L’AMPA del Bracal denuncia els reiterats problemes als barracons

L’AMPA vol mobilitzar els pares i mares perquè continuen reivindicant el que consideren que és just: la construcció d’un nou col.legi per abandonar les aules prefabricades en les què els xiquets i Más »

Educació informa sobre la situació del CEIP Bracal de Muro

Les intenses pluges de les últimes setmanes han afectat centres educatius íntegrament en barracons des de fa anys per la nefasta gestió de l’antiga administració. Un dels centres educatius que ha sofert Más »

Comunicat de Compromís per Muro davant la situació al col·legi El Bracal

Davant dels esdeveniments, Compromis per Muro vol posar en coneiximent de la comunitat educativa el següent: Finals de 2003 es va solicitar l’aulari infantil i el 2009/10 es va inaugurar. En 2008 Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (9 DESEMBRE)

Edició especial de “El que volem saber”, resumint el ple de desembre de l’Ajuntament de Muro:

*PROPOSTA DE L’ALCALDIA RELATIVA A L’APROVACIÓ DE L’ORDENANÇA REGULADORA DE LES BASES ESPECÍFIQUES PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ALS CLUBS ESPORTIUS DE MURO PER A L’ANUALITAT 2017

*PROPOSTA D’ALCALDIA RELATIVA AL NOMENAMENT DEL SR. RAMIRO CLIMENT ALEMANY COM A FILL PREDILECTE DEL MUNICIPI DE MURO

L’AMPA del Bracal denuncia els reiterats problemes als barracons

bracal1

L’AMPA vol mobilitzar els pares i mares perquè continuen reivindicant el que consideren que és just: la construcció d’un nou col.legi per abandonar les aules prefabricades en les què els xiquets i xiquetes de Muro han de rebre les seus classes. L’Associació recorda que Conselleria incompleix la seua paraula i que encara no han licitat les obres.

El passat dimecres 30 de novembre van viure un nou incident amb les goteres provocades per les pluges, i han enviat per xarxes socials vídeos i fotos de l’estat del cole.

L’AMPA ha demanat els pares i mares que es mobilitzen amb les següents paraules: “que la deficiència de les estructures de les aules prefabricades és evident i crònica. Necessitem que els nostres fills i filles estiguen en un centre escolar amb condicions físiques, estructurals i ambientals dignes. Que es complisquen els compromisos adquirits per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, en temps i forma”.

Educació informa sobre la situació del CEIP Bracal de Muro

bracal

Les intenses pluges de les últimes setmanes han afectat centres educatius íntegrament en barracons des de fa anys per la nefasta gestió de l’antiga administració.

Un dels centres educatius que ha sofert goteres en diferents espais en dies passats ha estat el CEIP Bracal de Muro. Aquestes filtracions no han afectat al funcionament de l’activitat lectiva del centre i l’alumnat ha pogut assistir a les classes. Des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’és conscient que en un centre educatiu íntegrament en barracons des de fa nou cursos com és el cas del Bracal de Muro es necessita donar solució el més aviat possible a la seua situació, en consonància amb els objectius del Govern del Botànic de dotar d’aules dignes l’alumnat valencià.

Com a conseqüència immediata de les últimes pluges, hui personal tècnic de l’empresa de manteniment dels barracons s’ha traslladat al centre per a realitzar un informe de valoració per garantir la total seguretat en el funcionament. Així mateix, hi ha prevista per a la pròxima setmana la reparació de la coberta per a evitar filtracions als passadissos.

No obstant el gran objectiu de la Conselleria és que l’alumnat del CEIP Bracal tinga el més aviat possible un centre educatiu digne, ja que els barracons són instal·lacions provisionals per a la construcció de centres nous i no com va fer l’antiga administració que els instal·lava de forma indefinida, amb promeses de construccions de centres que no tenien ni els plànols fets.

És per això que des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport es va posar en marxa des del primer moment tota la tramitació de documentació per dur endavant la construcció del CEIP Bracal de Muro. Els responsables d’Educació es van trobar amb un cas de promeses, sense cap tràmit fet. Educació des d’aleshores va establir un calendari de treball que es resumeix en els següents punts:

*Adjudicació del projecte. En aquests moments s’ha arribat al final d’aquest procés i aquesta adjudicació s’espera imminent per a principis de 2017.

*L’adjudicació del projecte dóna pas a la redacció del projecte de contractació. Són uns tres mesos de tràmit.

*Revisió del projecte de contractació per part del Servei d’Infraestructures d’Educació. És un mes de tràmit aproximadament.

*Licitació de la construcció. Un mínim de quatre mesos

*Adjudicació de l’obra.

Cal recordar que a principis de 2016 es va presentar el Mapa de les Infraestructures Escolars, una planificació seguint criteris transparents i objectius de les diferents actuacions en infraestructures educatives a totes les comarques valencianes que ha explicitat la Generalitat.

Com a herència de gestió, més de la meitat dels centres educatius públics valencians necessiten actuacions importants de nova construcció o de rehabilitació integral. És per això també que l’administració educativa està actuant en fets i per al curs 2016-2017 respecte a infraestructures hi ha 6 centres educatius nous, 15 estan en procés d’obres i 11 mes iniciaran les obres durant 2017, un total de 32 centres en comparació als 5 centres per any que construïa l’antiga administració mitjançant Ciegsa.

A més, que fa a les infraestructures escolars i per acomplir el full de ruta marcat pel Mapa de les Infraestructures Escolars, s’incrementa la inversió de forma significativa del pressupost 2017 de la Conselleria d’Educació amb un creixement del 76%.

El conseller, Vicent Marzà, ha detallat que “en dos anys hem duplicat el pressupost destinat a infraestructures educatives, i en 2017 comptarem amb 133 milions d’euros per continuar desenvolupant l’objectiu que ens marca la societat valenciana de refer el sistema educatiu i garantir progressivament aules dignes”.

EL QUE VOLEM SABER (7 DESEMBRE)

Hui “El que volem saber” en directe desde el Club de Padel&Fitness Altamira.

Comunicat de Compromís per Muro davant la situació al col·legi El Bracal

compromis

Davant dels esdeveniments, Compromis per Muro vol posar en coneiximent de la comunitat educativa el següent:

Finals de 2003 es va solicitar l’aulari infantil i el 2009/10 es va inaugurar.

En 2008 s’enderroca el bracal amb el condicionant de que en 2 anys estaria fet.

En Abril del 2011 tenim el projecte basic, en este punt es para tot per falta de voluntat política.

Des de 2011 fins 2015, que hi ha eleccions i canvi de govern, detecten que no s’havia fet res per part del govern valencia, al capdavant del qual estava el partit popular.

El primer poble que visita Vicent Marzà es MURO.

El dia 31 de Juliol del 2015 es compromet a reiniciar el procés ja que no hi havia absolutament res fet fins eixe moment. Quan comencen a analitzar la situació de gestió de la conselleria d’Educació detecten un forat de més de 1000M d’euros en Ciegsa.

Estan inmersos en tot el procediment de la licitació del projecte d’execució (adjudicar a un arquitecte per a que es faça el projecte) i entenem que s’adjudicarà en el primer trimestre de 2017.

Donaran un temps per a que aquest siga redactat.

Després s’aprovarà dit projecte i per últim es licitarà l’obra i s’adjudicarà a una empresa perquè l’execute.

En quant a que no aparega el ceip el Bracal en els pressupostos del any 2017, no es cert, els centres que apareixen son els que al 2016 es van adjudicar, per als que s’adjudiquen en 2017, hi ha una partida genèrica.

Volem posar en coneiximent de tota la comunitat educativa que desde el primer dia hem volgut respectar totes les opinions i estem al costat dels pares en totes les seues reivindicacions com sempre ho hem fet, intentarem recaptar mes informació i la compartirem amb tots vosaltres.

Volem dir als pares que El Bracal es per a nosaltres totalment prioritari i no pararem de treballar fins que siga una realitat.

Compromís per Muro

El Club de Pádel&Fitness Altamira renueva sus instalaciones

pista-padel-raquetasEl Club Pádel&Fitness Altamira (antiguo Club Pádel TurfGrass) dispone de 8 pistas de pádel de primera calidad. Todas las instalaciones son al aire libre, no obstante 4 de nuestars pistas están cubiertas, lo que permite disfrutar de este deporte aunque las condiciones meteorológicas no sean buenas.

También dispone de piscina, pista de fútbol 3, pista de pádel individual, Gym completo, terraza ChillOut, zona de juegos infantil, y Restaurante-Brasería.

Club Pádel&Fitness Altamira, en definitiva un Club muy familiar, en el que se lucha para que la satisfacción de los socios y visitantes sea lo más alta posible.

Les invitamos a conocernos en Avenida Serrella, 3 (frente Parque Bomberos).

Teléfonos para reservas  96 650 12 17 ó 682 49 56 23. Reservas para Restaurante Altamira 96 559 31 87.

Más información  www.padelaltamira.com