La Generalitat habilitarà quatre centres de vacunació massiva a València, Alacant, Elx i Castelló

El president Ximo Puig ha anunciat que la Generalitat habilitarà quatre grans espais de vacunació massiva, un per cada capital provincial, més un altre a Elx.

A València, aquest centre s’ubicarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències. A Alacant la vacunació serà a la Ciutat de la Llum. El Palau de Congressos és el lloc triat per a la ciutat de Castelló i l’IFA, la Institució Firal Alacantina, l’espai d’Elx on faran la vacunació massiva, que està previst que comence a l’abril, quan s’incremente l’arribada de dosis.

El cap del Consell també ha explicat que per a aquesta fase comptaran amb els hospitals de campanya de València, Alacant i Castelló i s’habilitarà, com a mínim, un espai de referència per comarca.

Transport gratuït per a accedir als centres

Els centres de vacunació massiva tindran una zona de recepció i triatge, una altra per a administrar les injeccions i un espai postvacunació on les persones estaran aproximadament vint minuts. Per a facilitar el desplaçament s’habilitaran línies de transport gratuïtes.

Tal com ja s’està fent amb la vacunació de persones majors de 90 anys, quan arribarà el moment d’estendre la cobertura a més grups d’edat, responsables de la Conselleria de Sanitat comunicaran a través d’un SMS o una telefonada el lloc, dia i hora on poder rebre la dosi.