La 8ª edició del festival internacional de cinema Rural FilmFest torna a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat torna a acollir en els seus pobles la celebració del festival internacional de cinema Rural FilmFest, que tindrà lloc del 10 al 17 de juliol. Más »

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat presenta el programa de rutes guiades de 20Mils

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, des del departament de turisme amb la marca 20Mils, presenta un programa de rutes guiades adaptades a la nova normalitat. Es tracta de 19 rutes pels Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (3 JULIOL)

Cocentaina aprova per unanimitat la demolició i construcció del col·legi Sant Joan Bosco.

NOTA NECROLÓGICA

ATENCIÓN MURO

Ha fallecido Dª MARICARMEN REIG PÉREZ, a la edad de 73 años.

Estando la capilla ardiente en la SALA 2 del TANATORI COMARCAL DE MARIOLA DE MURO.

El oficio de Misa por su funeral será hoy VIERNES 3 DE JULIO, a las 12:30 horas en la PARROQUIA SAN JUAN BAUTISTA de Muro.

D.E.P.

EL QUE VOLEM SABER (1 JULIOL)

El doctor José Fenollar ens ha oferit recomanacions sobre el manteniment de les instal·lacions d’aigua de consum humà en les cases.

La solidaritat dels amics d’ UnRetoParaUnaCausa2 i el col·legi Santa Ana posa el punt de partida de la tornada a la nova normalitat del Projecte SOMRIURES

Unes setmanes abans de decretar-se l’estat d’alarma vam estar al «1r SPRINT TRAIL SOLIDARI+ECO MARXA» organitzat pel col·legi Santa Ana d’Alcoi i SR Sport & Training, en favor del PROJECTE SOMRIURES.

Va ser una genial iniciativa que va combinar moltes vessants: escola, famílies, esport, medi ambient, diversitat funcional, solidaritat, integració, etc. Aquesta és una d’eixes activitats que et deixen un bon sabor de boca, per la gran qualitat humana de les persones que la van fer possible, per l’excel·lent organització, que va estar a càrrec de la comunitat educativa i dels nostres amics d’UnRetoParaUnaCausa2 i perquè és dels projectes que ens fan adonar-nos-en quan important és l’actitud i les ganes de les persones quan es vol aconseguir alguna cosa. I és que no és la primera vegada que Saúl Ramírez, José Rico, Rubén Colomina, Zeus López, Julio Abad i Jaume Belda corren i organitzen curses solidàries en favor nostre, i compte… perquè anuncien que no serà l’última! A tots ells, a les persones que es van inscriure a la cursa i a les empreses col·laboradores sols podem donar-los les gràcies per tot el que fan, de forma altruista i desinteressada, per les nostres famílies.

Una vegada conclosa esta etapa tan dura de confinament, com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, dijous passat ens trobarem al pati del col·legi Santa Ana d’Alcoi, per fer-nos l’entrega simbòlica de la recaptació d’eixe dia, una representació de la Junta de pares i mares de l’associació, del professorat del centre i els amics del Repte.

En aquests moments, l’associació estem tornant a reprendre els assumptes que vam haver d’ajornar a meitat del mes de març. I és que nosaltres som part d’eixos col·lectius de la població més vulnerables, ja ho érem abans del virus, s’ha demostrat en temps de confinament i també ho som ara. I, malgrat que la vida post Covid comença a obrir-se camí entre la nova normalitat, nosaltres seguim amb cautela però amb ganes d’aconseguir tot allò que vam haver de deixar de banda, per cuidar-nos i cuidar dels qui més ens necessitaven en eixos moments.

Fundació Caixa Ontinyent llança un programa de webinars per a gestionar l’economia personal utilitzant els nous mitjans online

Fundació Caixa Ontinyent ha posat en marxa, a través del seu programa d’educació financera “Finança’t”, una sèrie de webinars amb la finalitat de donar a conéixer la nova realitat online que ja juga un paper fonamental en la gestió quotidiana de la nostra economia personal.

El webinar és una sessió en forma de conferència interactiva, emesa per Internet en format vídeo amb la possibilitat que els assistents puguen intervindre per a exposar les seues preguntes, i que poden quedar enregistrades i accessibles posteriorment per a tots els interessats. Per a assistir a les sessions, que tindran una duració de 45 minuts, s’haurà de realitzar una inscripció prèvia a través de l’enllaç que estarà accessible tant en la web del programa (https://programafinancat.es) com en les seues xarxes socials.

Així, s’ha previst un programa format per 5 webinars que tindran lloc entre juliol i setembre d’enguany. El primer d’ells, programat per al pròxim 8 de juliol a les 16.30 hores, donarà a conéixer els diferents mitjans de pagament digitals als quals podem accedir en l’actualitat i serà impartit per la Responsable del programa Finança’t, Miriam Penalba. També el mes de juliol, el dia 22, hi haurà una nova convocatòria que oferirà el webinar sobre “Ciberseguretat, què he de saber?”, en aquest cas a càrrec de José Albors, Responsable d’Investigació i Conscienciació d’ESET España. La resta de sessions estan previstes ja el mes de setembre i tractaran temes com la banca electrònica i els seus usos tant per a particulars com per a pimes i autònoms, i com fer compres online segures.

La iniciativa naix conscients de la nova realitat social que ha impulsat l’ús de la tecnologia i a fi de continuar oferint formació en uns mitjans i a través d’uns canals adaptats precisament a les noves circumstàncies.

Cal destacar que, des que es posara en marxa el programa d’Educació Financera “Finança’t” en 2006, des de la Fundació Caixa Ontinyent es realitza una labor de formació i divulgació destinada a públics de diferents perfils, amb quasi 30.000 usuaris. “Finança’t” compta amb activitat online a través del seu web i les seues xarxes socials, en les quals difon aspectes d’actualitat i acosta, de manera amena, informació i recomanacions conscient que com més gran siga el coneixement més fàcil resultarà gestionar l’economia personal i familiar.

La 8ª edició del festival internacional de cinema Rural FilmFest torna a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat torna a acollir en els seus pobles la celebració del festival internacional de cinema Rural FilmFest, que tindrà lloc del 10 al 17 de juliol.

Es tracta de la huitena edició del festival de temàtica rural i mediambiental, i serà la segona edició en celebrar-se a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, després de l’extraordinària acollida que va rebre l’any passat.

El Rural FilmFest enguany tindrà projeccions als municipis de Banyeres, Agres, Alcoi, Alcoleja, Benasau, Gorga, Muro i Cocentaina. Els passes, que alternen pel·lícules de diferent format, tindran lloc majoritàriament a l’aire lliure i en horari nocturn.

La celebració d’aquesta huitena edició ha estat tot un repte des del punt de vista organitzatiu, ja que s’ha hagut de replantejar diferents aspectes per tal de garantir el compliment de les mesures de seguretat recomanades davant la COVID-19, a la vegada que es continua oferint una activitat cultural que enriqueix l’oferta d’oci dels pobles a l’estiu. D’una banda, es garantirà que es respecten les mesures higièniques i de distància social i, d’altra, s’eliminaran les paperetes per a la votació del públic i aquesta votació passarà a fer-se de forma telemàtica.

El Gerent de Cultura de la Mancomunitat, Iván Jover, ha volgut ressenyar “la importància que té per als pobles disposar d’activitats culturals d’aquest tipus i la implicació de l’entitat en continuar desenvolupant activitats culturals malgrat les difícils circumstàncies”.

A l’edició del Rural FilmFest d’enguany participen una selecció de 50 pel·lícules –42 curtmetratges, 5 migmetratges i 3 llargmetratges– procedents de 20 països –Espanya, Italià, França, Mèxic, Alemanya, Estats Units, Anglaterra, Rússia, Suïssa, Suècia, Ghana, Bulgària, Pakistan, Portugal, Canadà, Iran, Macedònia, Emirats Àrabs, Sèrbia i Àustria–. Moltes d’aquestes pel·lícules tindran al festival la seua estrena a Espanya o la Comunitat Valenciana i, en alguns casos, també la seua estrena mundial.

El Rural FilmFest és un festival internacional que ofereix una panoràmica actual delcinema documental, ficció i animació, en format curtmetratge i llargmetratge, relacionatamb el món rural, l’ecologia, la sostenibilitat i els recursos naturals i culturals. El festival és membre de GFN (Green Film Network), la xarxa internacional de festivals de temàtica ecològica.

Aquest festival internacional de cinema rural es divideix en diferents seccions: EcoFilms, curts de ficció, animació i documental, amb temàtica vinculada al món rural; RuralFicción, amb curts de ficció de temàtica lliure; el Premi Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat a la millor pel·lícula valenciana; i, com a novetat a l’edició d’enguany, el premi 20Mils a la millor pel·lícula de temàtica de muntanya.

El Ministeri de Cultura, a través de l’Institut de Cinematografia i de les Arts Visuals ICAA s’ha fet ressó de l’esdeveniment anunciant la celebració del festival a la seua web.

PROGRAMACIÓ DEL RURAL FILMFEST

Divendres 10 de juliol – Banyeres (Pati de la Malena 22H).

Dissabte 11 de juliol – Agres (Plaça de l’Assut 22H).

Diumenge 12 de juliol – Alcoi (Pati de l’IVAM CADA 22H).

Dilluns 13 de juliol – Alcoleja (Avinguda del País Valencià 22H).

Dimarts 14 de juliol – Benasau (Plaça del Poble 22H).

Dimecres 15 de juliol – Gorga (Plaça Major 22H).

Dijous 16 de juliol – Muro (Centre Cultural Polivalent 19:30H).

Divendres 17 de juliol – Cocentaina (Palau Comtal 22H).