Jornada de portes obertes al col·legi El Bracal

El divendres 30 de setembre entre les 17:30 i les 20:00 hores gaudirem d’una jornada de portes obertes per a poder visitar les noves instal·lacions del col·legi El Bracal. Hi hauran castells Más »

100.000 persones han accedit ja al programa d’Educació Financera de la Fundació Caixa Ontinyent

El programa d’Educació Financera de la Fundació Caixa Ontinyent ha aconseguit que, des de la seua posada en funcionament en 2016, prop de 100.000 persones es beneficien de les seues activitats de Más »

Torna la Fira Gastronòmica a Muro

L’Ajuntament de Muro ha organitzat per a aquest cap de setmana la XVII Fira del Sector Agroalimentari i Gastronòmic, un esdeveniment que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d’octubre i Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (30 SETEMBRE)

Aquesta vesprada, a partir de les 17.30 hores, gaudirem d’una jornada de portes obertes per a poder visitar les noves instal·lacions del col·legi El Bracal.

 

Demà comencen els actes per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre a Muro amb el concert que ens oferiran la Unió Musical, La Xafigà i els «Dulzaineros de Castilla y León».

Jornada de portes obertes al col·legi El Bracal

El divendres 30 de setembre entre les 17:30 i les 20:00 hores gaudirem d’una jornada de portes obertes per a poder visitar les noves instal·lacions del col·legi El Bracal.

Hi hauran castells inflables i una discomòbil per als més menuts. Finalment, a les 20:45 hores a la plaça Matzem, després de la inauguració de la Fira Gastronòmica, es realitzarà un acte d’entrega de reconeixements a una representació de persones que durant catorze anys han estat presents en aquest llarg i tortuós procediment.

L’exposició «No oblidem» es trasllada als centres educatius de la mà de la Manco

El projecte educatiu «No oblidem», nascut al voltant del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina, es convertix ara en exposició temporal i es trasllada als centres educatius comarcals de la mà de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Encara no fa un any es presentava a Cocentaina el projecte «No oblidem», un treball per a reivindicar la memòria històrica local que va ser creat amb l’ajuda de professors de l’IES Pare Arques de Cocentaina i l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, juntament amb l’il·lustrador Román Sánchez. Ara, amb el recolzament de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i gràcies a una subvenció de 2.000€ per part de la Federació Valenciana de Municipis (FVMP) aquest projecte memorialista es converteix en una exposició de 23 panells, el qual recorrerà durant aquestes setmanes els centres educatius de l’IES Pare Arques de Cocentaina, l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, l’IES Serra de Mariola de Muro i l’IES Manuel Brosseta de Banyeres de Mariola.

L’exposició manté l’esperit de la unitat didàctica original i tracta d’explicar a l’alumnat els períodes de la Segona República, la Guerra Civil i la posterior repressió d’una forma amena, concisa i atractiva, sempre mantenint el rigor històric. La idea, segons explica Ivan Jover, gerent de la Mancomunitat, és que «una vegada l’exposició visite tots els centres educatius, aquesta també puga recórrer i estar present en tots els pobles que la sol·liciten».

EL QUE VOLEM SABER (29 SETEMBRE)

Planes comença hui les seues festes patronals. Javier Sendra, alcalde de Planes.

 

Torna el Parlem de Llibres a Muro amb la presentació del «Crim al Petxinot» de Miguel Ángel Balaguer.

100.000 persones han accedit ja al programa d’Educació Financera de la Fundació Caixa Ontinyent

El programa d’Educació Financera de la Fundació Caixa Ontinyent ha aconseguit que, des de la seua posada en funcionament en 2016, prop de 100.000 persones es beneficien de les seues activitats de formació i difusió. Una actuació destinada a persones de totes les edats, conscients que les persones, al llarg de la vida, prenem contínuament decisions que afecten la nostra economia personal, professional o empresarial. I tots els estudis destaquen que a la Comunitat Valenciana, igual que en la resta d’Espanya, encara es manté un nivell de coneixements financers baixos, inferior al que s’aprecia en altres països.

Així ho ha explicat hui el President de Caixa Ontinyent, José Pla, en la roda de premsa que ha oferit als mitjans d’informació amb motiu de la celebració, dilluns que ve 3 d’octubre, del Dia de l’Educació Financera, en la qual ha estat acompanyat pel Gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, i per la Responsable de Docència del seu programa d’Educació Financera, Elena Enguix.

El nostre programa d’educació financera està ajustat a la idiosincràsia de les nostres comarques i de la nostra gent, amb un ventall molt ampli de temàtica, de tons i de canals perquè qualsevol persona, de qualsevol edat, puga trobar o demandar una formació o informació d’acord amb les seues necessitats i sobre el tema que li interesse. Som proactius en la creació de continguts, i també receptius a les propostes que ens arriben”, explica el President, qui destaca “apostem especialment per la formació de professors de diferents nivells, pel seu efecte multiplicador, mitjançant cursos oficials que impartim a través dels Centres de Xàtiva, Xest i, pròximament, també Alacant. Això, sense descurar el contacte directe amb escolars, alumnes d’institut i persones majors, a través de cursos i conferències; i comptem amb una App de contes infantils realment innovadora”.

Diverses activitats que es llancen el Dia de l’Educació Financera

Mostra d’això és que, entre les novetats per a enguany, està prevista la celebració de tallers infantils en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, coincidint amb el Dia de l’Educació Financera. Participaran 1.500 alumnes procedents dels 7 centres públics de la ciutat d’infantil i primària (1r, 2n i 3r), i pretén la familiarització amb la matèria d’una forma divertida.

A més, del 13 al 15 de desembre, 750 alumnes de 4t, 5é i 6é de primària d’aquests centres participaran en una representació teatral dels contes d’educació financera editats per la nostra Obra Social i que seran posats en escena pels alumnes del Col·legi Lluís Vives, centre que s’ha encarregat de la coordinació de totes aquestes activitats.

S’ha convocat, també, la II edició del Concurs d’educació financera per als alumnes de 4t d’ESO de la Comunitat Valenciana, i en el qual van participar 16 centres (250 alumnes) en la primera convocatòria.

I s’han concertat, a més, 5 cursos per a professors a través dels Centres professors (CEFIRE) de Xàtiva, Xest i Alacant amb temes bàsics, nivells més avançats i específics en ciberseguretat i en els quals participaren 175 docents. A més, s’estan programant diverses conferències i sessions formatives per a alumnes de diferents perfils.

Vicent Marzà i Verònica Cantó conversaran en l’acte del 7 d’octubre del Col·lectiu-Compromís

El Col·lectiu-Compromís per Cocentaina ha preparat un acte al voltant del 9 d’octubre on participarà la contestana i presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, i l’exconseller d’Educació i actual portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Vicent Marzà.

El 9 d’octubre és el dia de les valencianes i els valencians. En aquest sentit, el Col·lectiu-Compromís vol celebrar-ho amb un acte públic que comptarà amb la participació de la contestana i presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, i l’exconseller d’Educació i actual portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Vicent Marzà. Aquest acte estarà moderat pel portaveu del Col·lectiu-Compromís a l’Ajuntament, Jordi Pla.

Aquestes converses entre Verònica Cantó i Vicent Marzà tindran lloc el divendres 7 d’octubre a les 19 hores al Centre Social Real Blanc.