ELS MURERS JA PODEN VOTAR LES 32 PROPOSTES FINALISTES DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Els II Pressupostos Participatius de Muro compleixen una nova fase, amb la presentació de les propostes populars que podran ser votades per la ciutadania fins el 20 d’octubre.

En l’assemblea oberta celebrada el 29 de setembre , el regidor de Participació Ciutadana Kike Pascual, va desglossar una per una totes les propostes formulades pels veïns, explicant detingudament les que reunien els criteris d’admissió i les que no.

“La veritat és que el procés dels Pressupostos Participatius està adquirint molta més força, hem superat en més d’un 25% la quantitat de propostes de l’any passat, i les que finalment podran ser votades per reunir els requisits s’han duplicat, sent açò un clar exponent del salt no sols quantitatiu, sinó a més també qualitatiu“, ens explicava el regidor.

Aquest any s’han presentat un total de 68 propostes, de les quals 32 podran ser votades pels murers i mureres, sent aquestes molt variades i referents pràcticament a tots els vessants de l’àmbit social, amb la premissa d’estar subscrites exclusivament al capítol d’inversions.

Cal recordar que la partida pressupostària per als Pressupostos Participatius d’enguany ha passat dels 40.000 euros anteriors als 70.000 euros actuals, sent aquest fet una clara demostració de l’aposta ferma per donar més veu al poble.

Millores en la via pública i seguretat vial, dotació de millors infraestructures en els parcs i zones verdes, reforç en les prestacions i dels serveis dels edificis públics (Centre Cultural Polivalent, Arxiu Municipal, Biblioteca, Casa de Ferro i Ajuntament), condicionament i construcció de noves instal.lacions esportives, així com l’adquisició de nous aparells, són en resum les demandes que podran ser votades pels veïns.

“Els Pressupostos Participatius són un xicotet exemple de sinergia participativa, però estem convençuts i treballem en aquest sentit perquè entre tots puguem enfortir aquests tipus de democràcia directa i horitzontal, intentant crear espais comuns, els quals ens facen repensar i modificar les relacions de poder existents, sempre en benefici d’un major apoderament de la gent“.

A més, cal recordar que per a poder votar s’ha d’estar empadronat a Muro, tenir 16 anys complits i assenyalar de manera imprescindible 3 opcions, sent els llocs habilitats per a exercir aquest dret l’Ajuntament de Muro amb horari de 9 a 14 hores i telemàticament en www.muroparticipa.com, del 2 al 20 d’octubre.