ARRANQUEN LES JORNADES PER A LA SOSTENIBILITAT 2019

El passat dijous 7 de març, van arrancar a Muro les XV Jornades per a la Sostenibilitat amb la presència del Conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent. Aquestes jornades, que s’han convertit en referent de la divulgació mediambiental, tenen com a objectiu apropar el medi als veïns de Muro i visitants d’altres poblacions.

A l’acte es van inaugurar 4 exposicions que estaran obertes al públic fins el 6 d’abril. La primera d’elles “Quinze anys amb la natura” situada al corredor de l’Ajuntament, mostra els cartells i programes de les 15 edicions.

Seguidament tots els assistents van eixir cap al carrer Papa Joan XXIII on es situa l’exposició “La natura que tenim a prop, Fauna de la Mariola”, presentada per Vicent Ferri. La mostra presenta fotografies en gran format de la fauna del Parc Natural de la Serra Mariola penjades als balcons del carrer.

La comitiva va continuar fins a l’Arxiu Municipal on es troben dos exposicions més. L’artista Chemi Galiano va presentar “Transformant la Realitat VI”, obres d’art de diversos autors fetes a partir d’objectes i materials reutilitzats.

Per a finalitzar es va presentar “Fibres. La natura Teixida” de la ma de la comissaria de l’exposició Helena Paricio i Frederic Artés, propietari dels objectes. L’exposició mostra la unió de la natura i la cultura al llarg del temps usant fibres naturals.

Les Jornades per a la Sostenibilitat compten amb una amplia programació per a tots els públics al voltant del medi ambient amb conferències, exposicions, cursos, presentacions de llibres, rutes, tallers, o la tradicional “Volta a les pedanies” que ve realitzant-se des de la primera edició.