Recomanacions per a la tornada a les classes després de Nadal

Demà, dilluns 11 de gener, tornen a classe els alumnes de tots els centres educatius de Muro després de les vacances de Nadal. Enguany la tornada té unes característiques que la fan diferent a la resta d’anys, principalment per la situació provocada per la COVID, per la qual cosa s’ha de tindre més precaució que mai.

S’ha demostrat que els centres educatius són llocs segurs, en els quals es segueixen bé les mesures de protecció, higiene, distància social, etc. Però aquests dies s’han d’extremar les precaucions degut a que no se sap en quina situació es van a trobar, tant alumnes, com professors, com el personal no docent, ja que es ve d’un període de festes en el qual es poden haver infectat i ser asimptomàtics o que encara estiguen covant la malaltia per haver-la agafat fa pocs dies. En els dos casos poden ser vectors de transmissió, per la qual cosa s’ha de ser més responsables que mai, i abstindre’s d’assistir a l’escola si hi ha la més mínima sospita, tant per tindre algun dels símptomes habituals (febra, tos, mal de gola o de cap, sensació d’ofegament…), o per tindre algun contacte proper que siga positiu o que tinga els símptomes. És preferible pecar de prudents que haver-ho de lamentar després.

Avís important per les baixes temperatures

El dilluns ja haurà passat l’episodi de pluja i neu que hem tingut aquests dies, encara que probablement encara estiga núvol. Les temperatures seran molt baixes, i per les normes de prevenció per a la COVID, és imprescindible ventilar les aules a cada mitja hora i entre classe i classe, amb la qual cosa, la sensació tèrmica va a ser molt baixeta dins les aules, per molt que es reforce la calefacció.

Per això la recomanació és abrigar-se amb roba de sobra i especial atenció als peus, amb calcetins gruixuts i bon calcer.