L’espectacle ‘No sé com gloses!’ arriba a Muro

El Centre Cultural Polivalent de Muro posa en escena el pròxim dissabte 17 de juny, a les 20 hores, l’espectacle ‘No sé com gloses!’, basat en el cant popular improvisat que reuneix glosadors catalans, mallorquins i valencians.

Entrada gratuïta, però fa falta reserva prèvia. Ja poden passar pel Centre Cultural (dimarts i dimecres de 9.30 a 13 hores) i (dijous i divendres de 17 a 20 hores).

Amb la direcció escènica de Joan Antoni Sunyer, aquest muntatge escènic de cultura popular reunirà damunt l’escenari del Centre Cultural glosadors com Mateu Xurí (veu), Carme González (veu), Hilari Alonso (veu i petita percussió) i Marçal Ramon (veu i acordió diatònic), a més de l’escenografia i la il·luminació de Miquel Llull.

En paraules dels mateixos creadors, ‘No sé com gloses!’ és «un viatge teatral en família per a descobrir un tresor de la Mediterrània: la glosa, o el que és el mateix, l’art d’improvisar versos tot cantant», una disciplina artística compartida en nombroses cultures i que, a les terres de llengua catalana, ha adquirit una rellevància especial en els darrers temps.

«La cançó popular improvisada en llengua catalana té moltes formes —glosa mallorquina i menorquina, cant lliure valencià, corrandes empordaneses o garrotins de Lleida, entre d’altres— i totes tenen en comú que estan orientades al joc interactiu», han explicat des de la productora Cultura Popular Innovadora, responsable d’aquest espectacle que combina la glosa popular amb la música.