Inauguración del gimnasio de l’Alqueria

El Ayuntamiento de l’Alqueria d’Asnar ha previsto para este sábado, a partir de las diez de la mañana, la inauguración del gimnasio municipal, que se ubica en las instalaciones de la piscina Más »

La Diputación de Alicante homenajea a los tres alcaldes democráticos más antiguos de la provincia

El presidente de la Diputación de Alicante, César Sánchez, el pleno conmemorativo de la 10ª Legislatura de las Corporaciones Democráticas, un acto en el que se ha rendido homenaje a los alcaldes Más »

L’alcalde d’Alcoi, nou president de les Comarques Centrals

Ahir dimecres, va començar el seu camí el nou Consorci de les Comarques Centrals (CCCV), presidit per Toni Francés, alcalde d’Alcoi, del PSPV. La vicepresidència primera i segona han sigut per a Más »

 

Inauguración del gimnasio de l’Alqueria

pixlr_20160422074540802

El Ayuntamiento de l’Alqueria d’Asnar ha previsto para este sábado, a partir de las diez de la mañana, la inauguración del gimnasio municipal, que se ubica en las instalaciones de la piscina cubierta.

Con motivo del evento, se ha concertado una jornada de puertas abiertas con acceso libre y diversas actividades.

A las 10 de la mañana habrá un maratón zumba y posteriormente, clases de estilos y aquafitness en las propias instalaciones.

La Diputación de Alicante homenajea a los tres alcaldes democráticos más antiguos de la provincia

foto jaume

El presidente de la Diputación de Alicante, César Sánchez, el pleno conmemorativo de la 10ª Legislatura de las Corporaciones Democráticas, un acto en el que se ha rendido homenaje a los alcaldes de Almudaina, José Luis Seguí, L’Alqueria d’Asnar, Jaume Pascual, y Benimantell, Felipe Miralles, por ejercer su cargo ininterrumpidamente desde el inicio de la Democracia en España.

Más de 150 personas se han congregado en el Salón de Plenos del Palacio Provincial para celebrar esta efeméride en la que se festeja la celebración de las primeras elecciones locales democráticas en el año 1979.

El máximo representante del Gobierno Provincial ha destacado la dedicación, esfuerzo y trabajo que los tres ediles han prestado a sus vecinos durante estas décadas, al tiempo que los ha citado como “ejemplo de responsabilidad, honradez y buen hacer en el ejercicio de sus funciones públicas, siempre en pro de los ciudadanos y del bienestar común”.

Los tres ediles, quienes han firmado en el libro de honor de la corporación provincial, han recibido una vara de mando y han dedicado unas emotivas y cariñosas palabras a todos los alcaldes, concejales, diputados provinciales y familiares presentes en esta cita.

Los portavoces de los diferentes grupos que conforman el hemiciclo provincial también han querido destacar, durante su intervención en el acto, la labor desempeñada por los tres regidores a lo largo de estas diez legislaturas.

Para conmemorar este acontecimiento, la institución provincial ha elaborado un vídeo en el que se recogen las experiencias y anécdotas vividas por los tres alcaldes a lo largo de su dilatada trayectoria profesional. El reportaje, que ha conmovido a muchos de los asistentes, hace también especial hincapié en la implicación, la vocación y el espíritu de servicio de estos regidores, que trabajan día tras día por el bienestar de su pueblo y la felicidad de sus vecinos.

Matrícules Educació Infantil Curs 2016/2017

fani juanEl departament d’Educació de l’Ajuntament de Muro vol comunicar a les famílies que els centres educatius de la localitat obrin el termini de matrícules per als xiquets i xiquetes que comencen la nova etapa d’Educació Infantil en el curs 2016/2017.

El termini de presentació de sol·licituds d’ingrés serà el següent:

De l’11 al 19 de maig de 2016 (ambdós inclosos)

Així mateix, tant el CEIP El Bracal (Aulari d’Infantil) com el CEIP Montcabrer, els conviden a una jornada de portes obertes a l’escola per poder informar-los sobre el projecte del centre i mostrar les instal.lacions.

La jornada de portes obertes serà el proper dimecres 4 de maig de 15 a 18 hores.

L’alcalde d’Alcoi, nou president de les Comarques Centrals

consorci comarques centrals (30)

Ahir dimecres, va començar el seu camí el nou Consorci de les Comarques Centrals (CCCV), presidit per Toni Francés, alcalde d’Alcoi, del PSPV. La vicepresidència primera i segona han sigut per a Josep Antoni Albert, alcalde d’Albaida, i Cristina Suñer, regidora de Xàtiva, de Compromís. Tots els partits polítics tenen representació a la nova Comissió Executiva, elegida amb cap vot en contra i només amb l’abstenció de representants del PP. Una de les premisses bàsiques és treballar en comú sense partidismes per a millorar la qualitat de vida dels més de 600.000 habitants de les Comarques Centrals.

La composició de la Comissió Executiva és:

PRESIDENT: Antonio Francés Pérez (PSPV)

VICEPRESIDENT PRIMER: Josep Antoni Albert i Quilis (Compromís)

VICEPRESIDENTA SEGONA: Cristina Suñer Tormo (Compromís)

VOCALS: Jorge Rodríguez Gramaje (PSPV), Diana Morant Ripoll (PSPV), Roger Cerdà Boluda (PSPV), Vicent Grimalt Boronat (PSPV), Alicia Izquierdo Sesé (Compromís), David Abad Ruiz (Compromís), Jorge Sedano Delgado (C’s), Carolina Mengual (PP) i Miguel Ángel Lorente López (EU).

El nou president, Toni Francés, alcalde d’Alcoi, comenta: “Més treball, més qualitat de vida i un exemple polític de consens i lleialtat, això és en el que té que traduir-se el nou Consorci. Els nostres habitants no necessiten noms, ni despeses ni paraules grandiloqüents, és necessari treballar, treballar i treballar perquè són moltes coses les que ens uneixen, però només amb projectes comuns reals i palpables aconseguirem el futur que els habitants dels nostres pobles i ciutats es mereixen”.

Mireia Estepa rep la diputada nacional Patri Blanquer, i els autonòmics David Cerdán y Rosa Mustafá

160427 visita diputad nacionalL’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha rebut la visita de tres diputats socialistes que s’han interessat per les necessitats més urgents de la localitat. La diputada nacional, Patri Blanquer, i els autonòmics Rosa Mustafá i David Cerdán, mantingueren diferents reunions amb entitats contestanes amb la intenció d’escoltar de primera mà les problemàtiques més urgents; especialment en matèria de Benestar i Salut.

Mireia Estepa va organitzar reunions amb AFAMA (Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer), l’Associació de jubilats i l’Associació de comerciants i hostalers.

Un dels temes que més preocupa els veïns és la no convocatòria –encara enguany- del conegut com ‘bono respir’ (permet les persones dependents sol·licitar estades d’un mes o de diferents caps de setmana en diversos centres residencials), tot i que sí es va manifestar la satisfacció perquè el govern autonòmic té al dia el pagament de les ajudes a la dependència.

Pel que fa als comerciants i hostalers, es reuniren al Mercat municipal, on els diputats es van posar al servei dels empresaris per traslladar a les Corts Nacionals i valencianes les seues reivindicacions futures.

L’alcaldessa es mostra molt satisfeta perquè “que els polítics tinguen un contacte directe amb la ciutadania i que es preocupen per conéixer les seues necessitats i dificultats és fonamental per a facilitar un govern adaptat a la realitat ciutadana”.

El consorci de les comarques centrals es reactivarà hui a Ontinyent

ComarcasCentraEl Plenari d’aquesta vesprada a la nova seu del Consorci, la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, a la ciutat d’Ontinyent, espera tornar a posar de relleu una agrupació de comarques, les centrals, a les que sempre les han unit importants vincles econòmics i culturals. Vuit comarques: l’Alcoià, el Comtat, la Foia de Castalla, la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, la Canal de Navarrés i la Marina Alta amb més de 600.000 habitants.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, opta a la presidència del nou Consorci que elegeix aquesta vesprada a 47 membres, un president i un secretari. Francés comenta la importància d’un projecte que es reivindica des de fa temps: «La reactivació del Consorci crec que és una molt bona notícia pels habitants d’aquesta terra. Volem que el nou consorci siga una aliança real i creïble basada en diverses premisses bàsiques: hem d’estar tots els grups polítics i treballar amb lleialtat institucional, aconseguir projectes amb interessos comuns i sense clientelismes ni oportunismes , i evitar la creació d’estructures administratives que suposen costos econòmics als ciutadans. Amb eixos criteris podem demostrar que la política és útil i serveix per a canviar les coses».

Els alcaldes d’Alcoi, Gandia, Ontinyent i Xàtiva, tots del Partit Socialista, ja reivindicaven el projecte abans d’eleccions, ara, amb tots al Govern dels Ajuntaments més importants del territori, Gandia (70.000 habitants), Alcoi (60.000 habitants), Ontinyent (37.000) i Xàtiva (29.000), la unió de les comarques centrals espera ser aquesta vesprada una realitat. El President, Ximo Puig, també va donar el seu suport a un projecte important per a tots els valencians. Igualment, Compromís va realitzar la «Declaració d’Albaida» el passat mes de setembre, amb la intenció de la recuperació d’aquest territori històric apostant per la descentralització i la nova vertebració del territori valencià.

El Nou Consorci vol posar el focus en la promoció econòmica i, sobretot, en els repte de creació de llocs de treball, una necessitat comuna a tot el territori però, també, millorar les infrastructures, no només de transport sinó també tecnològiques. Uns objectius clar i reals que aquesta tarda es concretaran a Ontinyent amb l’elecció de la Junta de Govern del que pretén tornar a ser un territori referent i l’espill on es miren tots els valencians.