La incidència acumulada a la Comunitat Valenciana se situa en la xifra més baixa des de finals d’agost

Set mesos ha tardat la Comunitat Valenciana a tornar a tindre una incidència acumulada similar. El continuat descens de la tercera onada de coronavirus al territori valencià, després d’un mes de gener Más »

El paro aumenta en la comarca en 81 personas

Una vez publicados los datos del paro en nuestra comarca por LABORA, la UGT-Unión Comarcal Muntanya-Vinalopo-Vega Baja hace valoración del paro registrado en la Muntanya en el mes de febrero. Existe un Más »

Obert el procés participatiu de la zona verda del Batà

L’Ajuntament de Muro, dintre del procés participatiu per definir l’avantprojecte de la zona verda del Batà, va a posar a l’abast dels veïns del municipi un qüestionari telemàtic per tal de conèixer Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (4 MARÇ)

Hui dijous hem parlat amb Víctor García, director general d’Infraestructures Educatives, de com van les obres del nou col.legi El Bracal.

La incidència acumulada a la Comunitat Valenciana se situa en la xifra més baixa des de finals d’agost

Set mesos ha tardat la Comunitat Valenciana a tornar a tindre una incidència acumulada similar. El continuat descens de la tercera onada de coronavirus al territori valencià, després d’un mes de gener i part de febrer complicats, han situat la incidència acumulada per sota de 100 casos per cada 100.000 habitants per primera vegada des del passat 13 d’octubre. Les dades del Ministeri de Sanitat situen aquest dimecres la incidència acumulada valenciana en 91,35 casos, 12 punts menys que el dia anterior. Cal remuntar-se al passat 26 d’agost de 2020 per a trobar una dada més baixa. Aquell dia, la incidència es va situar en 84,28 casos.

La Comunitat Valenciana ja se situa en el cinqué lloc autonòmic amb una millor incidència acumulada. Una evolució que s’ha aconseguit sols un mes deprés de destacar pel contrari. Durant els primers dies d’aquest febrer la Comunitat Valenciana presentava la pitjor incidència acumulada de totes les autonomies, amb més de 1.000 contagis per cada 100.000 habitants.

Al conjunt d’Espanya la incidència també està baixant, i aquest dimecres s’ha situat en 159,57 casos per cada 100.000 habitants, 8,83 punts menys que un dia abans. Sanitat ha comunicat aquest dimecres 6.137 nous casos de coronavirus a Espanya i 446 noves víctimes mortals. Espanya supera les 70.000 defuncions per Covid-19 des del març passat.

La millora de les dades també continua evidenciant-se en les dades hospitalàries que, a poc a poc, van registrant dades més baixes. Així, actualment hi ha a la Comunitat Valenciana 823 persones ingressades per Covid-19, xifra que representa un 7,12% de tots els malalts. I un 23,62% dels ingressats a les UCI ho estan per coronavirus, vora un punt menys que ahir, dimarts. Els dos paràmetres són més baixos a la Comunitat Valenciana que en la mitjana espanyola.

El paro aumenta en la comarca en 81 personas

Una vez publicados los datos del paro en nuestra comarca por LABORA, la UGT-Unión Comarcal Muntanya-Vinalopo-Vega Baja hace valoración del paro registrado en la Muntanya en el mes de febrero. Existe un leve aumento del desempleo en 81 parados más, lo que sitúa la cifra total de parados en 12.231 personas.

UGT valora negativamente estas cifras, derivada en gran medida por la situación sanitaria por la que atravesamos, ya que sanidad y economía van más que nunca de la mano, tal y como hemos comprobado con cada una de las olas de contagio. El buen funcionamiento de la economía sólo se da cuando hay seguridad y garantías en la salud.

En este mes de febrero aumenta tanto el desempleo femenino en 51 paradas más, como el desempleo masculino en 30 parados más. El desempleo femenino se sitúa con una tasa de 7.415 desempleadas, dato que sigue siendo más elevado que el masculino con 4.816 parados. Con estos datos se pone de manifiesto la brecha laboral que sigue habiendo entre hombres y mujeres.

Por municipios, el descenso más significativo de este mes se centra en Ibi con 47 parados menos, por lo que sitúa la tasa de desempleo en 2.139 parados. Le sigue Onil con 23 parados menos, situándo su tasa de desempleo 644 parados. No ocurre lo mismo en el resto de municipios; Alcoi, aumenta su tasa de desempleo en 96 parados más y se sitúa con una tasa de desempleo de 5.747 parados. Le siguen, Cocentaina (16), Banyeres (14) y Muro (12), situando sus tasas de desempleo en 1.063, 411 y 721, respectivamente.

Cocentaina aprova les bases de les ajudes Parèntesi

La Junta de Govern local va aprovar ahir les bases de les ajudes Parèntesi per un import total de 307.000 euros, dels quals Generalitat aporta 62,5%; Diputació d’Alacant el 22,5%; i el restant 15% l’Ajuntament de Cocentaina.

Aquestes ajudes s’integren dins del Pla Autonòmic Resistir i van dirigides a autònoms i empreses amb un màxim de 10 persones treballadores que desenvolupen la seua activitat al municipi de Cocentaina i que pertanyen a les activitats determinades per la Generalitat Valenciana.

La quantia màxima per sol·licitud ascendeix a 2.000 euros per autònom o microempresa, més 200 euros per cada treballador que tinguen contractat a data de 31 de desembre de 2021.

Tota la tramitació es realitzarà de forma obligatòria per la seu electrònica, i el termini per a presentar les sol·licituds seran de 15 dies naturals a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte de les bases al B.O.P.

Per a Mariona Carbonell, regidora d’Hisenda «valorem molt positivament aquesta iniciativa autonòmica i així li ho vam transmetre dimarts al director general de l’Administració Local. Ajudes que unixen a les tres administracions fent que siguen més quantioses i que els negocis no hagen de fer tantes tramitacions per a aconseguir-les. Hem organitzat el departament per tal de tramitar el més ràpid possible la resolució de les ajudes dirigides als sectors més afectats de la nostra població, malgrat no tindre encara interventor».

Obert el procés participatiu de la zona verda del Batà

L’Ajuntament de Muro, dintre del procés participatiu per definir l’avantprojecte de la zona verda del Batà, va a posar a l’abast dels veïns del municipi un qüestionari telemàtic per tal de conèixer les seves opinions sobre els temes més rellevants relacionats amb aquest projecte.

El qüestionari estarà accessible del 4 al 14 de març. Durant aquests 10 dies es podrà accedir i emplenar les respostes.

Per accedir al qüestionari no és necessari descarregar cap aplicació ni donar-se d’alta, sols s’ha de seguir el següent enllaç i respondre les preguntes.

En paraules del regidor de Participació Ciutadana, Kike Pascual «volem agrair a la ciutadania i a totes les associacions, l’esforç per a contribuir a fer de la zona verda del Batà un espai obert, plural, inclusiu i multifuncional, que a bon segur redundarà en la millora de la qualitat de vida de la nostra població».

EL QUE VOLEM SABER (3 MARÇ)

Cocentaina optarà a fons europeus per a executar millores en el Palau Comtal. Antoni Such, director general d’Administració Local i Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina.

 

FPA Beniassent Cocentaina i Muro torna a tindre formació presencial en la majoria de tallers. Jaume Llopis, director de FPA Beniassent.

 

Noves mesures Covid-19 en la Biblioteca Municipal de Muro. Xelo Cascant, regidora de Cultura.

 

Les regidories de Dona, Igualtat, i Serveis Socials de Muro, preparen un especial «Dia de la Dona» per al pròxim 8 de març. Xelo Cascant, regidora de Serveis Socials.