L’Executiva Comarcal del PSOE aprova una resolució per a unes festes lliures de violència masclista

La CEC del PSPV-PSOE de la comarca de la Muntanya s’ha reunit en la vesprada del 2 d’agost per a aprovar la resolució de la Secretaria d’Igualtat i Feminisme per uns festes segures i lliures de violència contra les dones. És durant els mesos d’estiu quan tenen lloc la majoria de festes populars en els distints pobles de la comarca, i que moltes vegades dupliquen la seua població durant eixos dies gràcies a revetles, concerts i altres actes.

Per això, és imprescindible que en eixos moments d’important afluència de públic es preste especial atenció per a evitar qualsevol tipus de violència o agressió sexual contra les dones. Gràcies als governs socialistes s’han posat en marxa tota una bateria de normes, accions i ferramentes per a acabar amb la violència masclista en general, i contra les agressions sexuals contra les dones en particular.

A més, els ajuntaments, com a institució pública més pròxima a la ciutadania, juguen un gran paper en la posada en marxa d’estes mesures. En eixe sentit, la CEC ha aprovat, per unanimitat, una moció que serà portada a ple pels diferents grups municipals socialistes de la nostra comarca amb tres propostes: la instal·lació d’un punt violeta en les distintes festes, la declaració de les seues festes locals com “festes lliures de violències contra les dones i lliures d’agressions sexuals”, i posar en marxa totes les ferramentes del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.