El Hospital de Alcoy cumple cincuenta años con un ambicioso proyecto de ampliación

El Hospital Alcoy cumplió ayer cincuenta años desde su inauguración oficial y lo hizo con un acto institucional en los exteriores del complejo sanitario. En el mismo se hizo un recorrido por Más »

Cocentaina presenta els seus càrrecs festers

El pati d’armes del Palau Comtal va acollir ahir l’acte de Presentació dels Càrrecs per a les Festes de Moros i Cristians del 2022. Durant la gala es van donar a conèixer Más »

Millena obri el periode de les ‘Festes d’Estiu’ a la comarca

El poble de Millena enceta hui dissabte 2 de juliol les seues festes patronals en un programa d’actes que s’allargarà fins el dia 16. Uns festejos dedicats als patrons Sant Josep i Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (6 JULIOL)

Edició especial de «La Festa» amb l’acte de Presentació dels Càrrecs i Cartell de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina 2022.

El Hospital de Alcoy cumple cincuenta años con un ambicioso proyecto de ampliación

El Hospital Alcoy cumplió ayer cincuenta años desde su inauguración oficial y lo hizo con un acto institucional en los exteriores del complejo sanitario. En el mismo se hizo un recorrido por la historia del Virgen de los Lirios y se le entregó una placa por parte del Ayuntamiento a la gerencia del Hospital. Además el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, presentó el Plan Director que marcará las actuaciones a realizar durante los próximos diez años.

 

A la conmemoración del cincuenta aniversario del Hospital han acudido también el Gerente del Área de Salud de Alcoy, Enrique Barbeito, y una representación de alcaldes de la comarca encabezada por el primer edil de Alcoy, Antonio Francés. Los dos han coincidido en la importancia de que la comarca cuente con un Hospital de proximidad como el nuestro y han agradecido el esfuerzo inversor anunciado por Conselleria para mejorar las instalaciones del mismo así como reforzar el personal.

El govern contestà es reunix amb el director general d’Urbanisme per sol·licitar ajuda per al casc històric

El director general d’Urbanisme, Vicent García Nebot, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, es va reunir amb l’alcaldessa de Cocentaina, la regidora d’Urbanisme i els tècnics i representants polítics per explicar-los els instruments que es faciliten des de la Direcció General per a fer més fàcil el seu treball i que es puguen agilitzar els tràmits administratius.

El director general, Vicent García, va descriure com es poden aplicar les diferents guies i aplicacions informàtiques que s’han posat a l’abast dels municipis i ciutadans per abordar les diferents problemàtiques que existeixen al municipi. A l’encontre, l’equip d’urbanisme municipal, va poder consultar totes aquelles qüestions que generen discrepàncies entre els tècnics a l’hora de fer gestió urbanística i conéixer la postura de la Conselleria per buscar criteris comuns que agilitzen tota la tramitació del departament.

La regidora d’Urbanisme, Eugenia Miguel, va exposar la casuística del nucli històric de Cocentaina, per tal de trobar solucions als problemes generats per l’abandonament de les cases per part dels seus propietaris i la dilatació en la tramitació dels expedients per posar en marxa les demolicions que arriben a ser desesperants. També es van exposar les diferents línies d’actuació que s’han posat en funcionament per part de l’Ajuntament i que s’aniran treballant per tal de facilitar el benestar de veïns i veïnes i la regeneració del nucli històric.

Un altre tema tractat a la reunió va ser la funció de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, destacant l’adhesió de Cocentaina a aquesta des del dia de la seua creació, així com tota la tasca acomplida prèviament en matèria de minimització d’impacte ambiental, on ja es té un estudi diagnòstic previ de la situació dels habitatges irregulars en sòl no urbanitzable, la recentment aprovada ordenança de minimització d’impacte ambiental i el Pla Especial que està desenvolupant-se per a una part de la partida l’Alcúdia, tots tres amb la intenció d’escometre la legislació vigent en aquesta matèria.

Mutxamel cede una parcela al Consorcio Terra para la construcción de un ecoparque y su integración en la red consorciada

El Ayuntamiento de Mutxamel ha procedido a la cesión de una parcela al Consorcio de Residuos Terra para la construcción de un ecoparque que se integrará en la red consorciada de ecoparques. El consorcio, una vez que ya se ha adjudicado el Proyecto de Gestión, asume su supervisión y puesta en marcha. El acto ha tenido lugar esta mañana en el solar donde se construirá el ecoparque, en el polígono Riodel, y ha contado con la asistencia de la presidenta de Terra y alcaldesa de Xixona, Isabel López; del alcalde de la localidad, Sebastián Cañadas; y del diputado de Medio Ambiente, Miguel Ángel Sánchez.

Isabel López ha manifestado que “la cesión de esta parcela es un paso más que va a facilitar el que todos los vecinos y vecinas podamos reciclar más y de manera más cómoda. Ahora mismo estamos en fase de finalización de la redacción del proyecto y de obtención de la licencia de obras, pero la parcela está muy bien ubicada y va a significar, además, la posibilidad de creación de empleo. Es un ecoparque catalogado como D, en el que se espera recaudar el doble de la capacidad actual, ya que la previsión es que se recojan 2.200 toneladas anuales frente a las 1.100 actuales”.

EL QUE VOLEM SABER (5 JULIOL)

Parlem de salut amb el doctor José Fenollar. ‘Desinfecció en xarxes d’aigua potable’.

 

La Pia Unió organitza el Concurs de Fotografia Amateur ‘Mare de Déu del Miracle’ 2022.

 

Segueixen els actes de la ‘Setmana de la Sang’ a l’Orxa.

Bases del Concurs de Fotografia Amateur ‘Mare de Déu del Miracle’

La Pia Unió organitza el Concurs de Fotografia Amateur ‘Mare de Déu del Miracle’ 2022.

Les fotografies presentades hauran d’haver sigut captades durant les Festes Patronals Mare de Déu del Miracle de Cocentaina de 2022.

Podrà participar de manera individual, qualsevol persona, major d’edat, a nivell amateur, quedant exclosa la participació de persones que es dediquen a la fotografia de manera professional. Cada concursant podrà presentar un màxim de 5 fotografies que s’enviaran al correu electrònic, info@virgendelmilagro.es en format jpg o tiff i una resolució òptima, mai menor a 200 ppp, abans del 18 de setembre de 2022. Juntament amb les fotos, s’adjuntaran les dades personals del concursant: nom i cognoms, població, e-mail i telèfon.

Les obres guanyadores juntament amb una selecció de les millors presentades a concurs, seran exposades en Fira. El lliurament de premis tindrà lloc en el Monestir de la Mare de Déu en la setmana d’exaltació del ‘Mig Any’ de la festa de la Mare de Déu.

S’atorgaran tres premis, no podent recaure més d’un premi sobre la mateixa persona.

  • 1r Premi dotat amb 300€
  • 2n Premi dotat amb 200€
  • 3r Premi dotat amb 100€