PRESENTADA LA 10K ALCOY

El 10K Alcoy que se disputará el 7 de junio dentro de las actividades del “Esport en 3D” tendrá este año como novedad la participación de senderistas junto a corredores, es decir, Más »

LA PRESENTACIÓN DE CARGOS ENCIENDE LA FIESTA EN MURO

Muro vivirá un fin de semana lleno de actos festeros que servirán para iniciar la cuenta atrás para los días grandes de los Moros y Cristianos. El sábado, a las 20 horas, Más »

LOS ACTOS DE SEMANA SANTA ECHAN A ANDAR EN MURO

La Semana Santa 2015 ha sido presentada con una serie de actos que se extenderán desde el sábado 28 de marzo hasta el 5 de abril. El sábado 28, a las 18.30 Más »

 

PRESENTADA LA 10K ALCOY

10k

El 10K Alcoy que se disputará el 7 de junio dentro de las actividades del “Esport en 3D” tendrá este año como novedad la participación de senderistas junto a corredores, es decir, habrá una prueba para quienes quieran cubrir la distancia corriendo, y otra para los que la hagan caminando.

Con el plazo de inscripción recién abierto son cerca de un centenar ya los inscritos y se espera superar los 800 de la edición anterior. Se trata de una prueba más orientada la familia, al corredor popular, aunque también esté la parte puramente competitiva.

El recorrido será por la Via Verda con cinco kilómetros con desnivel positivo del 3% y los mismos cinco kilómetros de vuelta en un paraje incomparable como es el parque natural de la Font Roja.

La otra novedad de la edición de este año es que se ubicarán dos puntos de avituallamiento en los kilómetros 3 y 5 además de en la llegada. También empezará media hora antes, 9’30 horas, para combatir el calor de esos días.

LA PRESENTACIÓN DE CARGOS ENCIENDE LA FIESTA EN MURO

fiestas

Muro vivirá un fin de semana lleno de actos festeros que servirán para iniciar la cuenta atrás para los días grandes de los Moros y Cristianos.

El sábado, a las 20 horas, tendrá lugar la presentación de las personas que desempeñarán el cargo de capitán, abanderado y embajador en ambos bandos, así como de  l’Angelet. Además, el público conocerá el cartel de Fiestas, y la revista. La cita será en el Centro Cultural Polivalente.

ACTOS FESTEROS 2015

Con la celebración de la presentación de cargos, Muro inicia la cuenta atrás para sus Moros y Cristianos. La Junta de Fiestas ha dado a conocer el calendario festero 2015:

5 ABRIL 23H: “ENTRAETA DE PASQUA”

12 ABRIL 12H: “LA PUBLICÀ”

18 ABRIL 14H: “PAELLA GIGANTE”

2 MAYO 19H: “CONCIERTO MÚSICA FESTERA”

2 MAYO 23H: “ENTRAETA OFICIAL”

DEL 4 AL 7 MAYO: “SEMANA GRANDE”

8 MAYO 20H: “LA VESPRA”

DEL 9 AL 12 MAYO: “FIESTAS”

16-17 MAYO: “LA PUJÀ”

 

Ovidi Montllor, un obrer de la paraula

OvidiMontllorunobrerLa Biblioteca Municipal Francesc de Paula Momblanch tornarà a acollir una presentació d’un llibre dins dels Dijous Literaris. En aquesta ocasió, es presentarà l’últim llibre de Jordi Tormo “Ovidi Montllor, un obrer de la paraula”.

Aquesta nova cita amb la literatura de la comarca de El Comtat serà demà dijous 26 de març a les 20.30 hores i comptarà amb la presència de l’autor del llibre, i la presentació a càrrec de Pau Grau.

20 anys després de la mort del cantautor alcoià encara ens queden coses d’ell per descobrir. Així es veu a l’últim llibre de Jordi Tormo, on destaca la faceta de poeta de l’Ovidi i rescata més de 400 dels seus poemes, alguns d’ells inèdits.

L’Ajuntament d’Alcoi se suma al dol per l’accident aeri dels Alps

ajuntL’Ajuntament d’Alcoi se suma al dol per la catàstrofe aèria del vol de Germanwings estavellat als Alps francesos, amb tres dies de dol en què les banderes de la casa consistorial onejaran a mitja asta.

A més, s’ha convocat per a les 12 hores de hui dimecres una concentració a la Plaça d’Espanya en què es guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’accident.

L’Ajuntament d’Alcoi, en nom de tots els veïns i veïnes, vol expressar així el seu condol i respecte cap a les vides humanes truncades per la catàstrofe, i la seua solidaritat i ànim als familiars i persones properes.

Cocentaina demana una subvenció per l’adaptació d’una nova zona de jocs infantils i els serveis del parc del Ferrocarril per a les persones amb mobilitat reduïda

150324 ADEQUACIO DISCAPACITATS ASEOS PARC FERROCARRIL - ZONA INFANTIL 2L’Ajuntament de Cocentaina, a través de l’àrea d’Obres i Serveis, ha aprovat recentment la sol·licitut d’una nova subvenció a la Conselleria de Benestar Social, dins de la convocatoria d’ajudes per a l’el·liminació de barreres arquitectóniques, el projecte presentat per aquesta convocatoria de subvenció és l’adaptació d’una nova zona de jocs infantils i la dels serveis del parc de l’avinguda del Ferrocarril per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda a Cocentaina.

Segons el regidor d’Obres i Serveis Marcos Castelló, amb aquest nou projecte que esperen que es subvencionen, el que es pretén és adequar una nova zona infantil del parc de l’Avinguda del Ferrocarril dotant-la de jocs amb mobiliari adaptat i col·locant paviment de seguretat a força de cautxú, per a salvar caigudes en aquesta àrea, aquesta nova zona estaria a continuació de les que ja existeixen. També es procediria a l’adaptació tant interior com exterior dels serveis públics existents en el parc, un per a  dones i altre per a homes, amb la creació també de noves rampes d’accés als mateixos.

Aquests treballs han estat pressupostats en 33.679,42 euros per els serveis tècnics municipals, i farien que el parc del ferrocarril estigués totalment adaptat per a persones amb movilitat reduïda.

Cal recordar que, en aquesta mateixa línia d’eliminació de barreres arquitectòniques al municipi, l’Ajuntament contestà ha previst 40.000 euros del Pressupost Municipal de 2015 per a l’habilitació d’un ascensor a l’edifici de l’antic institut (actual alberg municipal i FPA Beniassent), per a donar accesibilitat en les mateixes condicions a totes les persones. A més, es segueix treballant de forma coordinada amb les entitats de dependents i discapacitats donant com a resultat l’apertura d’un espai web des d’on es poden consultar ràpidament les places d’aparcament disponibles a tot el municipi per a persones amb discapacitat. Per últim, Marcos Castelló avança que es seguirà treballant en l’eliminació de les diferents barreres arquitectóniques que existeixen “en la manera que els nostres recursos i temps ens o permeteixen, i sempre de la mà de les diferents associacions implicades. En casos puntuals de no trobar-se solució, ja que a vegades són molt complexes o inviables, sempre intentarem oferir vies alternatives de pas per a fer entre tots que el nostre poble siga dia a dia millor”.

Rafael Montava Molina candidato popular a la alcaldía de Cocentaina

rafael (1)El comité electoral provincial del Partido Popular celebrado ayer viernes en Alicante, ratificó la propuesta de las Agrupaciones Locales trasladada días atrás con la designación, entre otros, de Rafael Montava como candidato a la alcaldía de Cocentaina, formalizando así el apoyo a los Populares Contestanos.

Rafael Montava Molina de 58 años, empleado en administración y dirección de empresa, casado y padre de dos hijos, quién ha presidido “Radio Cocentaina” en los últimos dos años y actual concejal, se convierte en la apuesta del PP contestano para alcanzar la Alcaldía de Cocentaina un “valor seguro, para ganar el futuro en la capital del Comtat”, afirman los populares.

Situándose al frente de un proyecto político de centro, renovador y reformista, cercano a las personas, que llevará al partido popular al gobierno de la Villa Condal en las próximas elecciones municipales del 24 de Mayo.

Rafael Montava acepta el reto ilusionado, agradeciendo la confianza depositada en su persona “es un honor y una responsabilidad poder representar a mi Partido, pero más lo es, trabajar por el presente y futuro de Cocentaina, y de todos y cada uno de los que viven y trabajan en ella. Escuchando a las personas y procurando por ellas. En estos momentos difíciles y complicados, los ciudadanos de Cocentaina necesitan de un equipo de gente del pueblo, unido, preparado, con experiencia en la gestión e ilusionado, con ganas de trabajar por Cocentaina y su gente, que anteponga sus necesidades a cualquier interés partidista. Soy contestano hasta la médula y me siento orgulloso de serlo. Quiero lo mejor para mis vecinos. Quiero lo mejor para mi pueblo, afrontando esta designación con toda la ilusión”.