Alcoyano-Athletic Club, en Copa

El Club Deportivo Alcoyano se enfrentará en los dieciseisavos de final de Copa al Athletic Club de Bilbao. El sorteo se ha celebrado esta mañana en la sede de la Federación Española Más »

L’Aplec pel Territori arriba a La Torre de les Maçanes els pròxims 18 i 19 d’octubre

El pròxim cap de setmana 18 i 19 d’octubre tindrà lloc l’Aplec pel Territori a La Torre de les Maçanes, a la Foia de Xixona. A la festa reivindicativa es desenvoluparan diverses Más »

La Xafigà organitza un concert en homenatge al dolçainer Joan Martínez

Diumenge 9 de març va ser el dia més trist de la història de La Xafigà, dia que ens va deixar Joan Martínez. Després d’aquella trista notícia al grup teniem clar que Más »

 

Alcoyano-Athletic Club, en Copa

d

El Club Deportivo Alcoyano se enfrentará en los dieciseisavos de final de Copa al Athletic Club de Bilbao.

El sorteo se ha celebrado esta mañana en la sede de la Federación Española de Fútbol.

Las fechas de la eliminatoria son: 3 de diciembre en El Collao, y 17 de diciembre en el nuevo San Mamés.

1. Huesca-FC Barcelona

2. Cornellà-Real Madrid

3. L’Hospitalet-Atlético de Madrid

4. Alcoyano-Athletic Club

5. Cádiz-Villarreal

6. Real Oviedo-Real Sociedad

7. Sabadell-Sevilla FC

8. Alavés-Espanyol

9. Albacete-Levante

10. Las Palmas-Celta

11. Betis-Almería

12. Real Valladolid-Elche

13. Rayo Vallecano-Valencia

14. Getafe-Eibar

15. Granada-Córdoba

16. Deportivo-Málaga

Apertura del curso 2014-2015 de la Escuela Politécnica Superior de Alcoy

_MG_9425El Salón de Grados Roberto García Paya del Campus d’Alcoi de la UPV, ha acogido el tradicional Acto de Apertura del Curso Académico 2014-2015, en esta ocasión ha estado presidido por el Rector de la Universitat Politècnica de València Francisco Mora, el Alcalde de Alcoy Antonio Francés, Georgina Blanes, Directora de la Escuela Politécnica Superior de Alcoy y Rafael Miró,  Director General de Empleo y Formación de la Generalitat Valenciana.

En este Acto se han realizado la entrega de las siguientes distinciones:

Premios otorgados por el Colegio Oficial de Graduados e Ingenieros Técnicos Industriales de Alicante para los mejores Trabajos Final de Grados: Entregados por Vicente Barrachina Jover, Presidente del Colegio Oficial de Graduados e Ingenieros Técnicos Industriales de Alacante – Delegación  de Alcoy

TITULACIÓN: Grado en Enginiería Eléctrica

Manuel Ivorra Ivorra por el TFG “Vivienda unifamiliar aislada por medio de energías renovables”

TITULACIÓN: Grado en EnginieríaMecánica

Bárbara Llinares Mira por el  TFG “Desarrollo de un banco de ensayos de fémuresartificales·

TITULACIÓN: Grado en Engeniería Química

Sergio Albiñana Ferrandis por el TFG “Tratamiento superficial de tejidos de carbono activo comercial con el fin de mejorar sus propiedades hidrofílicas”

TITULACIÓN: Grado en Enginiería en Diseño Industrial y Desarrollo de Productos

Rocío Pellicer Palmer pel TFG “Diseño de una colección de pijamas de bebé”

Premio “Fernando Ferrandiz Siera” otorgado por Carmen Ferrandiz Sirera al Mejor Proyecto Final de Carrera de la titulación de  Ingeniería de Organización Industrial a Pablo Rojano, por el TFC “Proyecto de sistema logístico para la distribución de gases combustibles en la zona Valencia/Alicante”.

Premio al mejor TFC del Grado de Ingeniería Informática, otorgado por Multiscan Technologies a José García por el TFC “Los Cuadernos”.

Premio al mejor TFC de Ingeniería de Materiales, otorgado por Flejes Industriales, S.A. a ÓscarGutiérrez, por el TFC “Estudio y fabricación de biocomposites obtenidos a partir de residuos de orujo y de triturado de plantilla, mediante procesos basados en tecnologías wet-laid”

Premio al mejor TFC del Grado en Administración y Dirección de Empresas, otorgado por Serteco-Economístas a Germán Benito, por el TFC “Análisis del perfil emprendedor bajo un enfoque precrisis y postcrisis”

Premio al mejor TFC de la Licenciatrura en Administración y Dirección de Empresas, otorgado por Serteco-Economístas a Alexandra Garrote, por el TFC “Plan de empresa: Servicio de Consultoría de Business Intelligence para PYMES”

Reconocimiento al Profesor Universitario que ha obtenido el Premio a la Excelencia Docente del Consejo Social de la UPV a Manuel Expósito, del Departamento de Organización de Empresas.

Y para finalizar, se entrega el Reconocimiento al Profesor que se ha jubilado, Eduardo Gilabert.

Una vezconcluida la entrega de distinciones, comenzó la Conferencia Inaugural a cargo de Federico Pastor Arnauda, presidente de N+1 Mercapital con el título “La financiación de la empresa vía capital privado”.

El PP de Cocentaina, contra la Constitució

1374265_615848541799755_2116892679_nEl PP de Cocentaina ha proposat reintroduir la censura. No és cap broma. Ho han dit per escrit i està publicat en les xarxes. Proposen que en la revista El Comtat, vinculada a l’Ajuntament, només puguen parlar de política els partits. Es quedarien una pàgina per a ells, una altra per al PSOE i una tercera dividida a trossets per als altres partits.

Els articles d’opinió dels ciutadans, com vostè o com jo, “hauran de passar un filtre” -diuen- “ser revisats” i “ser eliminats els de caire polític”. Vaja, allò que tota la vida s’ha dit “censura”. Diuen que la revista “ha de ser un espai del poble, i per al poble”, però sense “politització”. Com el No-Do dels nostres iaios.

És a dir, que segons el PP podem opinar sobre futbol, bous, flamenco i l’horòscop. No podem denunciar la corrupció del PP (presumpta), ni demanar o proposar solucions per als centenars de joves de Cocentaina sense treball, ni per a les famílies amb dependents. Això seria “polititzar”, i ací només poden opinar de política el PP, el PSOE i un poquet (però poquet) els altres partits. Se’ls oblida que la llibertat d’expressió i de participació política són drets humans, protegits per la Constitució i per les lleis.

Què li està passant al PP de Cocentaina? Les úniques solucions que proposen per a l’estancament econòmic i social de Cocentaina són perseguir la senyera i censurar els articles d’opinió. Probablement, el que passa és que no tenen projecte i que els ha entrat pànic. Saben que moltes de les persones que els han votat en altres ocasions, al PP i al PSOE, ara estan il·lusionades amb la candidatura unitària del Col·lectiu 03820-Compromís. I la mateixa il·lusió la tenim també molts joves que votarem per primera volta l’any que ve.

Permeteu-me que, des d’ací, opine sobre política, ara que encara puc. No sé si la pròxima volta em deixaran. El PP ha entrat en una espiral de destrucció, d’ells mateixos i de tot el que els envolta: Gürtel, Camps, Bárcenas, Blasco… Centenars d’imputats que haurien de ser suficients perquè l’Audiència Nacional els il·legalitzara. Ara que ja s’han declarat obertament contra la Constitució i els Drets Humans, ha arribat el moment. Ja han fet prou de mal. Que es dissolguen i que entreguen les armes.

Àlvar Borrell Domínguez

El Rector de la UA, Manuel Palomar, serà el Pregoner de la Fira Tots Sants 2014

MPalomarCocentaina ja té Pregoner per a la Fira de Tots Sants 2014. Manuel Palomar, Rector Magnífico de la Universitat d’Alacant (UA) , serà l’encarregat divendres que ve, 31 d’octubre, de llegir el privilegi de celebració de la Fira, atorgat als contestans pel rei Pere el Cerimoniós (II de València i IV d’Aragó) , en 1346 i amb el que cada any es realitza l’acte inaugural d’aquest arrelat esdeveniment.

El Rector, Manuel Palomar, ha volgut manifestar la seua satisfacció al rebre la proposta per part de l’organització de la Fira de Cocentaina “ser elegit pregoner de la Fira de Tots Sants de Cocentaina significa formar part de la història d’un gran esdeveniment, recentment declarat d’Interès Turístic Nacional, que es desenvolupa des de fa molts anys”. A més ha explicat que “per a mi, que amb freqüència he acudit a la cita anual d’aquesta Fira com a visitant, és un gran orgull haver entrat a formar part de la història del poble de Cocentaina i de les seues gents, ales quals sempre mostraré, per tot això, la meua sincera gratitud i afecte”.

L’alcalde, Rafa Briet, ha explicat les raons de l’elecció del Pregoner d’enguany. Cocentaina és Seu Universitària de la UA des de 1995, l’any que ve 2015 es compliran 20 anys des que s’iniciara esta fructífera relació de la institució acadèmica amb el municipi contestà. “Volem que aquest siga un any especial i hem volgut donar el primer pas invitant el Rector de la UA a ser el nostre pregoner de 2014 com una mostra d’agraïment per estes dos dècades de projectes i treball en comú”.

Briet hi ha assenyalat a més, que “el director de la Seu Universitària, el contestà José Luis Todolí, ha  segut part fonamental en la proposta i última decisió del nomenament, doncs quan li se comentà dita possibilitat demostrà la il·lusió i compromís que la universitat té amb el poble i el futur de la Seu”.

El regidor de Fira, Vicent Sandoval, ha manifestat que “la acceptació del Rector a ser el nostre Pregoner de 2014, acosta i consolida les bones relacions entre este esdeveniment de més de sis segles d’història i una institució com és la Universitat d’Alacant”. A més l’edil de Fira ha volgut subratllar que “és necessari en estos temps continuar demostrant el suport a les universitats públiques i en general reivindicar que una educació pública de qualitat és possible. I com a exemple tenim el treball i esforç realitzat per la UA a través de la seua Seu Universitària de Cocentaina al llarg d’estos 20 anys”.

La Plataforma per la Dependència organitza una activitat sobre assessorament jurídic al voltant de la Llei de Dependència en Cocentaina

dependentsLa Plataforma en defensa de les persones en situació de dependència de les comarques de L’Alcoià-El Comtat, continuem manifestant, davant la societat, la falta d’aplicació i eficàcia de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en Situació de Dependència informant de les mesures injustes aplicades pel govern aquests últims anys que vulneren els drets dels dependents i les seues famílies per això el divendres 24 d’octubre, hem organitzat a Cocentaina la JORNADA D’ASSESSORAMENT JURIDIC SOBRE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA a càrrec de la lletrada Sandra Casas Molina (Assessora jurídica de les Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència de la Comunitat Valenciana).

Aquesta jornada està pensada per atendre les necessitats de tota la població i està distribuïda en tres grans blocs:

A les 12 hores: Xerrada adreçada a l’assessorament dels i de les professionals de la dependència (treballadors socials, regidors, advocats…).

De 16 a 19:30 hores: Assessorament individualitzat a particulars. Per poder participar-hi caldrà sol·licitar cita prèvia ja que les places són limitades. S’organitzarà en torns d’aproximadament 15 minuts per família per la qual cosa es prega que els sol·licitants
porten la documentació necessària organitzada.

A les 20 hores: Xerrada/Col·loqui: “La llei a debat”. Aquesta activitat està adreçada a tots aquells i aquelles que tinguen curiositat per saber en quin moment estem en l’aplicació de la Llei i quines irregularitats estan produint-se.

Els interessats amb l’Assessorament, tant a professionals com a particulars, hauran de contactar al tel. 660 05 09 52 i preguntar per Desiré.

La participació a la jornada serà gratuïta gràcies a les aportacions desinteressades i solidàries del club esportiu Esides Caramanchel C.E. d’Alcoi i la Colla Mal Passet de Cocentaina.

L’Aplec pel Territori arriba a La Torre de les Maçanes els pròxims 18 i 19 d’octubre

aplec-pel-territori-cartell-activitats

El pròxim cap de setmana 18 i 19 d’octubre tindrà lloc l’Aplec pel Territori a La Torre de les Maçanes, a la Foia de Xixona. A la festa reivindicativa es desenvoluparan diverses activitats, com xarrades, excursions o actuacions musicals.

El dissabte, la jornada començarà a partir de les 9:30 hores amb una excursió etnobotànica de la mà de l’investigador i catedràtic en Ciències de la Natura, Daniel Climent.

Després d’un dinar popular, a les 17 hores es durà a terme la Taula Rodona “Passat, present i futur de les nostres lluites i la força de la reivindicació compartida”.

A les 19 hores el còmic valencià Eugeni Alemany ens oferirà una actuació humorística. Seguidament, el grup “Soca en Arrel” escalfarà l’ambient previ al sopar amb música de la terra.

Per finalitzar la nit, Pelandruska, La Caixa de Gel, i Komfusió, aportaran les seues enèrgiques notes musicals per posar punt final a una intensa jornada.

Al matí de diumenge, podrem visitar la paradeta de l’Aplec al Mercat de la Torre, així com l’Exposició fotogràfica de les activitats.

Aquesta trobada l’organitzen la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat i el Grup d’Acció en defensa de la Natura i el Patrimoni “Retonar”.