La Xarxa Jove de l’Alcoià i el Comtat commemora el Dia de la Pau

El Departament de Joventut de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, en col·laboració amb la Xarxa Jove de les comarques, commemora el Dia de la Pau, 30 de gener, amb un vídeo que reflexiona al voltant del concepte de pau.

El vídeo inclou cites de diferents persones de rellevància mundial, que conviden a plantejar-se en què consisteix realment la pau. L’objectiu és entendre que no només l’absència de guerra suposa la pau, sinó que les persones han de treballar dia a dia i organitzar-se per mantenir-la, lluitant contra les desigualtats, la por, la violència i la submissió, i promovent valors com l’educació, la llibertat i la justícia.

Aquestes reflexions, a més, s’articulen al voltant dels Objectius Mundials de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, particularment amb l’objectiu número 16: “Per aconseguir la pau, la justícia i institucions sòlides a tot el món, és important la cooperació de governs, societat civil i de les comunitats. Només així es podran practicar solucions duradores que reduïsquen la violència, facen justícia i garantisquen la llibertat de totes les persones”.

El vídeo està disponible a les xarxes socials de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, així com a les dels departaments de joventut de les comarques i forma part del treball conjunt de la Xarxa Jove de l’Alcoià i el Comtat per a llançar píndoles informatives per a la joventut al voltant dels dies mundials més rellevants de l’any.