Activat el Pla per a previndre els efectes del calor

La Conselleria de Sanitat té en marxa, com cada any en aquestes dates, campanyes per a informar i prevenir situacions complicades, com es el cas dels colps de calor.

Des del Departament de Salut Pública d’Alcoi se sumen a estes campanyes perquè, com explica el Director de Salut Pública, José Fenollar, “és molt important oferir informació perquè la prevenció ha de començar des de nosaltres mateixa”.

Les recomanacions en aquest cas són sobradament conegudes: beure aigua amb freqüència i evitar l’excés d’alcohol i menjars copiosos; portar roba folgada i de colors clars i evitar eixir al carrer en les hores centrals del dia. Però malgrat que són recomanacions molt conegudes, no tot el món fa cas, i Fenollar demana una atenció especial dels grups on hi ha més risc, com xiquets i dones embarassades, persones que treballen a l’aire lliure, esportistes que entrenen als carrers i gent major. “Tots podem estar exposats a problemes de salut derivats de calor, per això donar informació a la població és molt important. En totes les famílies pot haver algun amb risc, i és on es pot fer el treball important de prevenció”.