COCENTAINA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

L’Ajuntament de Cocentaina rebrà prop de 19.000 euros provinents dels fons consignats per al Pacte d’Estat de Violència de Gènere elaborat pel Govern Central de l’Estat. Aquests diners estaran a disposició de les arques municipals entre gener i juny de 2019.

Com ja ens avançava l’alcaldessa, Mireia Estepa, “aquests fons es podran destinar a la realització de projectes i programes municipals que tinguen com a finalitat desenvolupar algunes de les mesures del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere”.

És important destacar que l’Ajuntament de Cocentaina és un dels municipis que ha treballat d’una forma més intensa en els últims anys per a previndre, detectar i actuar fronts a casos de violència de gènere. De fet, Cocentaina compta amb un Pla d’Igualtat des de 2014, amb un protocol d’atenció a la víctima i seguiment on treballen coordinadament els Serveis Socials i la unitat especialitzada de la Policia Local ‘Minerva’.

Segons l’alcaldessa, durant tot l’any a Cocentaina “es celebren tallers educatius per unes relacions sanes i contra la violència de gènere en l’Educació Secundària i Batxillerat, a més de tallers oberts a tota la ciutadania”.

Per últim, la primera edil ha volgut destacar que “les dones estem fartes d’eixir al carrer amb por, independentment de l’hora, la roba que portem o el lloc on estiguem. Estem fartes que el focus estiga posat en nosaltres i no en l’agressor. Com a societat, i per la part que ens toca com a actors polítics, no podem permetre que alguns grups polítics diguen que la llei contra la violència de gènere no fa cap falta. En l’equip de govern de Cocentaina ens prenem molt seriosament aquest assumpte i és per això que valorem molt i de forma molt positiva que arribe aquesta subvenció i aquests recursos per part del Govern socialista de Pedro Sánchez. Suposa una ajuda molt important en la lluita del nostre poble contra la desigualtat entre dones i homes i contra la violència cap a les dones”.