Crespo Colomer serà l’autor del Cartell de Festes d’Alcoi 2015

El veterà i reconegut fotògraf José Crespo Colomer serà l’autor del Cartell de Festes de Moros i Cristians del proper any. El regidor de Festes Jordi Martínez ha comunicat que “des de Más »

Presentació del doble CD “Llegenda” de Francisco Valor

Francisco Valor Llorens presentarà el proper diumenge 26 d’octubre el nou treball monogràfic “Llegenda”. Format per 30 obres de música festera compostes pel compositor contestà, el doble CD porta el títol de Más »

Alcoy celebra el Mig Any

Alcoy celebra esta tarde uno de los actos centrales de la conmemoración del Mig Any con la presentación de los que se convertirán en los máximos protagonistas de las Fiestas de Moros Más »

 

Crespo Colomer serà l’autor del Cartell de Festes d’Alcoi 2015

20141024 Crespo Colomer

El veterà i reconegut fotògraf José Crespo Colomer serà l’autor del Cartell de Festes de Moros i Cristians del proper any.

El regidor de Festes Jordi Martínez ha comunicat que “des de l’Ajuntament hem optat per Crespo Colomer no només per la seua capacitat de captar la bellesa de la Festa i l’expressió plàstica de les celebracions, sinó que a més volem que servisca d’homenatge a la seua trajectòria com a pare de la fotografia festera, ja que amb el seu treball de dècades ha estat el creador i precursor d’un gènere que ha engrandit i enaltit la Nostra Festa”.

Crespo Colomer ha destacat al llarg de la seua vida com a fotògraf de la festa de Moros i Cristians, aconseguint l’any 1955 el seu primer accèsit al concurs de l’Associació de Sant Jordi, que va guanyar per primera vegada l’any següent; des d’aleshores, ha aconseguit nombrosos guardons a aquest certamen, tant a la categoria de Festes com en l’apartat d’aspectes sobre Alcoi. Entre l’any 1954, i el de la seua retirada, el 1981, va capturar l’ànima de les nostres festes a través de centenars d’imatges que ja formen part del patrimoni cultural i emocional d’Alcoi.

Per a l’elaboració del disseny, el fotògraf comptarà amb l’ajuda de la seua filla Rosanna Crespo, il·lustradora de gran prestigi.

Conselleria fixa una data per a la unifiació del CEIP Sant Joan Bosco

141024 unificació boscoDesprés d’anys de reivindicacions, per fi arriben bones notícies per part de la Generalitat Valenciana al voltant de la unificació del CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina. L’alcalde contestà Rafa Briet, acompanyat per la regidora d’Educació Rosana Soler, s’han reunit amb la consellera Mª José Català, qui s’ha compromés a incloure les obres d’unificació del Bosco en la pròxima licitació de la seua conselleria. “És la primera vegada que obtenim una resposta tan contundent per part de la consellera i la primera vegada que ens marquen un termini concret”, apuntava Briet.

Segons es va poder saber durant l’encontre, la Conselleria d’Educació té previst actuar pròximament en els centres que estan sofrint els anomenats ‘barracons’. I en el pròxim paquet d’actuacions ja seria el torn del CEIP Sant Joan Bosco de Cocentina. L’alcalde Rafa Briet ha confirmat que “entre els terminis que es valoren estem parlant de febrer-març, quan ens tornaríem a reunir amb Català per conèixer l’estat de la tramitació. Tot sempre que no aparega cap contratemps molt destacat”.

No és la primera vegada que l’equip de Govern contestà, encapçalat per Briet, es reuneix amb la cap de la Conselleria. Ja ho van fer quan Mª José Català va accedir al càrrec, tot i que en aquell moment no van aconseguir una resposta tan contundent. “El to de la reunió va ser molt cordial, ens vam entendre tots perfectament i per la nostra banda vam tornar a Cocentaina molt contents per aquesta notícia que esperem que -aquesta vegada sí- es faça realitat. Per això pensem que hem d’agrair a Mª José Català aquesta rotunditat en les seues paraules i en el seu compromís”, destacava Briet.

“Pense que, després de 25 anys de reivindicacions, era de justícia que tant la comunitat educativa com tots els pares, mares i alumnes que han format part del Bosco tingueren per fi una bona notícia que celebrar. Així i tot, ara és el moment de seguir de prop tot aquest procés i sobra dir que per la nostra banda no deixarem de reclamar el que deuria haver sigut una realitat fa anys. Estem contents però açò no acaba fins que la unificació siga efectiva i les obres acaben”, ha conclòs l’alcalde Rafa Briet.

Muro no celebrarà els Premis a l’Esport

logo junta esportivaEl passat dimarts, es va reunir la Junta Esportiva Municipal i va acordar per unanimitat no dur a terme els X Premis a l’Esport per falta de candidatures.

Enguany és el segon any que no s’entregaran els Premis a l’Esport però es deixa una porta oberta per a poder fer possible aquest acte l’any que ve.

En la mateixa reunió, es va acordar continuar donant les beques academicoesportives, i es va proposar fer un xicotet reconeixement a 4 esportistes murers pels seus èxits esportius.

Els esportistes proposats són: Aida Martinez, que per culpa de les lesions l’han apartada definitivament de les pistes de tennis; Jesús Fuentes, campió d’Espanya de trial en la modalitat de TR4; Lia Ballester, la gimnasta va quedar 3a d’Espanya en la modalitat de paral·leles en el 2013 i que enguany ha quedat 7a en la modalitat d’exercicis de terra; i, per últim, a Saúl Ais, que ha aconseguit com a àrbitre de futbol l’ascens a Segona Divisió B i fa unes setmanes ha debutat en la 1a Divisió de futbol.

Des de la Regidoria d’Esports vos convidem a tots els esportistes i amants de l’esport a gaudir d’aquest acte tan important per a la nostra base, i que tindrà lloc el proper 14 de novembre al saló d’actes de la Casa de Ferro.

Presentació del doble CD “Llegenda” de Francisco Valor

cd

Francisco Valor Llorens presentarà el proper diumenge 26 d’octubre el nou treball monogràfic “Llegenda”. Format per 30 obres de música festera compostes pel compositor contestà, el doble CD porta el títol de la marxa cristiana amb la que ha sigut nominat enguany als prestigiosos Hollywood Music in Media Awards.

A la gravació han participat la Unió Musical Contestana i la Banda instructiva Musical d’Alfarrasí, ambdós bandes lligades a Valor, donat que és membre de la primera i actual director de la segona. També han col·laborat el Cor de Veus Blanques d’Alcoi, l’Agrupació Vocal Clarialba de Montaverner i els dolçainers Xavier Richart, Hipòlit Agulló, Rafa Gisbert “Cato” i José Pons. La gravació ha sigut realitzada per Audioart.

L’acte servirà a més per a presentar la pel·lícula documental “Una llegenda daurada”, en clara al·legoria als dos monogràfics de l’autor: “Creu Daurà”,  guanyadora del premi Euterpe 2007 a la millor gravació i  “Llegenda”, que serà presentada a les 19 hores al Centre Cultural El Teular de Cocentaina.

Alcoy celebra el Mig Any

CARRECS 2015

Alcoy celebra esta tarde uno de los actos centrales de la conmemoración del Mig Any con la presentación de los que se convertirán en los máximos protagonistas de las Fiestas de Moros y Cristianos de 2015.

Mauro Alcaraz celebra su designación como Sant Jordiet junto a sus padres, autoridades, compañeros y profesores en el Colegio Salesianos San Vicente Ferrer, a partir de las 16 horas.

Por otra parte, el Teatro Calderón acogerá la presentación oficial de los Cargos Festeros 2015, a las 20.30 horas.

Capitán Moro: Antonio Masiá (Filà Judíos)

Capitán Cristiano: Eduardo Tormo  (Filà Vascos)

Alferez Moro: Javier Ferrándiz (Filà Domingo Miques)

Alferez Cristiano: Ignacio Herrero (Filà Mozárabes)

CONCURSO DE “OLLETA ALCOYANA”

Los actos del Mig Any continuan mañana sábado en la Glorieta, con el XLII Concurso de “Olleta Alcoyana”.

La entrega de platos está prevista a las 20 horas, y el fallo del Concurso tendrá lugar a las 20.30 horas. Posteriormente se iniciará la tradicional “Entraeta de Mig Any”.

El Ayuntamiento de Alcoy plantará una microviña en La Vaguada

MicrovinyaEl Ayuntamiento de Alcoy le dará un impulso más al proyecto Microviña con el anuncio de la plantación de una microviña en la ciudad, concretamente en La Vaguada. La noticia la ha dado el concejal de Promoción Económica, Manuel Gomicia, en el transcurso de la presentación en la ciudad de Alcoy del II Curso Microviña, una herramienta para el desarrollo rural que, organizado por la Universidad de Alicante comenzará el próximo 7 de noviembre en la sede universitaria de Cocentaina. Al acto de presentación también han asistido los coordinadores del curso José Luis Todolí y Juan Cascant.

Manuel Gomicia no ha dudado en decir que el “II Curso Microviña será todo un éxito porque en estos momentos necesitamos repensar el modelo económico de la comarca y la experiencia del proyecto Microviña puede ser un buen arranque porque ya estamos viendo lo que nos está dejando el capitalismo extremo de la globalización. Necesitamos volver a lo local”.

José Luis Todolí destacó que con este curso se pretende “academizar proyectos como el de Microviña” y resaltó la calidad de los ponentes que participarán en el curso, abarcando entre todos ellos muchas áreas de conocimiento y también muchas áreas geográficas. En este sentido hizo hincapié en el hecho de que este curso ha saltado fronteras y que incluso se dictarán conferencias por videoconferencia desde Brasil.

También indicó que “no tan sólo se estudiará en este curso  un producto, en este caso el vino, como generador de beneficio económico sino también como generador de otros muchos beneficios que repercuten en la sociedad en múltiples vertientes: cultural, social, medioambiental….Todolí ha hecho hincapié en que las jornadas van dirigidas también a gente joven que quiera tener su futuro en el entorno agrario.

Por su parte, Juan Cascant, propietario del Celler La Muntanya, indicó que “espero que la viña sirva como guión para establecer más empresas en el entorno rural, y no sólo de vino. Se trata de poner las herramientas necesarias para que todos aquellos que decidan quedarse en la tierra en la que vivimos lleguen a ser competitivos”.

También incidió en “cuantificar el valor social de estas empresas, en darse cuenta de que interactuar es mejor que competir, en dar a conocer otras fórmulas de financiación…en definitiva, “que un mundo mejor vinculado a la tierra es posible”.