Ecovidrio, la Junta de Festes i l’Ajuntament de Muro fomenten el reciclatge d’envasos de vidre

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Muro, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la Junta de Festes, posen en marxa ‘La Reconquesta del Vidre’, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant les Festes de Moros i Cristians 2022.

La iniciativa pretén inculcar als ciutadans de Muro, i especialment a les filaes, la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les Festes. Per a això, se’ls farà lliurament de poals amb rodes per a facilitar la labor de reciclatge i s’instal·laran en el municipi contenidors decorats amb la imatge de campanya.

A més, els dies 7 i 8 de maig, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre la importància del reciclatge de vidre, així com dels seus beneficis ambientals, i col·laboraran de manera conjunta amb les filaes per a facilitar-los el reciclatge dels seus envasos de vidre. Amb l’objectiu de motivar als festers i veïns a atendre correctament els educadors ambientals i animar-los a reciclar vidre, s’entregarà com a obsequi un original detall.

En aquesta edició de ‘La Reconquesta del Vidre’ participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més s’involucre amb el reciclatge de vidre durant les festes, incloent la difusió de la campanya.

Els guanyadors de cada categoria en les quals es divideix el concurs (Atabales, Darbukas i Dolçaines) rebran un trofeu de la Reconquesta del Vidre, que els acredita com el municipi més reciclador de les Festes. Muro participa en la categoria Darbukas.

  • Atabales, municipis que tenen més de 2.500 festers.
  • Darbukas, municipis que té entre 1.000 i 2.500 festers.
  • Dolçaines, municipis que tenen menys de 1.000 festers.

En l’última edició de ‘La Reconquesta del vidre’ en 2019, Muro va participar en la categoria Darbukas, quedant en segona posició en reciclar 9,35 quilograms/fester, equivalent a un total de 14.300 quilograms. Així mateix, totes les filaes implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d’envasos de vidre, entraran en el sorteig, en cada municipi, d’un dispensador de vidre exclusiu amb la imatge de campanya.

D’altra banda, també es realitzaran sis promocions en línia en la web lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i les Festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú de ‘La Reconquesta del Vidre’.

Dades de reciclatge de vidre a Muro

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de Muro van reciclar un total de 202.899 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 21,76 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Muro se situa amb una mitjana de 150 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 62 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.