Beniarrés commemora la I Trobada d’Escoles Valencianes

Beniarrés va recordar amb un sopar commemoratiu la I Trobada d’Escoles Valencianes que es celebrà a la nostra comarca, l’any 1988. Trenta anys després, es van reunir alguns dels seus protagonistes. Vicent Romans, aleshores secretari de la Coordinadora pel Valencià, entitat promotora de les trobades; Lluís Negro, director de l’escola Perputxent de Beniarrés, amfitriona d’aquella primera trobada; Josep Chaqués, president de la federació Escola Valenciana, en aquell període. Però sobretot, al sopar multitudinari van assistir molts mestres, famílies i antics alumnes de les primeres classes d’ensenyament en valencià de Beniarrés.

La I Trobada de Beniarrés, en paraules de Francesc Gisbert, president actual de la Coordinadora pel Valencià, va voler donar suport a la comunitat educativa de Beniarrés en aquells anys difícils i, alhora, il·lusionants, de la introducció del valencià com a llengua vehicular de l’ensenyament.

A l’acte també va assistir el cantant Paco Muñoz, qui va actuar en la primera trobada de Beniarrés. Va oferir algunes de les seues cançons més emblemàtiques, com ara “Serra de Mariola” o “Què ens passa valencians?”. Per últim, un grup d’antics alumnes del col·legi de Beniarrés, que van participar en la trobada fa trenta anys, quan tenien sis anys, van cantar la cançó de la Trobada.