Col·lectiu-Compromís proposa la revitalització del nucli antic de Cocentaina

El Col·lectiu-Compromís explica que en el plenari del mes de desembre s’ha constatat una vegada més que l’equip de govern no té cap previsió ni estratègia per rehabilitat i regenerar el nucli antic.

El nucli antic de Cocentaina continua en degradació i l’Ajuntament de Cocentaina no té cap pla per revertir la situació. Des del Col·lectiu-Compromís aposten per la compra d’edificacions per part de l’Ajuntament i per l’adequació dels solars.

La coalició contestana explica que en el plenari del mes de desembre s’ha constatat una vegada més que l’equip de govern no té cap previsió ni estratègia per a rehabilitar i regenerar el nucli antic. Davant d’això, des del Col·lectiu-Compromís a través de la regidora, Jordi Pla, “és necessari actuar. L’Ajuntament ha d’implicar-se en la rehabilitació del nucli antic. Hi ha moltes vivendes en estat ruinós i ens consta que són molts els propietaris que les ofereixen debades a l’Ajuntament i no es fa cap cas.”

“Els solars són nius de ronya sense que es faça res per aprofitar-los o per adequar-los, com ja hem proposat en varies ocasions”, explica Pla.

Des del Col·lectiu-Compromís recorden que la manera d’anar recuperant el nucli antic passa perquè l’Ajuntament tinga la propietat de bona part dels inmobles allí situats, alhora que van tramitant-se plans de recuperació i demanant-se ajudes públiques. Un exemple a seguir, entre molts altres, és el de l’Ajuntament d’Alcoi, que és propietari d’una gran part d’immolbes i va demanant i rebent ajudes per a la rehabilitació i la regeneració dels barris del centre. La inacció del nostre equip de govern està aconseguint que el nucli antic vaja degradant-se cada vegada més.