El temporal s’acomiada aquest diumenge i donarà pas a fred intens

A partir d’aquest diumenge la borrasca Filomena comença a perdre força i viurem les últimes hores del temporal que ha deixat nevat l’interior del territori valencià aquest cap de setmana. A les comarques d’interior de Castelló la neu continuarà caient per damunt de 500 o 600 metres i es mantenen els avisos taronja i groc per nevades fins a les dues del migdia.

A més a més, l’ambient fred es mantindrà encara que les temperatures pugen lleugerament. Durant les hores diürnes els registres màxims podran superar els 10 °C al litoral, però a l’interior novament quedaran curts, fins i tot al voltant de 0 °C a l’extrem nord.

El fred continuarà present a la Comunitat Valenciana, ja que l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que a partir d’aquest dilluns entrarà una onada de fred que s’allargarà fins al dijous 14 de gener. La borrasca Filomena deixarà pas a un anticicló que produirà un descens acusat de les temperatures nocturnes, que podrien arribar a -10º a l’interior del territori.

En vista d’aquesta situació, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que es podrien generar “nous perills”, ja que amb la baixada de temperatures es generaran plaques de gel a les carreteres. Així mateix, Puig ha demanat a la ciutadania que es quede a casa i que no vaja a veure la neu, ja que la mobilitat “dificulta el treball dels serveis de protecció i emergències a les carreteres”.