Els pobles del Comtat es reunixen amb la secretària autonòmica de Política Territorial

Cocentaina va acollir el passat divendres la reunió dels pobles de la comarca per conèixer el Pla d’Acció Territorial (PAT) del consorci de les Comarques Centrals. L’encontre es va fer a petició de la secretària autonòmica de Política Territorial, Imma Orozco, que va vindre acompanyada de la directora general, Rosa Pardo, i del president de les Comarques Centrals, Roberto Granero.

La Casa de la Joventut de Cocentaina va acollir als alcaldes i regidors de les localitats del Comtat que van poder traslladar a Orozco les necessitats i propostes dels seus municipis per ser considerats dins del PAT. Aquest procés participatiu està portant-se a terme en totes les comarques del consorci i s’espera que en el termini de 6 mesos done pas al document final.

El PAT és un document que naix amb la intenció de cohesionar l’infraestructura verda, dotar d’una bona xarxa de mobilitat, garantir una gestió més adequada del sòl i definir una marca d’activitat econòmica pròpia per a la zona.

A l’inici de l’acte, l’alcaldessa contestana, Mireia Estepa, donava la benvinguda a la reunió agraint a les autoritats autonòmiques la seua presència i posant en valor la important funció de les Comarques Centrals i comentava sobre el PAT, «Cocentaina va ser municipi fundador d’aquest consorci i seguim apostant per un model econòmic que redistribuïsca millor els recursos valencians i aconseguisca, així, una descentralització de les àrees metropolitanes més potents que envolten a les Comarques Centrals, com són l’àrea de València i la d’Alacant-Elx. Amb el Pla d’Acció busquem una ferramenta per a la vertebració equilibrada del territori».