Educació finalitza i lliura el nou CEIP El Bracal de Muro a la comunitat educativa i l’Ajuntament

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha visitat el nou CEIP El Bracal construït per la Conselleria d’Educació a Muro amb una inversió de 5,3 milions d’euros. Una vegada finalitzada l’obra, el director general ha comunicat a l’Ajuntament i a la comunitat educativa del centre que les noves instal·lacions ja estan a punt per a ser ocupades i, per tant, ja poden començar a organitzar el trasllat de l’alumnat a les noves aules quan consideren oportú.

El director general ha explicat que el nou col·legi “ja està acabat i preparat per a ser ocupat, ara la comunitat educativa i el consistori s’han de coordinar per decidir quin és el millor moment per a fer el trasllat de l’alumnat a aquestes instal·lacions dignes i més que merescudes, fetes realitat pel departament del conseller Marzà”.

“Hem comunicat a l’Ajuntament que el personal del servei municipal de neteja ja pot entrar a la nova escola. Una vegada estiguen preparades totes les dependències, la Conselleria equiparà el centre amb tota la dotació nova de material que necessita, i a partir d’ací l’Ajuntament i la comunitat educativa hauran de coordinar el trasllat de l’equipament”, ha detallat Víctor Garcia.

La nova escola, que s’ha construït sobre una parcel·la d’uns 18.000 m2, compta amb tres línies de Primària i un menjador per a 500 alumnes en dos torns i cuina pròpia. Té 18 aules de Primària, 3 aules de suport de Primària per a fer desdoblaments i atenció a alumnat en grups xicotets, una aula de música, una altra d’informàtica i un taller, així com una sala polivalent, biblioteca i tres sales per a professorat.

El nou col·legi, que té dues plantes amb ascensor, disposa de tots els equipaments i despatxos que requereix un centre educatiu, així com de dues pistes poliesportives, hort escolar, zona enjardinada i zones de joc diferenciades per a Infantil i Primària.

El nou edifici està interconnectat mitjançant porxos amb l’actual aulari d’Infantil i el gimnàs de l’escola. A més, disposa de climatització i un sistema de renovació d’aire i és un edifici sostenible amb una caldera de calefacció d’alta eficiència energètica, plaques solars per a garantir el subministrament d’aigua calenta al centre i il·luminació de tipus LED de baix consum en tots els seus espais.