CONSELLERIA COL.LABORARÀ EN LA CONSERVACIÓ DEL MONESTIR DE LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE DE COCENTAINA

L’Ajuntament de Cocentaina i la Direcció General d’Habitatge de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, han arribat a un acord per tal que l’ens autonòmic col·labore en la reparació i millora de l’estat actual de conservació del Monestir de la Mare de Déu del Miracle. Així ho ha transmés a l’alcaldessa Mireia Estepa el Director General d’Habitatge, el contestà Rafa Briet, després que els dos representants polítics mantingueren un encontre a tres bandes on també van estar presents els presidents de la Pía Unión de la Mare de Déu del Miracle. Precisament, el projecte de rehabilitació i millora del Monestir de les Clarisses ha sigut una proposta de la Pía Unión que s’emmarca dins de les activitats de celebració del 5é centenari del Miracle de la Mare de Déu.

Aquesta memòria amb les principals actuacions a portar avant, entre les quals destaca especialment la reparació d’unes goteres detectades a les dependències del Convent, ja es troba a la Direcció General d’Habitatge on s’està fent la primera valoració. Val a dir que el Monestir de la Mare de Déu del Miracle, així com el Palau Comtal, van ser declarats com a Bé d’Interés Cultural Immoble (BIC) l’any 2007. És per això que el projecte d’execució dels treballs s’haurà d’elaborar amb especial cura per tractar-se d’un patrimoni amb unes característiques especials i que requereix unes autoritzacions particulars per tal d’aprovar les actuacions previstes.

Una vegada que aquest projecte estiga valorat i haja acomplit amb tots els processos, es passarà a la fase de licitació de les obres, procediment i costos que assumirà la Direcció General que encapçala Briet. Per la seua banda, l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ja ha avançat que des de l’Ajuntament es treballarà en coordinació amb el Director general per a garantir que els treballs es facen amb la màxima cura possible, per una empresa del poble si és possible, garantint tant la privacitat de les Clarisses com les característiques especials de l’immoble, pel seu valor patrimonial i sentimental per al poble de Cocentaina.