COCENTAINA PROCLAMA L’ARRIBADA DELS MOROS I CRISTIANS AMB LA PUBLICACIÓ

Cocentaina anunciarà aquest dissabte 29 de juny l’arribada de les Festes de Moros i Cristians que el municipi celebrarà en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir, durant els propers 9, 10, 11 i 12 d’agost.

El pregó fester començarà a les set de la vesprada a la Plaça de la Vila amb el rés de l’Àngelus a càrrec del rector de Santa Maria i Assessor Religiós de la Junta de Festes, Don Eduardo Rengel, i a continuació el President d’aquesta última, Hipòlit Borràs, demanarà permís simbòlic a l’alcaldessa, Mireia Estepa; perquè l’entitat festera puga organitzar les Festes.

Seguidament la Unió Musical Contestana interpretarà l’Himne de Festes, al mateix temps que farà sonar el pasdoble ‘Turégano’ de Saül Gómezr. Posteriorment la Colla de Dolçaines i Tabals ‘Mal Passet’ iniciarà l’acte amb les notes de la peça ‘T’ho mereixes’ de Francisco Valor donant pas als Publicadors Adults dels bàndols de la creu i de la mitja lluna.

En els cristians Milagro Barrachina, de la Filà Contestanos, serà la formadora per ser aquesta formació la que ostenta en 2019 la capitania de les forces de la creu i en aquest cas l’Ateneu Musical interpretarà el pasdoble ‘El Berebere’ de Gustavo Pascual.

Per la seua banda els moros estaran guiats per Paco Pascual, de la Filà Bereberes ‘Els Borts’ per ser aquesta la que assumeix aquest any el càrrec de capità de les tropes mahometanes. En aquesta ocasió la Unió Musical Contestana tocarà el clàssic pasdoble ‘Bohemios del 29’ de Pérez Vilaplana.

Després dels Adults, arribaran els Publicadors Infantils de les 16 Filaes contestanes acompanyats per la Unió Musical de Llutxent que interpretarà, com és habitual cada any; el reconegut pasdoble ‘Paquito El Chocolatero’ de Gustavo Pascual.

Ja a la nit, a les 23h, començaran les primeres ‘Voltetes’ del cicle fester a intervals de deu minuts i amb el següent ordre: Guardia Jalifiana ‘Sahorins’, Kabilenyos, Muladís, Cavallers de LLúria, Contestanos, Maseros, Almogàvers, Gentils, Creuats, Contrabandistes, Cavalleria Ministerial, Bereberes ‘Els Borts’, Manta Roja, Bequeteros, Llana y Mudèjars.

El dia de la Publicació acabarà amb una discomòbil a la part mitjana de l’Avinguda del País Valencià organitzada per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Cocentaina.