EL PP DE COCENTAINA PLANTEJA UNA REVISIÓ DE LES NORMATIVES QUE CONTROLEN ELS USOS DELS PARCS NATURALS

El Partit Popular de Cocentaina ha plantejat la revisió de les normatives que controlen els usos dels Parcs Naturals perquè el seu caràcter restrictiu impedix expandir les possibilitats turístiques del municipi.

El portaveu del grup municipal popular, Ray Montava, ha manifeatat que «creiem que es necessari mostrar el nostre entorn i dur a terme noves polítiques turístiques que posen en valor el patrimoni natural que tenim. Les administracions locals devem poder tindre més marge de maniobra per poder ensenyar el que ens rodeja i així, augmentar l’atractiu turístic del municipi. En tot cas es tracta d’arribar a un punt intermedi on podem explotar l’entorn paissatgístic sense que açò afecte al principi de conservació i no-massificació. Es possible un turisme sostenible que puga disfrutar del nostre entorn natural i no perdre cap possibilitat de competir amb, per exemple, altres municipis, especialment litorals».

Elena Sanz, també regidora de la formació, inclou que «es tracta de modificar especialment normatives autonòmiques però també estatals. Devem elevar les nostres necessitats, amb el major consens possible als parlaments dels quals emanen les normes que regulen els usos i activitats de cada parc. Devem incorporar en aquest debat a totes les forces polítiques però, també, als agents socials implicats en l’agenda 21, el turisme local i els organismes que gestionen cada parc perquè tots tenen qüestions que aportar per a seguir avançant en aquest sentit».