Fageca lidera un projecte pioner de salut rural amb ciència, esport i entorn natural

Aquest estiu, Fageca esdevé escenari d’un innovador projecte de salut comunitària i envelliment actiu, impulsat per la Universitat Miguel Hernández, la Universitat de València i Tratech Technologies. L’objectiu: millorar la força, la mobilitat i la qualitat de vida de les persones majors mitjançant exercici físic adaptat, tecnologia avançada i l’aprofitament d’un entorn immillorable.

El programa, coordinat per José Vidal, veí de Famorca i responsable principal de l’estudi, utilitza eines científiques com el WELLNES BENCH i el sensor PowerTrack™ per mesurar l’impacte real de les activitats —com ara aquagym i entrenament funcional— en la salut física i funcional dels participants. Vidal ja ha dut a terme estudis previs a Famorca, els quals han demostrat els beneficis dels programes d’activitat física en l’àmbit rural.

Aquest projecte és també fruit de l’agermanament i col·laboració contínua entre Fageca i Famorca, dos pobles que han compartit en els últims anys diverses iniciatives conjuntes en l’àmbit de la salut, la ciència i la dinamització social.

Amb la Serrella de fons i el suport de l’Ajuntament de Fageca, aquest projecte situa el municipi com a referent en promoció de la salut i envelliment actiu, combinant ciència, vida comunitària i el gran valor del territori.

Aquest nou projecte se suma al programa Fageca Activa, amb què l’Ajuntament de Fageca ofereix sessions de manera setmanal d’activitat física i mindfulness de setembre a maig, a més de tallers puntuals, xarrades sobre alimentació, hàbits saludables i autocura. Una aposta clara i continuada per la salut dels nostres veïns i veïnes!.