SERRA MARIOLA CELEBRA LA DISTINCIÓ DE BOCAIRENT COM A SETENA MERAVELLA RURAL D’ESPANYA

Un dels municipis de l’àrea geogràfica que conforma la Serra Mariola, Bocairent, ha obtingut el reconeixement com a setena meravella rural d’Espanya del 2017, segons el rànquing del cercador d’allotjaments d’interior Toprural fixat a partir de la votació en xarxa entre les 20 poblacions candidates. El municipi ha rebut el suport del 5,47% dels 20.000 internautes que van prendre part de la proposta: Capileira (Granada), Belmonte (Conca), Guadalupe (Càceres) Potes (Cantàbria) Ayna (Albacete), Tàpia de Casariego (Astúries).

D’aquesta forma, part d’un paratge natural de la província d’Alacant i València aconsegueix representació, per primera vegada, en les meravelles rurals d’Espanya.

Després del lliurament del distintiu acreditatiu, recentment, en el centre cultural Florida Retiro de Madrid, l’alcalde Josep-Vicent Ferre i de la regidora de Turisme, Noelia Vañó, asseguraven que aquesta distinció suposa “un important pas avance en el posicionament de Bocairent com a referent del turisme d’interior, ja no només valencià sinó del conjunt de l’Estat”.

Per la seua banda, la presidenta de l’associació Serra Mariola, Carolina Iváñez, assegura que “açò demostra l’excel·lent treball que s’està duent a terme tant des del Consistori com des del sector de la hosteleria”. Al mateix temps, remarca la importància d’aquest reconeixement per a la resta dels municipis d’àrea gerográfica del paratge natural, ja que “Bocairent atrau un alt percentatge de turistes que eleven les xifres d’ocupació en el conjunt de la Serra Mariola, i aquest és l’objectiu que ens estem marcant des de l’associació”.

Sobre aquest tema, subratlla les nombroses activitats que s’estan duent a terme com a col·lectiu i des dels propis ajuntaments perquè el turisme rural de la zona no siga estacional i de pas, i augmenten les pernoctacions i visites. “Comptem amb molts factors a favor. Estem parlant d’una zona amb un ric patrimoni cultural i històric, zones de muntanya per a practicar rutes senderistes a tots els nivells, fauna i flora dintintives, gastronomia peculiar i festes declarades d’interès turístic”.

Així mateix, admet que els esforços en promoció estan donant els seus fruits i que les xifres d’ocupació hotelera i visites registrades en les oficines de turisme en 2017 ja han sigut superiors a les de 2016, a l’espera de les dades del Pont i Cap d’any.