L’OCUPACIÓ HOTELERA PER A SETMANA SANTA FREGA EL COMPLET

L’associació Serra Mariola preveu una ocupació hotelera del 85% durant esta Setmana Santa en el conjunt dels municipis que conformen el paratge (Bocairent, Muro, Cocentaina, Banyeres, Agres, Agullent, Alcoi i Alfafara), segons les dades oferides pels diferents establiments hotelers de la zona consultats, especialment als allotjaments de caràcter rural, que, en alguns casos, ja superen el 90% de les reserves i són similars als registrats en el mateix període de 2018.

El col.lectiu considera que el fet que Setmana Santa siga un dels períodes preferits per a viatjar dels espanyols provoca que les reserves siguen ja elevades. La Serra Mariola és a més una de les destinacions “clau” en turisme rural, especialment per la gran quantitat de paratges, rutes de senderisme, la seua gastronomia típica i el patrimoni arquitectònic i història dels seus municipis, remarquen.

En aquest sentit, subratllen la importància d’oferir esdeveniments diferenciats per a atraure turisme. Asseguren que, en els últims anys, tant des dels mateixos ajuntaments com des del col.lectiu, «s’han incrementat els esforços per promocionar els diferents atractius turístics de cada un dels municipis i de l’entorn natural del paratge». Al respecte, insisteixen en què l’objectiu «és aconseguir que no siga una destinació estacional». De fet, en 2018, sols per les oficines de turisme dels esmentats municipis van passar més de 6.000 persones.