Ramon Garcia i Soler dirigirà l’Himne de Festes de Cocentaina en 2018

La Federació Junta de Festes de Cocentaina ha aprofitat el marc de les celebracions del 418 aniversari de l’elecció i proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró del municipi per anunciar que Ramon Garcia i Soler serà el director de l’Himne de Festes d’enguany.

El mestre, compositor i director té gran vinculació amb Cocentaina, ja que va dirigir a l’Ateneu Musical entre 2012 i 2014. A més compta amb una important trajectòria en l’àmbit de la Música Festera que queda reflectida en reconegudes peces dins d’aquest gènere com la marxa cristiana Batallers, la marxa mora Lidia o el pasdoble Amado; entre moltes altres.

El vicepresident Musical de l’entitat festera, Francisco Valor, ha destacat que Ramon Garcia i Soler ha aportat noves tècniques de composició a la Música Festera a la vegada que ha portat la mateixa fora de les nostres fronteres, interpretant-se les seues obres als Estats Units, Holanda, Alemanya, França, Bèlgica, Japó, Canadà o el Regne Unit. També ha assenyalat que Garcia i Soler es un referent per als compositors contemporanis “la gran trajectòria que l’avala ha estat un dels principals motius que ens han portat a pensar en ell perquè siga el director de l’Himne de Festes d’enguany. És un assidu també als concerts festers de Cocentaina de cada any i ja ens ha transmés que afronta aquest repte amb molta il·lusió. Amb la seua elecció seguim apostant des de la Junta de Festes per obrir l’acte de la interpretació de l’Himne a altres compositors i músics que destaquen dins l’àmbit de la Música Festera”, assegura.

L’Himne de Festes, amb lletra del poeta Gerard Mur i Pérez i música del compositor José Insa Martínez, serà dirigit per Ramon Garcia i Soler el divendres 10 d’agost a partir de les vuit de la vesprada a la Plaça del Pla.

Les Festes de 2018 tindran més protagonistes

La Junta de Festes de Cocentaina ha donat a conéixer també altres noms propis que tindran un protagonisme destacat abans que arribe la trilogia festera en honor a Sant Hipòlit Màrtir del 2018.

El dissabte 7 de juliol tindrà lloc la Presentació de Càrrecs a les deu de la nit al Pati d’Armes del Palau Comtal en un acte conduït pel periodista local Gabriel Pascual que actualment exerceix la seua activitat professional a la Cadena Cope d’Alcoi. En la mateixa vetllada es descobrirà el cartell anunciador, obra de l’artista Pau Sellés Alós, mentre que el rector de l’església del Salvador i un dels Assessors Religiosos de la Junta de Festes, En Ramon Micó Colomer, exercirà de mantenidor.

Finalment el divendres 20 de juliol, a les nou de la nit, es presentarà la Revista de Festes i en aquesta ocasió Ivan Carbonell Iglesias serà el mantenidor. Aquest acte estarà conduït per la periodista contestana Anna Cortés Morant.