OLTRA I CLIMENT OFRECEN SU APOYO A LAS EMPRESAS VALENCIANAS PRESENTES EN LA FERIA MUNDIAL DEL JUGUETE

La vicepresidenta del Consell y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Mónica Oltra y el conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafa Climent, se desplazan este martes, 28 de Más »

MURO IMPLANTA EL QUINTO CONTENEDOR PARA RESIDUOS ORGÁNICOS

El Ayuntamiento de Muro y FOVASA, empresa encargada de la recogida de residuos, pondrán en marcha una campaña para implantar en la localidad el denominado ‘quinto contenedor’. El depósito de color marrón Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (27 GENER)

Mónica Oltra i Rafa Climent ofereixen el seu suport a les empreses valencianes presents en la Fira Mundial del Joguet.

 

Muro CF – L’Olleria CF (3-2). Valoracions del tècnic del Muro, Cristian Ferrándiz.

 

Entrevista a Vicent Molina i Joan Elíes Pascual, regidors de Compromís per Muro

OLTRA I CLIMENT OFRECEN SU APOYO A LAS EMPRESAS VALENCIANAS PRESENTES EN LA FERIA MUNDIAL DEL JUGUETE

La vicepresidenta del Consell y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Mónica Oltra y el conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafa Climent, se desplazan este martes, 28 de enero, a Nuremberg para asistir a la Feria Mundial del Juguete.

La Spielwarenmesse 2020 es la feria internacional más importante para el sector juguetero, cita obligada para fabricantes y profesionales del sector, que incluye muñecas y peluches, artículos de modelismo, hobby, bricolage, entre otros, y se celebra en Nuremberg del 29 de enero al 2 de febrero de 2020.

En la presente edición, y como viene siendo tradicional, las empresas de la Comunitat Valenciana vuelven a copar la participación española en esta feria. Concretamente, exponen 128 empresas españolas, de las cuales 53 son de la Comunitat Valenciana. El total de las empresas participantes, de todo el mundo, alcanza las 2993 empresas.

Durante su visita a la Feria, la delegación del Consell, encabezada por la vicepresidenta y portavoz del Consell e integrada por el conseller de Economía Sostenible y la directora general de Internacionalización, María Dolores Parra, tendrá la oportunidad de celebrar una reunión con directivos de las empresas expositores así como realizar un itinerario con las empresas valencianas presentes en la feria.

Exportaciones sector

Las exportaciones de juguete de la Comunitat Valenciana en el periodo enero-noviembre de 2019 han alcanzado un valor de 190,4 millones de euros, lo que representa un incremento del 1% con respecto al mismo periodo del año anterior.

La Comunitat Valenciana se sitúa como la tercera comunidad autónoma más exportadora de estos productos, con un 11,3% de las exportaciones españolas de juguete.

Los principales destinos de las exportaciones de juguete de la Comunitat Valenciana son Portugal, con el 18,7%, seguido de Francia, con el 16,6%; Italia, con un 12%; Alemania, con un 10,6%, y Grecia, con un 8,6% del total.

COCENTAINA MOLT PRESENT EN FITUR 2020

El 22 i 23 de gener l’acaldessa contestana, Mireia Estepa, junt a la regidora de Fira, Eugenia Miguel, i el regidor de Turisme, Iván Jover, van estar presents en la Fira Internacional de Turisme a Madrid representant a la Vila Comtal.

Durant aquestos dies van tindre diverses reunions de treball amb els encarregats de Turisme de municipis com Tarragona o amb el director de Turisme de la Región de Murcia. A més, van mantindre reunions amb diferents empreses del sector turístic per tal d’estudiar algunes propostes per a la Fira, com la de redacció d’una pla d’accessibilitat per a aquest esdeveniment, per exemple. La regidora de Fira valora molt positivament els encontres, ja que «pots aprofundir en aquells aspectes que es poden millorar o modificar perquè aquestos projectes que volem dur endavant siguen factibles». Eugenia Miguel va ser també l’encarregada de representar a la Fira de Tots Sants en l’assemblea, que va tindre lloc en FITUR, de la Asociación de Ferias Españolas on Xavier Basáñez va tornar a ser elegit com a president.

A banda d’aquestes reunions el 23 de gener també es va presentar en l’estand del Patronat de Turisme de la província d’Alacant el vídeo promocional i la relació de visites guiades que tindran lloc a Cocentaina durant aquesta anualitat, així com l’obertura del refugi antiaeri i el torrejó i la nova web de turisme local. Iván Jover es mostra molt content amb el treball realitzat en FITUR i explica que «tenim molt de treball per davant i estem donant els passos adequats per a potenciar el turisme i posar-lo a l’altura que el nostre poble necessita».

Altrament, es va aprofitar la presència d’algunes autoritats, com Francesc Colomer secretari autonòmic de Turisme i Herick Campos director general de Turisme, a FITUR per a tancar algunes qüestions que definiran el conveni de finançament per a la Fira 2020. Mireia Estepa, va compartir alguns moments amb ells i, dintre de poc temps, mantindran una reunió per a tractar els trets específics del conveni, així com també amb els ministres Pedro Duque i Reyes Maroto i el president de la Generalitat Ximo Puig. L’alcaldessa explica que «han sigut dos dies de treball intens on s’hem dedicat a publicitar al màxim tots els atractius del nostre poble, a captar empreses que tenen alguna cosa interessants que pot fer que Cocentaina o els seus esdeveniments guanyen en qualitat i també hem aprofitat per a parlar d’aquells aspectes del govern local que ens preocupen i per a les quals necessitem el suport d’administracions superiors a la municipal. Ha sigut un FITUR intens i molt productiu, tornem a casa molt satisfets amb la feina realitzada».

LA MANCO PRESENTA LA PLATAFORMA PER AL TURISME DE NATURA 20Mils EN FITUR

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha participat en FITUR de la mà de Costa Blanca amb la presentació de la plataforma 20Mils, una plataforma en format web i aplicació mòbil que permet organitzar escapades o visites a l’Alcoià i el Comtat per a practicar turisme de natura, recollint l’oferta de rutes, establiments hostalers, allotjaments i punts d’interés turístic amb la finalitat d’unificar l’oferta turística de tots els municipis que conformen la Mancomunitat.

El gerent de la Mancomunitat Arnaldo Dueñas i el tècnic de Turisme Iñaki Ferrer han presentat la plataforma 20Mils en l’aparador turístic més important a nivell nacional i internacional. En la seua exposició han destacat les característiques de les comarques, que fan de l’Alcoià i el Comtat un territori idoni per a la pràctica de turisme actiu en un entorn natural incomparable.

En l’Alcoià i el Comtat, a més de dos Parcs Naturals de gran valor, com són la serra de Mariola i la Font Roja, es poden trobar 20 cims de més de mil metres, fet pel qual s’ha donat el nom de 20mils a la plataforma. En la pàgina web i l’aplicació de 20Mils, disponible per als sistemes operatius Android i iOS, es poden trobar rutes per a tots els gustos i nivells: rutes de senderisme, rutes de bicicleta de muntanya o BTT, rutes de cicloturisme per carretera i rutes per a realitzar en família. A més, pròximament també estaran disponibles rutes experiencials vinculades tant a la gastronomia i els productes agroalimentaris com al patrimoni industrial i cultural, trets d’especial interés per als visitants que s’han volgut destacat a la presentació realitzada a Madrid.

L’objectiu és atraure visitants interessats en el turisme sostenible, oferint rutes per a gaudir de la natura, però també destacant i recolzant els establiments que disposen de productes de proximitat i comoditats per als ciclistes. Per tal d’assolir aquest objectiu s’ha aprofitat l’esdeveniment per a realitzar una sèrie de reunions i col·laboracions amb entitats vinculades amb el món dels esports en la natura, així com amb associacions i empresaris del sector del turisme.

El funcionament de la plataforma és molt senzill i totes les funcionalitats estan disponibles tant en l’aplicació per a mòbil com en la versió web. L’usuari es registra i disposa d’una motxilla on afegir les activitats que vol realitzar durant el seu viatge, escollint el dia i l’hora en què realitzarà les activitats i afegint si així ho desitja llocs d’interés a visitar, establiments on menjar i allotjament. D’aquesta forma, es pot organitzar íntegrament la visita a les comarques emprant un mateix punt d’informació.

RAFA CLIMENT: «HEMOS CUMPLIDO EL OBJETIVO DE RECUPERAR BABYKID&FIMI PARA FERIA VALENCIA»

El conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafa Climent, ha inaugurado la 89 edición de BabyKid & Fimi, la mayor oferta expositiva del universo de la infancia que abre sus puertas en Feria Valencia.

Rafa Climent se ha mostrado muy satisfecho «tras conseguir que un certamen como el Salón Internacional de Moda Infantil y Juvenil vuelva a nuestro territorio tras celebrarse 6 años en Madrid y que lo haga reforzado por su gran prestigio y por el apoyo prestado desde el Consell».

Este nuevo proyecto se configura como una una cita multidisciplinar y punto de encuentro para profesionales del mundo infantil, en un nuevo proyecto liderado por Asepri y Feria Valencia.

El conseller ha indicado que, en la presente edición y a través de Ivace Internacional, la conselleria de Economía ha reforzado el carácter internacional del certamen con una ambiciosa misión inversa integrada por 114 compradores internacionales procedentes de 32 países.

Entre los países figuran Alemania, Argelia, Austria, Brasil, Bulgaria, Chile China, Ecuador, Emiratos, Estados Unidos, Francia, Grecia, Italia, Japón, Reino Unido, Rusia o Sudáfrica, entre otros.

El objetivo es propiciar nuevas oportunidades comerciales a las empresas expositoras que se dan cita en Feria Valencia del 24 al 26 de enero.

EL QUE VOLEM SABER (24 GENER)

Soraya Sanchis Mogino, presidenta de la Unió Musical de Muro, ens presenta el concert del musical «Balansiyyà» que tindrà lloc el pròxim 28 de març a Muro.