Alcoi celebra la festivitat en honor a la Mare de Déu dels Lliris

A pesar de que la situació de la pandèmia segueix present, l’Arxiconfraria Mare de Déu dels Lliris ha preparat els actes en honor a la patrona d’Alcoi respectant les mesures de seguretat, perquè com ha explicat Mayte Pinilla, presidenta de l’Arxiconfraria, «és una ocasió molt bona per a que tot Alcoi s’alegre i estiga amb la nostra mare».

Aquesta celebració va començar el passat 21 d’agost amb la Missa en la Ermita de la Font Roja i continuarà amb el descobriment del cartell, de l’autor Ignacio Doménech, el proper divendres 3 de setembre a les 20:30 hores en la façana de l’Ajuntament.

La «Setmana Gran» de les Festes, s’iniciarà el dilluns 13 de setembre, a les 20:30 hores, amb la presentació de la Revista Lilia. El dimarts 14, tindrà lloc la Santa Missa a les 20 hores, i a les 20:30 hores tindrà lloc el Pregó a càrrec de Gabriel Guillem. El dies 15, 16 i 17 de setembre serà el torn del Solemne Tridu en honor a la Mare de Déu dels Lliris en la Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, amb el predicador Pablo Gómez.

El dimecres 15, estarà dedicat a la infància i a la joventut. A les 19 hores seràn presentats a la Mare de Déu les xiquetes i xiquets que ho desitgen; a les 19:30 hores, Rés de la Sabatina; i a les 20 hores Santa Missa amb la participació dels joves.

El dijous 16 de setembre tindrà lloc l’homenatge de les Cambreres a la seua Patrona. A les 19:30 hores Rés de la Sabatina i a les 20 hores la Santa Missa amb imposició de les medalles a les noves Cambreres amb l’Himne de la Coronació.

El divendres 17, homenatge a la família. A les 19:30 hores Rés de la Sabatina i a les 20 hores la Santa Missa en qué es rendirà homenatge als matrimonis que celebren enguany les Bodes d’Or i Plata.

El dissabte 18 de setembre, tindrà lloc l’eucaristia i ofrena de flors. A les 18:30 hores, celebració de l’Eucaristia presidida per Juan Melchor Seguí, Vicari Episcopal de la Vicaría VI. A les 20 hores, ofrena de flors a la Patrona en la Plaça Ramón i Cajal.

El diumenge 19 arribarà el dia gran amb la Romeria a la Font Roja. A les 6:45 hores, Despertà i a les 7 hores, eixida des de la Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc amb la imatge peregrina de la Mare de Déu dels Lliris fins a la Font Roja. A les 12 hores, Missa a la plaça de l’Ermita.

Per a finalitzar aquesta setmana dedicada a la patrona d’Alcoi, el dimarts 21 de setembre, a les 20 hores, la Missa d’Acció de Gràcies tancarà els actes.