COCENTAINA OBRI EL REFUGI ANTIAERI DE LA GUERRA CIVIL

Dia històric el que es viurà hui a partir de les 19 hores al Pla on s’obrirà al públic el refugi antiaeri de la Guerra Civil. En aquest dia tan especial, a més de la seua visita, s’ha previst la realització d’un xicotet acte d’obertura on s’explicarà el procés de recuperació i posada en valor i es comptarà amb la participació del Fòrum per la Memòria Històrica i les dues bandes musicals de la localitat.

Seguidament de l’acte d’obertura es procedirà a la visita del refugi en grups de 30 a 40 persones, respectant l’aforament legal.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, destaca l’esforç que han fet els tècnics de l’Ajuntament per fer possible la recuperació de l’històric refugi i assenyala que «hem treballat intensament per fer realitat que siga un espai el més accessible possible i així que totes les persones el puguen gaudir amb tota la dificultat que suposa actuar sobre un entorn protegit en el qual no es poden fer modificacions». També aprofita el moment per «convidar a tot el poble a gaudir d’aquest patrimoni posat en valor que des de ja forma part de la història viva de Cocentaina».

Pel que fa a la seua visita, per tal que aquest nou recurs turístic i patrimonial puga donar-se a conèixer l’Ajuntament de Cocentaina realitzarà una jornada de portes obertes demà dissabte 29 de febrer de 10 a 13 hores amb visita guiada gratuïta.