcoi intensifiquen la seua col.laboració

alcoiL’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, es va reunir amb la nova directora de l’Àrea de Salut, Roser Falip, nomenament que ha aparegut hui mateix al DOCV amb la presència de la regidora de Salut, Aroa Mira.

La trobada va servir per la presentació oficial del nou càrrec de la Generalitat Valenciana així com per intensificar la feina que ja s’ha estat fent des de l’estiu passat.

L’Ajuntament va traslladar a la nova cap, el programes municipals, especialment el programa APEGO per a implicar també a l’àrea de salut en una iniciativa pionera en molts sentits.

D’altra banda, també es van comentar temes pendents de l’anterior Govern, com la necessitat d’una infermera per al Tomás Llácer i es va acordar augmentar la coordinació en tots aquells temes que afecten directament a la ciutat reivindicant-los de manera conjunta.

Posteriorment a aquesta reunió, la regidora de Salut, Aroa Mira també va tenir estar treballant amb el Director de l’Hospital Verge dels Lliris, José Manuel Moltó, per avaluar les activitats que ja s’han realitzat de manera conjunta a les últimes setmanes i acabar d’ultimar les noves iniciatives per als propers mesos.

Recentment, el Govern Municipal i l’Hospital van col•laborar en la realització de la jornada d’Infermeria Cardiològica a l’Àgora i per, al mes que ve, ja hi ha preparada una nova jornada sobre càncer. Es treballa també en una nova e interessant iniciativa per a finals de maig entre l’Ajuntament i l’Àrea de Salut d’Alcoi amb diverses activitats.

Ultraduatlón Mancomunitat

IMG_9071El ULTRADUATLÓN MAC tendrá lugar durante los días 27 y 28 de febrero. Las diferentes modalidades recorrerán algunos municipios de la “Mancomunitat de l’Alcoià y El Comtat” en esta cita del DEPORTE PARA TOD@S, en un fin de semana único y hasta ahora nunca visto en el sector.

Será un macroevento deportivo que englobará pruebas para TODOS LOS PÚBLICOS en el ámbito del duatlón. Tanto para menores de edad con el DUATLÓN ESCOLAR, como para adultos en diferentes modalidades como la CRONOESCALADA ELIMINATOR a nivel popular, el DUATLÓN OLÍMPICO y el ULTRADUATLÓN (el más duro de España) para un rendimiento superior. Además, incluirá unas JORNADAS TÉCNICAS con ponentes profesionales del deporte, gratuitas y de libre acceso para todo el mundo.

Infórmate sobre el programa de actividades, reglamentos, precios, recorridos… en www.ultraduatlonmac.com