EL CORO FEMENINO ALAIA ENSEMBLE DE MADRID ES PROCLAMA GUANYADOR DE LA 37 EDICIÓ DEL CERTAMEN CORAL FIRA DE TOTS SANTS

Dissabte passat 11 de novembre es va celebrar la 37 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants amb la participació del Coro Juvenil de la Escuela Coral de Torrevieja, el Joven Coro de la Orquesta Ciudad de Granada y el Coro Femenino Alaia Ensemble de Madrid, que va clausurar amb un altíssim nivell musical la Fira de Tots Sants de Cocentaina, convertint-se una edició més en un esdeveniment coral de referència nacional.

El Certamen Coral inicia amb aquesta edició un nou cicle quadriennal que culminarà amb el V PREMI FIRACOR l’any 2020, que amb els canvis introduïts a les bases del concurs, s’ha proclamat guanyador, primera vegada en la història del certamen, un cor integrat solament per dones.

Amb l’aforament complet del Centre Cultural El Teular, el concurs va ser conduït per Rubén Cervera i va estar presidit per autoritats de les institucions públiques locals i autonòmiques.

Els tres cors van obrir la seua actuació amb l’obra obligada “Fira de Fires” composició de José Vte. Asensi sobre un poema del contestà José Miguel López.

El jurat integrat per Ana Luisa Chova Rodríguez, Eduardo Cifre Gallego, José Vicente Asensi Seva, Enrique Azurza Aramburu, José Herrero Cabrera i Josep Robert Sellés i Camps que va actuar com a secretari del jurat, després d’escoltar als cors participants van atorgar el Primer Premi més classificació per a participar en el V Premi Firacor l’any 2020 al Coro Femenino Alaia Ensemble de Madrid, el Segon Premi al Joven Coro de la Orquesta Ciudad de Granada i el Tercer Premi al Coro Juvenil de la Escuela Coral de Torrevieja. El Premi del Públic va ser concedit al Joven Coro de la Orquesta Ciudad de Granada.

Abans de procedir a la lectura de les actes va actuar La Compañia Codo con Codo que va presentar el seu espectacle teatrecinemamusical “El Xic de Chaplin” Seguidament va intervenir Raúl Belda, Coordinador del Certamen que destacava el reconeixement que ha aconseguit el Certamen Coral en pro de la música i per la difusió de la música coral especialment la música escrita en valencià que amb el segell del certamen coral engrandeix la Fira de Tots Sants. Per la seua banda, l’Alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, agraïa el treball del Cor de Cambra Discantus, entitat organitzadora i a les institucions públiques i privades pel suport econòmic, al mateix temps felicitava i agraïa als cors, jurat i públic en general la seua assistència en aquest esdeveniment que difon el nom de la Fira de Tots Sants per tots els racons d’Espanya.

Amb una nova intervenció del cor guanyador es va clausurar la 37 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants, edició solidària que va lliurar la totalitat de la recaptació de la seua taquilla a SOLC, associació de malalts de càncer.