FPA Beniassèn comença el període de renovació de matrícula i prepara el final de curs

Aquesta setmana ha començat el període de renovació de matrícula per a l’alumnat d’FPA Beniassèn. Aquest és un procés extraordinari i simple que es tancarà el dia 26 de juny. L’alumnat que Más »

L’espectacle ‘No sé com gloses!’ arriba a Muro el 17 de juny

El Centre Cultural Polivalent de Muro posa en escena el pròxim dissabte 17 de juny, a les 20 hores, l’espectacle ‘No sé com gloses!’, basat en el cant popular improvisat que reuneix Más »

Les Danses de Muro tornen a la plaça Palacio

Les Danses de Muro tornen un any més als carrers del poble amb tot un seguit d’actes: *Dimarts 6 de juny al carrer Sants (des de l’encreuament del carrer Sant Josep fins Más »

 

FPA Beniassèn comença el període de renovació de matrícula i prepara el final de curs

Aquesta setmana ha començat el període de renovació de matrícula per a l’alumnat d’FPA Beniassèn. Aquest és un procés extraordinari i simple que es tancarà el dia 26 de juny. L’alumnat que ha assistit regularment al centre al llarg del curs 2022-2023 només haurà d’emplenar el full de renovació de matrícula i pagar la quota de l’associació i el taller que corresponga.

El període ordinari de matrícula per a totes les persones que no han sigut alumnes del centre en el curs 2022-2023, s’obrirà els dies 27, 28 i 29 de juny en horari de 10 a 13 hores. Prèviament el centre facilitarà el full de matrícula amb els horaris i amb les instruccions per a emplenar-lo correctament.

FPA Beniassèn recorda tots els models de formació que oferix l’escola: ensenyaments reglats (alfabetització, persones neolectores, educació de base i graduat en educació secundària), programes formatius (accés a cicles formatius de grau superior, tots els nivells de valencià de la JQCV, castellà i valencià per a persones migrants, anglés, informàtica i competències digitals) i tallers (teatre, pintura i dibuix, activitats de manteniment –ioga, zumba, balls de saló, pilates–, guitarra i bandúrria, l’entorn a peu, restauració de mobles, ceràmica, confecció…).

A més, FPA Beniassèn recorda ja han començat els actes de finalització del curs. Al llarg del mes de juny, els diferents grups estan fent activitats i festes d’acomiadament (berenars, concerts, ioga, pilates i zumba, viatges i excursions de final de curs…

La festa conjunta d’acabament de curs se celebrarà en el pati del Palau Comtal el dia 15 de juny a partir de les 19.30 hores. És una activitat oberta en la qual hi haurà una mostra d’algunes del les activitats que es fan al centre: concert del grup de guitarra i bandúrria, presentació a càrrec del grup de teatre, exhibició dels tallers de balls de saló i de zumba, entrega de diplomes i entrega dels títols de graduat a l’alumnat que acaba aquest curs.

Per a resoldre qualsevol dubte FPA Beniassèn recomana posar-se en contacte amb el centre de Cocentaina, telèfon 965533650 (horari de matí) i el centre de Muro, telèfon 608563587 (horari de vesprada). La informació completa amb els horaris de tots els tallers i de tota l’oferta educativa es podrà consultar en la pàgina web portal.edu.gva.es/fpabeniassent/ a partir del 26 de juny.

EL QUE VOLEM SABER (8 JUNY)

‘NO SÉ COM GLOSES!’, UN ESPECTACLE QUE REUNEIX LA GLOSA POPULAR IMPROVISADA ARRIBA A MURO EL 17 DE JUNY AMB HILARI ALONSO, MATEU XURÍ, CARME GONZÁLEZ I MARÇAL RAMON.

L’espectacle ‘No sé com gloses!’ arriba a Muro el 17 de juny

El Centre Cultural Polivalent de Muro posa en escena el pròxim dissabte 17 de juny, a les 20 hores, l’espectacle ‘No sé com gloses!’, basat en el cant popular improvisat que reuneix glosadors catalans, mallorquins i valencians.

Entrada gratuïta, però fa falta reserva prèvia. Ja poden passar pel Centre Cultural (dimarts i dimecres de 9.30 a 13 hores) i (dijous i divendres de 17 a 20 hores).

Amb la direcció escènica de Joan Antoni Sunyer, aquest muntatge escènic de cultura popular reunirà damunt l’escenari del Centre Cultural glosadors com Mateu Xurí (veu), Carme González (veu), Hilari Alonso (veu i petita percussió) i Marçal Ramon (veu i acordió diatònic), a més de l’escenografia i la il·luminació de Miquel Llull.

En paraules dels mateixos creadors, ‘No sé com gloses!’ és «un viatge teatral en família per a descobrir un tresor de la Mediterrània: la glosa, o el que és el mateix, l’art d’improvisar versos tot cantant», una disciplina artística compartida en nombroses cultures i que, a les terres de llengua catalana, ha adquirit una rellevància especial en els darrers temps.

«La cançó popular improvisada en llengua catalana té moltes formes —glosa mallorquina i menorquina, cant lliure valencià, corrandes empordaneses o garrotins de Lleida, entre d’altres— i totes tenen en comú que estan orientades al joc interactiu», han explicat des de la productora Cultura Popular Innovadora, responsable d’aquest espectacle que combina la glosa popular amb la música.

Grupo Silvoturismo organiza los Campos de Voluntariado Ambiental de la Dipu

Grupo Silvoturismo ha resultado adjudicataria de los campos de voluntariado ambiental que todos los años impulsa la Diputación Provincial de Alicante para realizar labores de vigilancia para la prevención de incendios forestales.

En esta edición, los campos tendrán lugar del 28 de junio al 22 de agosto, en diferentes turnos de 11 días de duración, y se desarrollan en parajes de gran valor ecológico de la provincia como son Xorret de Catí, en Castalla y El Rentonar, en La Torre de les Maçanes.

En total se ofertan 130 plazas, 14 en el campo de Xorret de Catí y 12 en El Rentonar, en cada uno de los cinco turnos previstos. Los voluntarios pueden participar en varios turnos o solo en uno de ellos.

  • Turno 1: del 28 de junio al 9 de julio
  • Turno 2: del 9 de julio al 20 de julio
  • Turno 3: del 20 de julio al 31 de julio
  • Turno 4: del 31 de julio al 11 de agosto
  • Turno 5: del 11 de agosto al 22 de agosto

Este voluntariado ambiental de la Diputación Alicante, cuyo único requisito es ser mayor de edad, incluye alojamiento y manutención gratuitos, además de todo el material y las actividades complementarias que se realizan para completar la formación de los participantes, así como actividades de índole lúdica y cultural.

Todos los interesados pueden solicitar más información en el teléfono 965376231 o en la web silvoturismo.com, donde podrán encontrar también el enlace de inscripción.

El punto de recogida para cada turno es siempre el día de inicio, a las 17.00 horas, en el Palacio de la Diputación de Alicante, mientras que el regreso es en este mismo lugar el día que finaliza el campo.

En los campos de voluntariado ambiental de la Diputación Provincial de Alicante, los participantes viven grandes experiencias en plena naturaleza y reciben una completa formación ambiental, especialmente se les forma en la vigilancia y prevención de incendios forestales, apoyando a los servicios de emergencias.

La rutina de cada día comienza en torno a las 8.00 de la mañana para a las 9.00 estar ya en el puesto de vigilancia, donde el grupo de voluntarios, por turnos, permanece hasta las 20.00 horas. Divididos en parejas, realizan vigilancia para detectar conatos de incendio en puntos elevados con amplia cuenca visual. Para realizar las funciones de forma correcta reciben formación en cartografía, comunicación por radio y detección de incendios.

Las labores de vigilancia se alternan por turnos con la práctica de actividades lúdico-deportivas en el medio natural y formación en otras áreas como fauna, flora, orientación o senderismo.

Asimismo, esta experiencia se completa con excursiones de interés a lugares cerca de los campos de voluntariado, como la Estación Biológica de Torretes, el Parque de Bomberos de Elda, la Font Roja o el Museo del Turrón de Xixona.

Al final de cada campo, los voluntarios serán capaces de interpretar el medio natural tras haber vivido una experiencia en unos enclaves únicos de la provincia, además lógicamente de haber contribuido a su protección.

EL QUE VOLEM SABER (7 JUNY)

VICENT MOLINA, CAP DE LLISTA DE COMPROMÍS PER MURO: «L’ACORD COMPROMÍS-PSOE VA PER BON CAMÍ PER A GOVERNAR JUNTS».

 

TORNA L’ACTIVITAT AL CLUB DE LECTURA «MUROLLIG». XELO CASCANT, REGIDORA DE CULTURA EN FUNCIONS.

 

COCENTAINA ACOLLIRÀ DEL 10 AL 13 DE JULIOL EL SENT-ME 2023. IVÁN JOVER, REGIDOR DE CULTURA EN FUNCIONS.

Èxit de participació en el concurs de fotografia convocat per la Pia Unió Mare de Déu del Miracle

El passat 30 de maig va finalitzar el termini d’admissió de fotografies per al concurs que anualment convoca la Pia Unió Mare de Déu del Miracle. Es tracta d’un concurs per al públic amateur i les imatges han d’arreplegar moments de les festes viscudes en aquest any.

Una vegada finalitzat el termini, trobem un total de 161 fotografies que opten a un dels tres premis del certamen. El jurat, conformat per gent especialitzada dintre del món de la fotografia, avaluarà cadascuna d’elles i elegirà les guanyadores que es donaran a conéixer en els actes del mig any de la festa mariana.

Recordem que hi ha establits tres premis: Un primer de 300 euros, un segon de 200 i un tercer de 100 euros. La Pia Unió es mostra satisfeta per l’èxit de la convocatòria i vol agrair la participació i implicació de la gent en tot el que envolta a la festa de la Patrona de Cocentaina.

Tanmateix, des de la Pia Unió recorden que el pròxim diumenge 18 de juny, a les 10.00 hores, tindrà lloc la 50 edició del Trofeu de ciclisme que organitza el Club Ciclista Contestà, una activitat que es va haver d’ajornar a causa de la pluja i que estava prevista per al 20 de maig. La prova es realitzarà per un circuit urbà que discorrerà pel Passeig del Comtat i anirà dirigida a corredors de categoria juvenil.