Cocentaina commemora la Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat, de la qual el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic és coordinador nacional, és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

Està iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

El 22 de setembre se celebra a més l’esdeveniment “La ciutat, Sense cotxe”, origen d’aquesta iniciativa europea, que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l’augment del trànsit a les ciutats.

Per una mobilitat sense emissions

El tema triat per la Comissió Europea per a la campanya d’enguany és “Per una mobilitat sense emissions”. Aquesta temàtica reflecteix l’ambiciós objectiu d’aconseguir la neutralitat en les emissions de carbó per a l’any 2050, recollit en el Pacte Verd Europeu.

El tema també pretén ressaltar la importància de l’accessibilitat a sistemes de transport de zero emissions i promoure un sistema inclusiu per a totes les persones.

A Cocentaina, s’ha participat en aquesta iniciativa, amb la instal·lació de 20 punts per a aparcar les bicicletes, repartits pel centre històric, tractant de millorar la mobilitat pel nostre municipi i facilitant el desplaçament amb bicicleta. Altres punts existents es troben en l’exterior de la Casa de la Joventut, Centre Social, Centre de Salut, FPA, Poliesportiu, i centres escolars públics.

La Regidoria de Medi Ambient, fa anys que a posta i treballa per dinamitzar accions que remeten l’emissió de gasos a la atmosfera i la congestió, buscant una millora de la qualitat de vida i la salut

Ubicació dels aparcabis a Cocentaina

1. AVGDA. PAÍS VALENCIÀ (MERCADONA)

2. PLAÇA ALCALDE REIG (BOSCO I)

3. AJUNTAMENT – PLAÇA VILA

4. C/ COMTE COCENTAINA

5. C/ LA MEL (MERCAT)

6. PLAÇA TEULAR

7. AVDA. PASSEIG – LITERATO AZORÍN

8. PARC OCAPA