COMUNICAT COMPROMÍS PER MURO

Des del Col.lectiu Compromís per Muro volem manifestar la nostra disconformitat en la retallada a l’ itinerari de la Cavalcada de Reis. El passat dilluns 30 se’ns va comunicar aquesta decisió a la Junta de Portaveus per part del Regidor de Reis, sense demanar-nos opinió als grups de l’oposició.

En primer lloc volem denunciar la manca de participació que caracteritza la decisió pressa pel govern local en aquest tema que des de Compromís per Muro considerem de gran importància per al nostre poble, la nostra històrica cavalcada no es mereix que siga retallada.

En segon lloc, també volem denunciar que s’ha comunicat a cinc dies de la cavalcada, mermant la capacitat de reacció dels ciutadans respecte a la decisió adoptada.

En tercer lloc pensem que aquesta decisió perjudica tant als veïns i veïnes del casc antic com als que viuen a la zona baixa del poble i per suposat als comerços i establiments hostalers.

Per últim, volem denunciar que existeix un protocol per a regular la Cavalcada. Aquest esborrany va estar presentat per Joan Josep Pascual Gisbert i treballat pels aleshores regidors de Reis i Cultura i Tradicions al 2016 i aprovat per unanimitat a la corresponent Comissió (on estaven representades totes les forces polítiques de l’Ajuntament). En aquest protocol s’estableix l’itinerari i altres peculiaritats per facilitar la seua organització a futurs encarregats.

Des de Compromís per Muro demanem que no es retalle l’itinerari de la cavalcada i que es respecte el protocol. Des de les institucions hem de vetllar per conservar les nostres tradicions, millorar-les i potenciar-les, revaloritzant el casc antic, que forma part de la nostra identitat com a mureres i murers.