Muro amplia les seues instal.lacions esportives

El Poliesportiu Municipal de Muro està d’enhorabona, ja que podrà comptar a partir d’ara amb dos noves instal·lacions per a la pràctica esportiva. Es tracta d’una pista de padel i una de Más »

Ja es poden votar les propostes finalistes dels Pressupostos Participatius Actius de Muro

La cinquena edició dels Pressupostos Participatius Actius de Muro entren en la seua última fase. A partir de hui i fins el 27 d’octubre ja es poden votar les propostes finalistes per Más »

Un ampli dispositiu vetlarà per la seguretat de la Fira de Tots Sants

Un ampli dispositiu d’efectius dels cossos i forces de seguretat, repartits en diversos torns i al llarg dels dos caps de setmana en què es realitzarà aquest any la Fira de Cocentaina, Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (15 OCTUBRE)

Activitats culturals a Muro per al cap de setmana.

 

Gaianes celebra la seua Fireta d’Estiu. Saoro Sendra, regidor de Cultura i Festes.

 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat commemora el Dia de la Dona Rural. Arnaldo Dueñas, gerent de la Manco.

Muro amplia les seues instal.lacions esportives

El Poliesportiu Municipal de Muro està d’enhorabona, ja que podrà comptar a partir d’ara amb dos noves instal·lacions per a la pràctica esportiva.

Es tracta d’una pista de padel i una de multiesport (amb la possibilitat de jugar a futbol i bàsquet), les quals amb un cost de 50.000 euros van a complementar l’ampla oferta esportiva que pretén donar la Regidoria d’Esports.

«Tenim que buscar la manera de fer més accessible l’esport a qualsevol sector de la població, pensant en la varietat de gustos i intentant assolir cada vegada més disciplines. Dia rere dia estem construint un poliesportiu millor, i això és algo que redundarà en la salut i el gaudi dels nostres esportistes», comentava el regidor d’Esports, Kike Pascual.

Cal assenyalar que la pista de padel era una demanda de la ciutadania dels Pressupostos Participatius, i que per a poder jugar s’haurà de contactar amb els responsables del Poliesportiu per poder canalitzar i formalitzar la petició.

La Manco commemora el Dia de la Dona Rural

El 15 d’octubre se celebra el Dia de la Dona Rural i la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, des del seu Departament d’Igualtat, ha proposat a les dones de les comarques compartir la seua saviesa amb un consell que donarien a les dones de hui en dia. Els consells s’han recopilat en un vídeo que la Mancomunitat ha llançat en xarxes socials, amb la participació de dones d’Agres, Alcosser, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Beniarrés, Benimarfull, Gaianes, Muro, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Gorga i Penàguila.

Molts dels missatges, que cada dona ha escrit de forma lliure i individual, fan referència a la llibertat de les dones per a decidir qui són i com viure la seua vida, així com a la necessitat de dedicar temps a una mateixa i cuidar-se, i la importància de fer-ho recolzant-se les unes en les altres.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat aprofita la commemoració d’aquesta jornada per a recordar el seu compromís amb la ciutadania dels municipis de menor població i, molt especialment, amb les dones del món rural. Dos de cada tres persones que abandonen els pobles són dones, fet que fa palesa la necessitat de seguir treballant per millorar la qualitat de vida de la ciutadania al món rural amb perspectiva de gènere.

Per tal de frenar el despoblament i l’envelliment de la població al món rural, cal prendre mesures encaminades a assolir la igualtat real de drets i oportunitats de les dones, propiciant que puguen desenvolupar-se tant professionalment com personalment als seus pobles; el seu paper és clau per a la supervivència dels nostres pobles.

Cocentaina acull l’exposició «Les oportunitats de l’edat: dones sàvies»

L’Ajuntament de Cocentaina va sol·licitar a l’Institut de les Dones l’exposició titulada «Les oportunitats de l’edat: dones sàvies» per a gaudir-la commemorant a totes les dones i especialment a les de més edat.

L’exposició es podrà visitar del 18 d’octubre al 2 de novembre al Centre Social Real Blanc, en horari de dilluns a divendres matins de 10 a 14 hores, vesprades de 17 a 19:30 hores.

És una iniciativa interactiva que posa de manifest la importància de la participació ciutadana i de les noves tecnologies al servei de la visibilització de les dones.

«Amb aquesta exposició es pretén sensibilitzar sobre el paper actiu que, dins de l’àmbit econòmic social i cultural, les dones majors de 60 anys exerceixen en la societat actual i propiciar l’autoestima d’aquest grup social i la solidaritat intergeneracional», ens explica la regidora de l’àrea, Mireia Estepa.

L’exposició «Les oportunitats de l’edat: dones sàvies», organitzada per l’Institut de les Dones, entitat que pertany al Ministeri d’Igualtat, sorgeix de la selecció de fotografies finalistes del concurs fotogràfic en línia fotoconcursoinmujer.com.

Aquest concurs es va realitzar amb la col·laboració de Cànon, en el marc de la celebració del 8 de març de 2011 Dia Internacional de les Dones i del Congrés de Dones Majors.

El Consell autoriza la firma de un convenio entre el Ivace y la UPV Alcoy para el fomento de actividades dentro de la Cátedra del Sector Textil

El Pleno del Consell ha autorizado la firma de un convenio de colaboración entre el Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial (Ivace) y el Campus de la UPV en Alcoy para el fomento de actividades incluidas en la Cátedra del Sector Textil.

El objetivo es la mejora de la competitividad y la modernización de las pequeñas y medianas empresas del sector textil mediante el impulso y apoyo al emprendimiento innovador.

A través de este convenio, el Ivace financiará actividades de I+D independiente, la inversión en equipamiento para la realización de estas actividades, el fomento de la formación para lograr personal cualificado en el sector y la difusión de los resultados de las investigaciones entre las empresas del sector.

El convenio, dotado con un presupuesto de 30.000 euros, tiene una duración anual y entra en vigor al día siguiente de su firma.

EL QUE VOLEM SABER (14 OCTUBRE)

Kike Pascual, regidor de Participació Ciutadana, ens avança les propostes finalistes dels Pressupostos Participatius Actius de Muro.

 

Roda de premsa per a informar sobre el dispositiu de seguretat previst per a la celebració de la Fira de Tots Sants 2021 de Cocentaina.