Última hora del temporal de neu i pluja a la Comunitat Valenciana (14:55H)

Continua el temporal de neu i pluja a la Comunitat Valenciana. Per segon dia consecutiu neva per damunt dels 200 metres a les comarques del nord i dels 500 a l’interior de València. Una cota molt baixa que ha fet activar l’avís roig per fortes nevades a tot l’interior de Castelló, i a l’interior nord de València.

Tot i les advertències, els desplaçaments per a veure de prop la neu han continuat durant el dia de hui i a la serra d’Aitana, 14 persones han hagut de ser rescatades.

El temporal marítim també es veu afectat pel temporal i s’ha activat l’avís groc a tot el litoral de la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, els serveis d’emergències aconsellen a la població no acostar-se a passejos marítims o espigons.

64 carreteres tancades

Segons les últimes dades de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, s’han tancat 64 carreteres, que afectem principalment les comarques dels Ports, Alt Maestrat, l’Alcalatén, Alt Millars i l’Alt Palància. Així mateix, en 78 vies és obligatori l’ús de cadenes, com ara a l’A-23 a l’altura de Viver i l’A-31 a Villena i a més d’una trentena de vies s’ha de circular amb molta precaució per la neu i l’aparició de plaques de gel a la calçada.

A hores d’ara estan desplegades les 53 màquines llevaneu de la demarcació de carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i s’utilitzaran més de 6.000 tones de sal i un milió de litres de salmorra per a restablir la circulació.

16 comarques en situació zero

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat manté la situació zero aquest dissabte a l’Alt Maestrat, l’Alcalatén, l’Alt Millars, la Foia de Bunyol, l’interior de l’Alacantí i la Vall d’Albaida, els Ports, el Baix Maestrat, l’Alt Palància, la Plana d’Utiel-Requena, els Serrans, el Racó d’Ademús, la Vall d’Aiora-Cofrents, la Costera, l’Alcoià i l’Alt Vinalopó.