LA FILÀ CAVALLERIA MINISTERIAL ENS MOSTRA LA CARA SOLIDARIA DE LA FESTA

La festa contestana, te sens dubte la seua vessant solidària. Ho comprovem any rere any en les diferents filaes que organitzen actes per commemorar algun any de càrrec i destinen els beneficis a entitats o associacions que de manera desinteressada treballen en pro de les persones més necessitades. Les nostres filaes han muntat sainets, espectacles, retretes i concerts a favor d’aquestes causes i no oblidem a la colla Mal Passet que realitza el seu concert de festes del Palau a benefici d’alguna entitat local o comarcal.

Doncs bé, aquest any, la solidaritat ens arriba en forma de volteta i de la filà Cavalleria Ministerial. Tot es va gestar en una actuació al teatre Calderón d’Alcoi on alguns membres de la filà van acudir . Aquesta era a benefici de l’ONG Acovifa (associació contra la violència de gènere i familiar a Alcoi i comarca) i es van preguntar com podien ells col·laborar en dita entitat, aleshores se’ls va ocórrer el realitzar una volteta solidària, perquè com a festers i festeres, la millor explosió que tenim de mostrar el que fem és al carrer i al capdavant d’una banda de música.

L’engranatge de la filà de seguida es va posar en  marxa i la resta de membres van acceptar la idea de molt bon gust, posant-se tots al servici de l’organització de manera desinteressada. Van decidir fer-la divendres per tal de no molestar a la resta de filaes en un dissabte de voltetes i que puguen així compartir aquesta volteta amb ells.

La resposta de la gent no es va fer d’esperar i de seguida la noticia s’ha escampat a través de whatssap i xarxes socials. La volteta està oberta a tots, no sols al món fester, sinó a tot aquell o aquella que vullga col·laborar per una bona causa, de fet s’ha obert una fila zero per a que ningú es veja en el compromís d’eixir a una volteta.

El preu és de 30 euros (inclou sopar en la filà, samarreta i volteta), 20 euros per als menors de 20 anys i 5 euros per col·laborar en l’esmentada zona 0.

La filà es mostra molt contenta de les col·laboracions que estan reben, son molts els patrocinadors que han volgut sumar-se a aquesta causa solidaria i fins i tot les dues bandes contestanes han acceptat de bon gust la iniciativa i han volgut col·laborar, tenint que fer la fià un sorteig per veure quina de les dues bandes acompanyarà la volteta solidaria. Serà la Unió Musical Contestana, amb la idea de seguir amb aquesta iniciativa i que l’any que ve siga l’Ateneu qui li pose música a la solidaritat festera de la filà del Canut.

Sent com son de la filà Cavalleria Ministerial, arrancaran amb la marxa militar que du el seu nom. La volteta serà el 19 de juliol i encara estan a temps de poder sumar-se a aquesta volteta solidaria.