Educació proposa que el pròxim curs arranque el dijous 8 de setembre per a l’alumnat

La Conselleria d’Educació proposa a la comunitat educativa que el dijous, 8 de setembre comence el curs escolar 2022-2023 per a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, tant en FP Bàsica (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.

Aquesta proposta de calendari escolar aposta, per primera vegada, perquè les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i també les de les escoles oficials d’idiomes (EOI) acaben totes el dijous, 22 de juny. Igualment, l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica (PFQB) i el d’FPB de segona oportunitat, també finalitzarà les classes el dijous 22 de juny.

Tant en el cas dels PFQB com en el de l’FPB de segona oportunitat, les classes del curs 2022-2023 començaran el dimecres, 14 de setembre. Pel que fa a les EOI, les classes arrancaran el dilluns 26 de setembre.

En Formació de Persones Adultes (FPA), es proposa l’inici de curs el dilluns 19 de setembre, i la fi, el divendres 16 de juny.

En ensenyaments artístics de música i dansa, elementals i professionals, ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny i ensenyaments esportius de règim especial es proposa l’inici de les classes el dimecres, 21 de setembre, i la fi, el divendres, 16 de juny.

Dies festius

Les vacances de Nadal, per al professorat i l’alumnat, s’estableixen del divendres 23, de desembre fins al divendres, 6 de gener, ambdós dies inclosos; i les de Pasqua, del dijous 6 al dilluns 17 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 2022-2023 tindrà els dies festius autonòmics següents: el dimecres, 12 d’octubre, el dimarts 1 de novembre, el dimarts, 6 i el dijous, 8 de desembre i també el dilluns 1 de maig.

Cal tindre present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic. A partir d’aquest, cada ajuntament estableix tres dies no lectius locals, així com els festius locals, en el cas que un o els dos dies que li pertoquen a cada municipi se celebren en jornada lectiva.