EL MERCAT AMBULANT DE COCENTAINA RENOVA LA SEUA DISTRIBUCIÓ

L’Ajuntament de Cocentaina, mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica, ha completat recentment alguns canvis que afecten directament al Mercat ambulant dels dijous, una cita setmanal del comerç a les nostres comarques. Entre els canvis més importants i que afecten directament tant als venedors com als usuaris, trobem la nova distribució. Dins d’aquesta remodelació s’eliminen les parades al carrer Sant Francés tornant així al format tradicional: Pla i Bisbe Estanya (tèxtil, calçat i artesania) i Plaça Venerable Escuder (alimentació: fruita i verdura). Aquesta nova distribució de parades té una forma circular, el que ajudarà als visitants a recórrer totes les parades del mercat i, per tant, donarà la mateixa visibilitat a tots els mercaders.

Entre les millores aplicades també trobem un augment dels serveis disponibles, tant d’aquells dirigits als venedors (zones de càrrega i descàrrega, aparcament per als vehicles industrials, noves fórmules de participació) com als usuaris (zones d’aparcament, canviadors i millor senyalització).

També s’ha pensat en la seguretat, així és com s’ha treballat de valent en l’elaboració d’un nou Pla d’Autoprotecció i Emergències que no s’ha tingut fins ara. Aquest document preveu els protocols a seguir en casos d’emergència, les vies d’evacuació, punts de trobada…

Per últim, a hores d’ara es treballa per a presentar i integrar el Mercat ambulant dels dijous com un punt més a reforçar dins de la promoció turística de Cocentaina. Recordem que, sobretot en temporada estival, centenars de veïnes i veïns de tots els pobles de l’Alcoià i el Comtat visiten Cocentaina en dijous per obtenir productes de qualitat i proximitat.