LA FIESTA LLAMA A L’ALQUERIA D’ASNAR

L’Alqueria d’Asnar celebra desde hoy y hasta el próximo lunes sus Fiestas patronales en honor a Sant Miquel Arcàngel. Cuatro días de intensa actividad en que los Moros y Cristianos, los conciertos Más »

REESTRUCTURACIÓ EN L’EQUIP DE GOVERN DE COCENTAINA

La Corporació Municipal a l’Ajuntament de Cocentaina experimentarà lleugers canvis en la seua distribució de personal, just quan es compleix l’equador de la legislatura. Es tracta del canvi de titularitat en els Más »

COMUNICADO POLICÍA LOCAL DE MURO

La Policía local de Muro de Alcoy, a través de su Representación Sindical en la Policía Local, quiere exponer lo siguiente: La Policía Local de Muro de Alcoy mantiene en la actualidad Más »

 

EL QUE VOLEM SABER (22 SETEMBRE)

Especial Festes de l’Alqueria d’Asnar. Ens infomen Andreu Ripoll, regidor de Festes, i Jaume Pascual, alcade de l’Alqueria.

 

El entrenador del Muro, Cristian Ferrándiz, ens parla del derbi de diumenge contra el Contestano.

LA FIESTA LLAMA A L’ALQUERIA D’ASNAR

L’Alqueria d’Asnar celebra desde hoy y hasta el próximo lunes sus Fiestas patronales en honor a Sant Miquel Arcàngel. Cuatro días de intensa actividad en que los Moros y Cristianos, los conciertos y las actividades religiosas se darán la mano para configurar un completo programa de actos. Destacará, una vez más, la Entrada de mañana sábado, en la que tomará parte la mitad de los habitantes del municipio.

Primero fue la denominada Festa dels Fadrins, en la que los más jóvenes de la localidad llenaron las calles de alegría con pasacalles, comidas de hermandad y verbenas, y después, el pasado fin de semana, el grupo local Dimonis Rafolins presentó su nuevo espectáculo de fuego para esta temporada.

Tras el éxito de estas actividades, llega ahora el momento de los actos más tradicionales en honor al patrón Sant Miquel Arcàngel. El concejal de Fiestas, Andreu Ripoll, destaca por encima de todo la elevada participación que se registra en las fiestas; “por poner un ejemplo, en la Entrada de Moros y Cristianos del sábado tomarán parte más de 200 personas, lo que supone casi el 50% de los 525 habitantes censados. Se trata de una cifra más que significativa para entender cómo se vuelcan los vecinos con sus Fiestas”.

Otro de los rasgos distintivos de la Entrada es que, pese a haber sólo una filà, concretamente los Verdugos, desfilan tanto Moros como Cristianos, varias escuadras especiales y ballets. “Colaboran de forma muy activa la asociación El Niu y los padres y madres de los niños del colegio, todos los cuáles confeccionan trajes especiales para la ocasión. Al final se completa un desfile brillante que cada vez atrae a más gente de otros municipios”.

En el capítulo de los bailes y la diversión, un año más, como viene siendo habitual, se volverá a contar con la presencia de la conocida Orquesta Montecarlo, que amenizará la noche de hoy viernes. Para mañana sábado, se contará con una discomóvil en la que intervendrán los DJ’s más destacados del momento.

Los actos religiosos, con las procesiones y la Ofrenda de Flores a Sant Miquel como referentes destacados, pondrán el contrapunto a las actividades más desenfadadas. En definitiva, un programa de actos completo y atractivo preparado con gran ilusión.

EL QUE VOLEM SABER (21 SETEMBRE)

Entrevista a Carol Ivañez, regidora de Seguretat de Muro, per a parlar dels problemes que hi han entre la Policia Local i l’Ajuntament.

 

Manifest del Dia Mundial de l’Alzheimer. Jacquelin Cerdà, alcaldessa de Muro; i Mila Vilaplana, directora del Centre de Dia Benicadell.

LA FIRA DE TOTS SANTS BUSCA LA COMPLICITAT DE L’AGÈNCIA VALENCIANA DE TURISME

Ara fa uns dies l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa i la regidora de Fira Mariona Carbonell van mantenir una reunió oficial amb la Directora de Turisme de la Generalitat Valenciana Raquel Huete. Aquest encontre va aprofitar per obrir vies de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) i l’Ajuntament de Cocentaina amb l’objectiu de seguir promocionant i impulsant la Fira de Tots Sants amb una major implicació per part del Govern autonòmic de la Generalitat Valenciana.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina és un dels esdeveniments més multitudinaris d’entre tots els que es celebren al País Valencià, i també un dels que compta amb més anys d’antiguetat a la seua història. Igualment, la Fira de Tots Sants aconsegueix aglutinar alguns dels trets identitaris que defineixen als valencians: emprenedoria, tradició, diversitat i innovació. “És per això que des de l’Ajuntament de Cocentaina s’ha decidit seguir treballant intensament per a implicar a les administracions superiors, com és la Generalitat Valeniana a través de l’Agència Valenciana de Turisme, en la promoció cap a l’exterior del certamen, aconseguint un major finançament per a aquesta àrea”, apuntava la regidora Mariona Carbonell.

Igualment, des del consistori local, amb l’ajuda de l’AVT, volen donar un impuls especial i dinamitzar la zona de la Fira dedicada al Turisme. En l’edició de 2016 aquesta àrea de la Fira de Tots Sants, amb més de 1.700 metres quadrats, va acollir fins a 30 expositors diferents, representats en ajuntaments de tot el País Valencià, associacions turístiques o consorcis. La Fira de Tots Sants s’ha convertit així en tota una oportunitat per a les destinacions per tal de promocionar els seus productes turístics i la seua oferta. Recordem que per la Fira passen vora 500.000 persones cada edició, així és que és un aparador immillorable per tal de donar a conéixer els atractius de cada zona o municipi.

LA MANCO OFEREIX UN NOU SERVEI

El passat mes de Maig  la Mancomunitat va firmar el Conveni amb la Conselleria d’Habitatge i Vivenda per poder entrar dintre de la XARXA OIR (iniciativa de la Generalitat Valenciana) per la qual es pretén donar informació i assessorament a l’àmbit de la rehabilitació ,regeneració del edificis i de conscienciar als ciutadans de la importància de la rehabilitació de les vivendes i com executar-ho adequadament. Així mateix s’informarà de les ajudes existents per a la rehabilitació i regeneració  d’edificis( cobertes, façanes, cuines , banys..) i de la legislació vigent per a dur a terme les actuacions en aquesta matèria que els ciutadans necessiten saber

La Mancomunitat tindrà un punt d’informació per als seus ciutadans i per als professionals dels sector de la construcció de les nostres comarques a les dependències de la Mancomunitat (Àgora) carrer Sant Mateu 3, Alcoi. També tindrem el servei mitjançant cita prèvia als municipis de la Mancomunitat.

Segons explica el president de l’entitat, Manuel Gomicia: “aquest nou servei ens permetrà ajudar als ciutadans dels nostres municipis oferint-los ajuda per a la rehabilitació de les seues vivendes i a la vegada contribuïm amb la regeneració i renovació dels entramats urbans dels nostres pobles i ciutats. Una vegada més la «La Manco» ofereix un nou servei que és suma als que actualment ja estem prestant, i és consolida una vegada més la idee d’aquesta Mancomunitat d’oferir més qualitat de vida als nostres municipis”.

REESTRUCTURACIÓ EN L’EQUIP DE GOVERN DE COCENTAINA

La Corporació Municipal a l’Ajuntament de Cocentaina experimentarà lleugers canvis en la seua distribució de personal, just quan es compleix l’equador de la legislatura. Es tracta del canvi de titularitat en els càrrecs de 1r Tinent d’Alcaldia i de Portaveu en el Grup Municipal Socialista. Marcos Castelló ha estat fins ara -i des de fa huit anys- la persona que s’ha situat tant al davant de la 1a Tinença d’Alcaldia com del càrrec de Portaveu. Castelló va accedir a aquest càrrec amb Rafa Briet, en un dels moments més complicats per al govern socialista local després de la dimissió del Portaveu i del 1r Tinent d’Alcaldia d’aleshores. Ara, i fruit d’una decisió personal, complint així amb un compromís adquirit a principis d’aquesta legislatura amb l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa, Castelló decideix fer un pas al costat i deixar la primera línia política a dues companyes de corporació. Elles són Marcela Richart i Mariona Carbonell, dues de les peces claus de renovació i experiència del Partit Socialista contestà que es va iniciar en les passades eleccions de 2015 amb Mireia Estepa, l’alcaldessa, al capdavant.

Marcela Richart assumirà el càrrec de 1a Tinent d’Alcaldia (deixant la 3a Tinença d’Alcaldia a Marcos Castelló) i, per la seua banda, Mariona Carbonell serà a partir d’ara la Portaveu del Grup Socialista Municipal.

Aquests canvis responen al ferm compromís del Partit Socialista de Cocentaina per renovar els seus caps visibles combinant joventut i experiència al capdavant de la gestió municipal. Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, ha agraït públicament a Castelló la “grandíssima feina feta durant aquests últims 8 anys. Treballant incansablement pel nostre poble, amb generositat, rigor i honestedat, complint els seus compromisos des de la coherència”. Amb tot, cal assenyalar que Marcos Castelló no abandona en cap cas les seues àrees de gestió i les seues regidories (Hisenda, Obres i Serveis i Policia, Seguretat Ciutadana, Trànsit i Personal), de fet ara podrà centrar-se encara més en aspectes més concrets d’aquesta gestió diària en àrees tan complexes com les que encapçala.