LA CABALGATA DE MURO ACORTARÁ EL RECORRIDO

El equipo de gobierno del Ayuntamiento de Muro ha anunciado hoy en El que volem saber el recorte del tramo final de Cabalgata. Los grupo de la oposición han criticado al gobierno por las “formas” en la que se ha decidido que el acto principal de la Fiesta de los Reyes de Oriente termine en la plaza de la Ermita, suprimiendo el paso por el casco antiguo hasta la iglesia de San Juan Bautista.

Discrepancias

Vicent Molina, portavoz de Compromís per Muro, ha expresado su malestar «Des del Col.lectiu Compromís per Muro volem manifestar la nostra disconformitat en la retallada a l’itinerari de la Cavalcada. En primer lloc volem denunciar la manca de participació que caracteritza la decisió pressa pel govern local en aquest tema. En segon lloc, també volem denunciar que s’ha comunicat a cinc dies de la Cavalcada, mermant la capacitat de reacció dels ciutadans respecte a la decisió adoptada. En tercer lloc pensem que aquesta decisió perjudica tant als veïns del casc antic com als que viuen a la zona baixa del poble i per suposat als comerços i establiments hostalers.

Desde el PSOE su portavoz, Saúl Serrano, lamenta y no comparte la decisión tomada unilateralmente por el equipo de gobierno «Entenem que no és manera de processar aquest tipus de decisions sense comptar amb l’opinió del poble, i comunicar-ho a menys d’una setmana de la cavalcada. Apostem per la tradició, i per salvaguardar costums pròpies del nostre poble, com que ses Majestats els Reis d’Orient passen pels carrers del nucli antic del nostre municipi».

Motivos del cambio

El concejal encargado de la organización de la Cabalgata, Kike Pascual, ha querido aclarar que el terminar este acto en la plaza de la Ermita era una «reivindicación desde hace años de las entidades participantes».