Detenen a Cocentaina a un empresari per tindre treballadors sense contracte

Agents de la Policia Nacional han detingut a un important empresari del sector tèxtil a Cocentaina acusat d’un delicte contra els drets dels treballadors. Aquests feien jornades de 12 hores per 400 euros.

Segons informa la Policia Nacional, l’empresari estava sent investigat des de feia uns mesos arran d’una informació molt concreta captada pels agents de la Comissaria d’Alcoi. De la citada informació es desprén que una de les empreses de reciclatge de roba més important del país, a més de comptar amb la seua empresa legal, es nodria d’altres naus clandestines on treballaven emprats sense contracte i fins i tot sense permís de residència per a realitzar labors de selecció així com talle de reciclatge de peces tèxtils.

Avançada la investigació es van aconseguir localitzar tres naus industrials. En elles entraven treballadors a primera hora del matí i romanien tancats durant tot el dia sense ventilació per a realitzar labors de reciclatge de roba en condicions perilloses per a la salut.

Una vegada que es va tindre la certesa de la comissió d’aquests fets, es va establir un ampli dispositiu policial coordinat entre les diferents Unitats de la Comissaria d’Alcoi, juntament amb la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Generalitat Valenciana i la Inspecció de Treball d’Alacant; per a procedir a la inspecció de les tres naus industrials situades en el polígon industrial de Cocentaina.

Així, es va iniciar l’explotació de l’operació amb l’entrada en les naus i alguns treballadors van tractar de fugir a la carrera, mentre que uns altres, van començar a ocultar-se entre les muntanyes de roba per a no ser localitzats.

En total, els agents van localitzar a 15 homes, tots de nacionalitat marroquina, algun d’ells sense contracte laboral, a més de que fins i tot quatre mancaven de permís de residència i treball al país.

Després d’analitzar les proves obtingudes es va localitzar i va detindre a l’empresari, un home d’origen marroquí, de 44 anys, com a presumpte responsable de la il·lícita activitat, al qual se li va imputar un delicte contra els drets dels treballadors.