AQUEST DISSABTE SE CELEBRA EL 39 CERTAMEN CORAL FIRA DE TOTS SANTS

Aquest dissabte 9 de novembre  a les 19 hores i com a cloenda de la Fira se celebrarà la 39 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants.

L’esdeveniment que tindrà lloc al Centre Cultural El Teular està patrocinat per l’Ajuntament de Cocentaina, la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant, compta amb la col·laboració de la Seu Universitària de Cocentaina de la Universitat d’Alacant, Unión Alcoyana Seguros, Antecuir, Textisol entre altres empreses, sense oblidar la gran aportació del comerç local i comarcal.

La 39 edició del Certamen Coral és la tercera edició del cicle quadriennal que culminarà en el V PREMI FIRACOR el novembre del 2020.

L’organització encarrega especialment per a l’ocasió la composició de l’obra obligada escrita en valencià amb la finalitat de donar difusió a la música coral en la nostra llengua, sent l’únic certamen a tota la Comunitat Valenciana que promou aquesta acció. La obra obligada serveix com a referència interpretativa de tots els cors, que han d’interpretar en la nostra llengua independentment del seu lloc de procedència. Per aquesta edició ha sigut encarregada al compositor i director Josep Robert Sellés i Camps. L’obra obligada titulada “MARETA, MARETA” està composta a partir de la cançó popular valenciana amb el mateix títol. Amb aquesta obra, l’organització i el compositor reten homenatge a la celebració del “V CENTENARI DEL MIRACLE DE LA MARE DE DÉU 1520-2020” que Cocentaina celebra en honor a la seua Patrona.

L’esdeveniment que estarà conduït pel periodista Gabriel Pascual, concorreran la “CORAL JOVE DEL CONSERVATORI DE SANT CUGAT, BARCELONA”, el “CORO DIATESSARON DE
MOLINA DEL SEGURA, MURCIA” i el “GRUPO VOCAL AMITIÉ DE LANGREO, ASTURIAS” que optaran pels següents premis:

1º Premi dotat amb 3000€, a més a més el cor guardonat amb el primer premi concorrerà en el V PREMI FIRACOR el 2020.

2º Premi dotat amb 1800€.

3º Premi dotat amb 1200€.

Premi del públic dotat amb 600€.

Actuarà com a grup convidat i fora de concurs el grup de Sons de Mar, duet de nova creació format per Carmen Botella, veu i Juanba Gimeno, guitarra; dos músics de llarga trajectòria professional. El grup versiona peces musicals tradicionals, especialment harmonitzacions corals, del nostre Mediterrani.

L’organització disposa d’un servei de reserves d’entrades: www.certamencoralfiratotssants.com i a la Casa de la Joventut.