El temporal deixa més de 400 camions immobilitzats al territori valencià

Continua el temporal de neu i pluja a la Comunitat Valenciana, que no començarà a abandonar-nos fins aquest diumenge. Per segon dia consecutiu ha nevat per damunt dels 200 metres a les comarques del nord i dels 500 a l’interior de València.

A la Plana d’Utiel-Requena la nevada havia deixat a les 19.30 hores 248 vehicles amb 285 persones, atrapades a l’A-3. Tots ells han sigut derivats a les estacions de servei d’El Rebollar i Xiva i han estat assistits per Creu Roja, que els han proporcionat mantes, aigua i aliments.

Tot i les advertències, els desplaçaments per a veure de prop la neu han continuat durant el dia de hui i a la serra d’Aitana, 14 persones han hagut de ser rescatades. A més, uns 300 vehicles han bloquejat un carril de la carretera CV-770 i han complicat les tasques de la màquina llevaneu. Fonts del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant han informat que efectius de la Guàrdia Civil han desallotjat els vehicles i han d’abalisar la zona per a impedir el trànsit recreatiu en esta carretera. La CV-800 Carrasqueta ha estat tancada per l’afluència de vehicles i també es manté tancada l’exida 453 de l’A-7 que dona accés al mateix port.

56 carreteres tancades

Segons les últimes dades de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, s’han tancat 56 carreteres, que afectem principalment les comarques dels Ports, Alt Maestrat, l’Alcalatén, Alt Millars i l’Alt Palància. Així mateix, en 85 vies és obligatori l’ús de cadenes, com ara a l’A-23 a l’altura de Viver i l’A-31 a Villena i a més d’una trentena de vies s’ha de circular amb molta precaució per la neu i l’aparició de plaques de gel a la calçada.

16 comarques en situació zero

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat manté la situació zero aquest dissabte a l’Alt Maestrat, l’Alcalatén, l’Alt Millars, la Foia de Bunyol, l’interior de l’Alacantí i la Vall d’Albaida, els Ports, el Baix Maestrat, l’Alt Palància, la Plana d’Utiel-Requena, els Serrans, el Racó d’Ademús, la Vall d’Aiora-Cofrents, la Costera, l’Alcoià i l’Alt Vinalopó. L’avís de risc extrem de nevades es mantindrà fins a les 6 de la matinada en les comarques del nord de Castelló.