Vicent Molina: «Muro pagarà 11.000 euros més al mes pel subministrament de llum per la irresponsable i ineficient gestió de l’equip de govern»

Compromís per Muro denuncia que l’ajuntament haurà de pagar pel subministrament de llum 11.000 euros més al mes, concretament un total de 28.400 euros, al no haver-se licitat un nou contracte abans que vencera l’actual i l’empresa sol·licitara una revisió de preus. El portaveu de la formació valencianista, Vicent Molina, titlla de “irresponsable” i “ineficient” la gestió de l’actual equip de govern.

El consistori murero ha aprovat la revisió de preus del contracte de subministrament d’energia i serveis de manteniment d’enllumenat públic i semàfors, concretament del període comprés entre els anys 2015 i 2021, i que suposarà un desemborsament de 106.936´77 euros. En aquest sentit, indicar que des de l’any 2014 no s’havia revisat el cost de la llum, i una vegada expirat el contracte actual, el mes d’abril passat, és la pròpia empresa subministradora la que sol·licita dos mesos després verificar els preus.

Així, el portaveu i candidat a l’alcaldia per Compromís explica que, “aquest ineficient equip de govern sol·licita a l’empresa que continue prestant el servei, d’aquí ve que aquesta demane la revisió, algo que potser no s’haguera produït si s’haguera fet un nou plec de condicions i licitat un nou contracte quan tocava, és a dir, abans del 30 d’abril”. Referent a això, Molina indica que, “l’informe del secretari municipal diu que si el contracte està extingit, les obligacions ja no vinculen a les parts, per tant, tampoc la revisió de preus”.

D’altra banda, al no haver-hi contracte en vigor, l’informe municipal dictamina que no es pot fixar el nou cànon que sol·licitava la subministradora de llum a partir de maig de 2022, no obstant això, l’ajuntament haurà de compensar a l’empresa per les despeses per a assegurar el subministrament fins que isca el nou plec de condicions de l’enllumenat. “És una barbaritat que el preu anterior fora de 17.200 euros, i amb la revisió haja de ser de 11.000 euros més al mes, és a dir, un total de 28.400 euros lineals per mes”, lamenta el regidor de Compromís, qui exigeix celeritat en la regularització del servei, “ja que segons l’informe municipal, la continuació sense contracte situa a l’ajuntament al marge de la norma aplicable”.