COCENTAINA CELEBRA DEMÀ EL SEU CERTAMEN DE MÚSICA FESTERA

Cocentaina celebra demà el seu I Certamen d’Interpretació de Música Festera, una cita organitzada per la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de la Vila Comtal i que compta amb el suport de l’Ajuntament del municipi, a través de la regidoria de Fira; i la Universitat d’Alacant. En aquesta primera edició del concurs prendran part L’Associació Musical ‘L’Avanç del Campello’, El Cercle Musical Primitiva d’Albaida ‘El Gamell’ i La Unió Musical de Bocairent. Les tres, recordem, van ser elegides el passat mes de desembre d’entre el total de nou formacions musicals de la Comunitat Valenciana que van presentar la seua sol·licitud per a participar en aquest important esdeveniment de música festera.

L’ activitat de la jornada començarà a les cinc de la vesprada amb la recepció de les bandes participants i a partir de les sis s’efectuarà una cercavila des de la plaça del Pla fins al Centre Cultural El Teular. Allà, a les set en punt, començarà el Certamen que estarà presentat per Octavio Hernández Bolín; director del programa de ràdio, la plataforma digital, segell discogràfic i productora audiovisual ‘Nuestras Bandas de Música’. Cal destacar que actualment Bolín fa possible aquest espai radiofònic a la 99.9 València Ràdio a més de col·laborar en diversos mitjans de comunicació i conduir diferents esdeveniments relacionats amb la música en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Posteriorment actuaran les bandes que concursen en el mateix Certamen i, segons es va decidir en un sorteig celebrat a principis d’any, la primera a pujar a l’escenari serà L’Associació Musical ‘L’Avanç del Campello’ mentre que en segon lloc intervindrà El Cercle Musical Primitiva d’Albaida ‘El Gamell’ i en últim lloc tocarà La Unió Musical de Bocairent.

Respecte al programa, cal esmentar que les bandes interpretaran un pasdoble de presentació no puntuable i d’autor contestà, una marxa mora de lliure elecció i la marxa cristiana obligada creada per a l’ocasió per Josep Robert Sellés i Camps «és una peça titulada ‘Millenium’, basada en l’Himne del IV Centenari de l’elecció de Sant Hipòlit Màrtir com a patró de Cocentaina, i la música de la qual va crear el mateix autor en l’any 2000», detalla Francisco Valor; Vicepresident Musical de la Junta de Festes. A més les tres societats optaran a un primer premi de 3.500 euros més trofeu dissenyat per l’escultor local Moisés Gil, un segon premi de 2.000 euros i un tercer premi de 1.000 euros. Així mateix totes elles obtindran un diploma acreditatiu «el Certamen de Música Festera és un dels projectes que ens vam marcar quan aquesta Junta de Festes va accedir al càrrec el 2016 i després de molt treball previ de preparació veurà per fi la llum demà. La intenció que persegueix aquest esdeveniment és donar a conèixer el gran patrimoni de música festera que posseeix Cocentaina, ja que disposem d’un dels arxius musicals més importants de l’àmbit autonòmic», assegura el president de la Junta de Festes; Hipòlit Borràs.

El I Certamen de Música Festera, el cartell del qual ha creat Toni Domínguez, es podrà seguir en directe a partir de les set de la vesprada de demà a través de les ones de Ràdio Cocentaina, La Veu del Comtat així com pel portal web de la mateixa emissora: www.radiococentaina.com. També es podrà visualitzar en streaming des del canal de YouTube de la Junta de Festes i des del perfil oficial que té la institució a la xarxa social Facebook.