Comencen les jornades “Cocentaina cap a la Sostenibilitat”

Cocentaina inicia una sèrie d’activitats al voltant de la mobilitat i el canvi climàtic. Amb les jornades “Cocentaina cap a la Sostenibilitat” es pretén conscienciar de la situació que vivim i com Más »

L’Alqueria en Festes

El poble de l’Alqueria celebra del 23 al 26 de setembres les seues Festes Majors en honor a Sant Miquel Arcàngel. Repasem el programa d’actes: DIVENDRES 23 DE SETEMBRE Al migdia, VOLTEIG Más »

Versus llega a Muro

El próximo sábado 24 de septiembre, a las 19.30 horas, el Centro Cultural de Muro acogerá la representación de la obra teatral Versus, un texto de José Pascual Abellán que pone en Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (23 SETEMBRE)

El poble de l’Alqueria està en Festes. El seu alcalde, Jaume Pascual, ens informa del programa d’actes.

L’Ajuntament de Cocentaina organitza les jornades “Cocentaina cap a la Sostenibilitat”. Saúl Botella, regidor de Medi Ambient, ens informa de les activitats previstes per al cap de setmana.

Comencen les jornades “Cocentaina cap a la Sostenibilitat”

sosteni-cocnet

Cocentaina inicia una sèrie d’activitats al voltant de la mobilitat i el canvi climàtic. Amb les jornades “Cocentaina cap a la Sostenibilitat” es pretén conscienciar de la situació que vivim i com poder arribar a “zero emissions”.

Un dels sectors amb major responsabilitat en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle és el sector del transport. Com a conseqüència d’això, una de les principals línies de lluita contra les emissions que genera aquest sector és la potenciació de l’ús del vehicle elèctric, més encara quan el tant per cent de la contribució de les energies renovables en la generació d’energia elèctrica és cada vegada més gran. Es promou l’ús de la bicicleta i l’adaptació d’un entorn més accessible, així com l’adopció de petits gestos que podem anar introduint en el dia a dia, i que ens acosten a tenir una Cocentaina més sostenible.

Divendres 23 de setembre: A les 18.30 hores “Descobrim barreres”. Lloc: Mikonos.

Dissabte 24 de setembre: “Dia de la Mobilitat”. Lloc: Passeig i C/Miguel Crevea. De 10 a 14 hores, i de 17 a 20 hores tindrem diverses activitats  de seguritat vial infantil i exhibicions d’esports adaptats. A les 19 hores Taller coneiximent quiròpters i fabricació de caixes refugi per rates penades. Lloc: Aparcament Decathlon Cocentaina

Diumenge 25 de setembre: “Amb bici per la via verda”. Eixida desde el Parc del Ferrocarril a les 9 hores.

L’Alqueria en Festes

alqueria-festes

El poble de l’Alqueria celebra del 23 al 26 de setembres les seues Festes Majors en honor a Sant Miquel Arcàngel. Repasem el programa d’actes:

DIVENDRES 23 DE SETEMBRE

Al migdia, VOLTEIG DE CAMPANES

18H. PARTIDES DE PILOTA VALENCIANA

21H. VOLTEIG DE CAMPANES, encesa de la traca i a continuació CERCAVILA

1H. Ball a càrrec de l’Orquestra MONTECARLO

DISSABTE 24 DE SETEMBRE

10H. VOLTEIG DE CAMPANES i a continuació DIANA

12H. SOLEMNE MISSA a SANT FRANCESC DE PAULA seguida d’una CERCAVILA

18.30H. ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS

24H. Ball a càrrec de SANTI BERTOMEU I PLAN B DJ

DIUMENGE 25 DE SETEMBRE

10H. VOLTEIG DE CAMPANES i a continuació CERCAVILA

11.45H. OFRENA DE FLORS a SANT MIQUEL ARCÀNGEL

12H. SOLEMNE MISSA MAJOR

13H. PROCESSÓ en honor al patró SANT MIQUEL ARCÀNGEL

14H. CERCAVILA i MASCLETADA

19H. PASSEIG a càrrec de la Filà VERDUGOS. En acabar CASTELL DE FOCS

22H. BARBACOA POPULAR amenitzat per la Xaranga LA KRIPTONITA amb CONCURS DE DISFRESSES

DILLUNS 26 DE SETEMBRE

10H. VOLTEIG DE CAMPANES

11H. GRAN FIRA per als xiquets a la plaça del País Valencià

12H. SOLEMNE MISSA en honor a SANT RAMON NONAT

14H. PAELLES per a tots a la plaça del País Valencià

18H. XOCOLATADA

L’espai comercial de la Fira de Tots Sants arriba al 100% de capacitat

expositors-nnttTot i que encara falta més d’un mes per al començament de la Fira de Tots Sants de Cocentaina, el certamen ja ha completat l’aforament disponible al seu espai comercial. Ara mateixa, segons el Departament de Fira, la capacitat ja està al 100% al llarg dels 130.000 metres quadrats destinats a l’activitat comercial, com ja ha ocorregut en edicions anteriors.

En aquest 2016 la superfície total destinada als diferents sectors d’exposició és pràcticament la mateixa que en l’edició anterior, amb un lleuger increment al sector turístic, el qual augmenta la seua presència (fins a abastar els 1.725 metres quadrats) per tal de facilitar a les localitats veïnes i als consorcis o patronats promocionar les seues respectives ofertes turístiques.

Pel que fa a tipologies d’empreses, en aquesta 670a Fira de Cocentaina s’ha apostat fermament per la qualitat d’aquestes. S’ha fomentat l’arribada de noves empreses agrícoles de la província d’Alacant amb les últimes novetats pel que fa a maquinària, una major oferta en automoció amb majors espais d’exposició i també la participació d’indústries que treballen amb productes d’alta qualitat dins del camp de l’alimentació (productes amb Denominació d’Origen, com les bodegues de Vins de Xaló, el consell del Nispro de Callosa d’en Sarrià, els Torrons de Xixona indústries agroalimentàries amb productes de dolços típics del nord de la península…).

En la mateixa línia, s’ha aconseguit atreure fins a l’espai comercial del Passeig del Comtat a tot un grup d’estands que ofereixen productes nous amb un elevat component innovador (tractament de plagues, educació, nous sistemes de descans i salut, mugroneres de cera d’abella…), demostrant així el compromís de la Fira de Cocentaina amb les noves apostes dels emprenedors i amb els nous productes fruits de la investigació de les tecnologies.

Per últim, destacar un dels atractius que més adeptes està aconseguint i que més ha sorprés durant les últimes edicions. Es tracta de l’espai destinat a les noves tecnologies. Recordem que ja l’any passat les impressores 3D i els robots van triomfar entre tot tipus de visitant. Una persona podia fer una figura de si mateixa a tamany reduït o controlar un dispositiu electrònic com ara un dron. En aquest 2016 es repetirà la mateixa fórmula, i es seguirà dotant d’espai i recursos a aquesta nova via d’investigació i coneixement, tot acompanyat de les últimes novetats per als més joves, amb mostres i competicions de videojocs de la mà de la multinacional Microsoft.

EL QUE VOLEM SABER (22 SETEMBRE)

Retransmissió del ple extraordinari de l’Ajuntament de Muro.

La apertura del Palau en festivos condición para el crecimiento turístico

montavaEl Grup Popular de Cocentaina ha pedido formalmente que el Palau este abierto durante los festivos para atraer, así, a más turismo a la localidad. Según los populares, Cocentaina sufre de un déficit turístico incomprensible y es necesario potenciarlo con medidas que ya han demostrado ser útiles en muchas otras localidades.

Según la formación, la iniciativa no solo atraerá al turismo sino que además ayudará a mantener vivas nuestras obras más emblemáticas. Según el portavoz popular Rafa Montava “no tiene sentido que nos preguntemos porque los turistas no visitan obras tan impresionantes como el Palau cuando lo cerramos durante los periodos festivos, es absolutamente incomprensible que el gobierno municipal no haya sopesado los beneficios que para la hostelería y el comercio supondrían su apertura”.