L’associació Tren Alcoi Gandia enceta la nova temporada 2022/2023

L’associació Tren Alcoi Gandia ha presentat el calendari d’activitats per a la nova temporada 2022/2023.

Després del paró de l’estiu reinicen les activitats per tal de donar vida a la memòria del tren dels anglesos que tant va canviar les comarques centrals. Aquest diumenge 25 de setembre el parc temàtic del tren torna a circular amb el seu horari habitual (diumenge de 11 a 13:15 hores).

Museu

Justament abans d’obrir el parc els visitants podràn vorer de forma totalment gratuïta el museu ferroviari dedicat a aquesta línia en horari de 10:30 a 11 hores. Dins amaga objectes, documentació, i es el tresor o millor dit la memòria del tren Alcoi Gandia. Un guia donarà explicacions de tot el que hi ha a la col.lecció museogràfica reconeguda per la Generalitat Valenciana.

Mòduls ferroviaris

També la secció de mòduls ferroviàris obrirà les portes el pròxim 2 d’octubre en horari d’11 a 13 hores (cada 15 dies). Dins de la casa de la cultura de Vilallonga està l’exposició de mòduls ferroviàris a escala H0 on cada mòdul representa una estació o lloc en la realitat i junts forment un circuit de grans dimensions. Allí es pot visitar els mòduls ja acabats de la nostra línea com son les estacions de Gandia i el pont de ferro de Muro.

Pròxims esdeveniments

*EXPOMODELTREN. Aquest any l’associació torna a participar en l’encontre de moduls més important d’Espanya que es celebrarà a Madrid a la casa de camp els pròxims 11,12 i 13 de novembre. Allí tindrem la presentació del nou mòdul que serà l’estació de Vilallonga.

*II ENCONTRE DE MÒDULS TREN DELS ANGLESOS. Almoines torna a acollir aquest segon encontre on mòduls dels millors artesans es concentrarà en un cap de setmana del 2,3 i 4 de desembre a l’antiga fàbrica de la seda.

*IV ENCONTRE FERROVIARI TRIPULAT. El cap de setmana del 25-26 de març de 2023 al parc del trenet d’Almoines tindrem una jornada molt especial de germanor amb altres associacions que portaràn les novetats de trens tripulats al nostre circuit.

*XVIII RUTA A PEU AL BARRANC DE L’INFERN. L’1 de maig de 2023 torna l’encontre de germanor del tren dels anglesos a la via verda del Serpis.