RAFAEL MULLOR GRAU DIRIGIRÀ L’HIMNE DE FESTES DE COCENTAINA

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ha designat al compositor alcoià Rafael Mullor Grau com a director de l’Himne de Festes que marcarà un any més l’inici de la trilogia festera en honor a Sant Hipòlit Màrtir. La Comissió Musical de l’entitat ha acordat la seva elecció, entre altres mèrits, per la trajectòria amb què compta l’autor i per haver impulsat i dignificat el gènere de la música festera amb l’aplicació de noves tècniques de composició “estem davant d´ un referent per als compositors contemporanis amb un gran palmarès de primers premis en concursos de composició i que ha estat també creador de peces de qualitat i de bellesa indiscutible com ‘L’Ambaixador Cristià’ o el ‘Barranc del Sinc’’“, explica el vicepresident Musical de la Junta de Festes, Francisco Valor. De la mateixa manera Valor ressalta que aquest any la Junta de Festes ha apostat per donar un nou format a l’elecció del director de l’Himne “fins ara els directors han estat sempre de Cocentaina a excepció de José Rafael Pascual l´any passat, que té vinculació amb el nostre poble però que és de Muro. Amb l’elecció de Rafael Mullor Grau volem que l’acte de l’Himne de Festes siga un homenatge a un músic o compositor que compte amb una destacada aportació a la música festera“, assenyala.

Rafael Mullor Grau tindrà tot el protagonisme en la vesprada del divendres 11 d’agost durant la Interpretació de l’Himne de Festes que es durà a terme a la plaça del Pla i en la qual prendran part l’Ateneu Musical de Cocentaina junt a les bandes que acompanyen a les quatre filaes de càrrec d’aquest any.

Les festes de 2017 tindran més protagonistes

La Junta de Festes també ha donat a conèixer la resta dels noms propis que tindran un protagonisme destacat en els diferents actes previs que se celebraran abans de la trilogia festera del pròxim mes d’agost.

El primer d’ells serà la Presentació dels Càrrecs Festers, prevista per al dissabte 1 de juliol al pati d’armes del Palau Comtal i que en aquest cas estarà conduïda pel periodista contestà Gabriel Pascual que actualment, exerceix la seva activitat professional a la Cadena Cope d’Alcoi. També l’exalcalde de Cocentaina i ara Diputat Autonòmic del PSPV, Rafael Briet, exercirà de mantenidor de la gala mentre que Rosa Ribelles serà l’autora del cartell anunciador “són tres persones del nostre poble, vinculades des de diferents àmbits a la Festa i a les nostres tradicions, amb les quals hem dipositat plena confiança per dur a terme les seves respectives tasques“, indica Emilio Domínguez Borràs, Vicepresident d’Organització de la Junta de Festes.

Finalment, el divendres 14 de juliol s´efectuarà la Presentació de la Revista de Festes en el mateix pati del Palau Comtal i en aquesta ocasió Laura Cardona, vinculada a Teló Teatre, durà a terme les tasques de conducció de l’acte al complir-se aquest any el cinquanta aniversari del Grup Local. Per la seva banda Amparo Soler Moltó assumirà el paper de mantenidora “una persona també vinculada des de sempre a la cultura local i al Centre d’Estudis Contestans, coneixedora de la Festa i que és assídua a l’hora de realitzar col·laboracions literàries a la Revista“, ha destacat el coordinador de la publicació, Pablo León Vidal.